TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, hoofdklasse A)- Voor FC Boshuizen was het een historische dag. Eindelijk was de eerste overwinning een feit in de hoofdklasse. Niet enkel in dit seizoen, maar dus ook in het bestaan van de club. De laatste zege van een Leidse club in de Hoofdklasse A op zondag dateerde alweer van 24 april 2005. UVS won destijds van Blauw Wit Amsterdam met 2-0, maar kon niet verhinderen dat de aftocht moest worden geblazen naar de eerste klasse. FC Boshuizen liet Goes, pakweg 8,5 jaar later, met een 5-1 nederlaag terugkeren naar Zeeland.

 

2013 2014 Elger Batta, FC Boshuizen zondagBlijdschap aan de Kade. Het eerste schaap is dan toch eindelijk over de tot op heden moeilijk te nemen dam. Glinstert er dan toch nog een vleugje licht aan de horizon voor FC Boshuizen? De horizon die soms dichtbij leek, maar als een waas verdween omdat de mannen van Mario Koswal wel leuke wedstrijden speelden maar dikwijls in de slotfase onderuit gingen. ,,Het ging vaak mis, maar vandaag ging het gelukkig goed”, blikt een voldane en blije Batta (foto) terug op het ruimschoots van GOES gewonnen duel. De cijfers, 5-1, liegen er niet om.

 

,,Met 5-1 winnen doe je niet zomaar”, weet ook de verdediger na vandaag. ,,Daar is een teamprestatie voor nodig.” En dat team stond er vandaag. Geen uitblinkers, maar iedereen heeft er voor gewerkt, zo blijkt uit de woorden van een gelukkige Elger. ,,In vorige wedstrijden was het vaak net niet, maar vandaag werden we eindelijk beloond.”

 

De 5-1 eindstand doet niet vermoeden dat het bij de rust nog 0-0- was. ,,In de eerste helft was GOES toch wel iets beter, maar omdat wij al vroeg in de tweede helft door Gellano (Fortes Lopez) op 1-0 kwamen en vlak daarna ook nog een tweede doelpunt scoorden, leek het de goede kant op te gaan.” GOES scoorde echter snel tegen. ,,Ik dacht: nu moeten wij doorgaan, nu moet het gebeuren.”

 

En zo geschiedde. ,,Wij gingen er met z’n allen voor en vochten voor elkaar. Met als resultaat een klinkende en ruime zege. Eindelijk een weekend om weer eens te lachen”, klinkt het opgelucht uit de mond van Batta. ,,Ook de trainer (Mario Koswal red.) was natuurlijk dolblij.”

 

Over z’n eigen optreden als verdediger was hij tevreden. ,,Ik had het gevoel dat het na een wat moeilijk begin wel goed zat vandaag. Zeker in de tweede helft stond het achterin goed en gaven we weinig kansen meer weg.”

 

Maar Elger is nuchter en denkt vooruit aan het duel van komende zondag als Boshuizen naar VOC afreist, de huidige nummer elf op de ranglijst. Een laagvlieger dus ook, die na een mogelijk goede serie voor de geel-blauwen nog te achterhalen is. Maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. ,,We moeten nu doorzetten en na deze overwinning hebben we vertrouwen gekregen. Ik geloof er zeker in. Natuurlijk is het een hele belangrijke wedstrijd voor ons, maar het gevoel van kunnen winnen is voor ons een stimulans. We moeten nu doorzetten”, klinkt het strijdvaardig. De strijd zal zwaar zijn maar Elger Batta, aan het eind van het vorige seizoen overgekomen van RVVH uit Ridderkerk,  heeft er na zondag weer alle vertrouwen in.

 

Opstelling FC Boshuizen: Vink, Batta, Dogan, Choukoud, Van As, Van der Leeuw (Kallah), Lacjkar, Rojer(Koc), Marengo, Fortes Lopes, Swedo (Vyent).

Scoreverloop: 49. Fortes Lopes 1-0, 57. Vyent 2-0, 71. Braafhart 2-1, 76. Rojer 3-1, 79. Lachkar 4-1, Fortes Lopes 5-1.