woensdag, april 24, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen in blakende vorm naar de finale

FC Boshuizen in blakende vorm naar de finale

-

algemene header,,Absoluut niet! We gaan voor de overwinning”, antwoordt Boshuizen trainer Mario Koswal vooraf op de vraag of hij voor een gelijkspel gaat na de 4-0 thuisoverwinning op Zeeburgia. ,,We moeten van elke eersteklasser kunnen winnen anders heb je in de hoofdklasse niets te zoeken. Ik heb een selectie van veertien of vijftien gelijkwaardige spelers en ik kan het me vandaag veroorloven een paar basisspelers rust te gunnen. Dat is geen onderschatting van Zeeburgia, maar op de juiste waarde schatten van onze kracht. Een luxeprobleem ja.”

De gestaag vallende regen had het hoofdveld van Zeeburgia onbespeelbaar gemaakt en er werd noodgedwongen uitgeweken worden naar het aanpalende kunstgrasveld. Een goede keuze. Dit veld was ook geschikt voor veldschoenen en liet goed combinatievoetbal toe, iets wat onmogelijk geweest zou zijn op verdronken gras.

Koswals mening bleek gerechtvaardigd. Een sterk Boshuizen controleerde vrijwel de gehele wedstrijd. In de eerste twintig minuten hadden de Amsterdammers nog wel een licht veldoverwicht, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Boshuizen was dat al snel wel. In de achttiende minuut kopte Rafik El Ousrouti de bal door op Angelino Vyent. Die werd op de enkels aangetikt en een penalty was het logische gevolg. De misser van Nick van As, bovenkant lat, was slechts uitstel van executie. In de 38e minuut werd Aimen Said aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. De uitgelopen keeper werd met een heerlijke beweging omspeeld en het was 0-1.

Tien minuten later snelde de razendsnelle Boshuizen verdediger Shibi Rojer weer eens  langs de lijn en opnieuw was het Said die afrondde.  Het was nog niet gedaan van Leidse zijde. In de laatste minuten van de eerste helft omspeelde Vyant zijn directe tegenstander opnieuw en gaf strak voor, maar er stond niemand op de juiste plaats om de bal over de lijn te werken. Vlak voor rust krulde de onvermoeibare Levi Marengo de bal nog richting bovenhoek, maar Zeeburgia keeper Jurgen Belfor kon met de vingertoppen nog net de bal wegtikken.

Logischerwijs was de tweede helft een formaliteit. Boshuizen domineerde en ging zich af en toe te buiten aan technische hoogstandjes. Dat was het enige wat je de ploeg kunt verwijten. Met wat meer scherpte had de stand aanzienlijk hoger kunnen uitvallen. Invaller Mehmet Güngör scoorde nog de 0-3 op aangeven van Randy Swedo. Deze had gemakkelijk zelf kunnen scoren, maar zag zijn ploeggenoot er nog beter voorstaan. De 1-3 van Zeeburgia spits Randill Verwey deed er niet meer toe.

Firat KocBoshuizen verkeert de laatste weken in een blakende vorm en kon wel eens op weg zijn naar de hoofdklasse. Dat is ook de mening van de stille kracht op het middenveld Firat Koc (foto). ,,We willen naar de hoofdklasse. Zo simpel is het. Wat vorig jaar niet lukte gaat nu wel gebeuren. De eerste twintig minuten hadden we het even moeilijk, maar na de 0-1 was het voor die jongens voorbij.” De verdedigende middenvelder beaamt dat rust zijn kracht is. ,,Ik laat me niet snel gek maken. Ik ben geen jongen met een grote mond. Ik probeer altijd voetballend een oplossing te vinden en je zult mij niet wilde tackles zien maken. Ik kijker naar uit om te zien hoe het er in de hoofdklasse aan toe gaat. Voetballend zal het allemaal beter zijn dan nu en ik wil laten zien dat ik me daar ook redt.”

Na afloop werd duidelijk dat FC Boshuizen SC Feyenoord zal treffen in een tweeluik voor een plaats in de hoofdklasse. De Rotterdammers wonnen van Jos/Watergraafsmeer met 2-1. Een zelfde score werd bereikt j.l. zaterdag, toen in het voordeel van JOS. Strafschoppen moesten er dus aan te pas komen om de beslissing te brengen. De nummer elf van de hoofdklasse won en moet dus nu de plek in de op-een-na-hoogste amateurklasse verdedigen.

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Dogan, Van As, Koc, Marengo, Said, Nandkoemarsing, Gangadin, El Ousrouti, Vyent. Wissels: Maksimovas, Gungor, Swedo.

Note redactie: het verslag van de heenwedstrijd FC Boshuizen-Zeeburgia werd al eerder geplaatst!