TS-FCBOSHUIZENTerwijl een combinatie-elftal de Batavorum Bokaal in de wacht sleepte door winst in de finale op gastheer Lugdunum (3-2) speelde een andere mix later op de middag tegen eersteklasser BVCB in de bekerstrijd. De confrontatie eindigde in een gelijkspel (2-2), waarbij de ploeg van Edwin Vurens in de extra tijd langszij kwam tegen de formatie van Mario Koswal.

 

,,De resultaten zeggen mij nog niet veel, hoewel we deze wedstrijd gewoon hadden moeten winnen gezien het aantal kansen. In deze wedstrijd werd er nog teveel ‘postbodevoetbal’ gespeeld en dat moet er uit, want daardoor moesten we veel te veel het duel in en daar ligt niet onze kracht. Toch zie ik steeds meer vooruitgang in de groep en dat geeft vertrouwen voor de nieuwe uitdaging als hoofdklasser.” BVCB leidde halverwege met 0-1, maar na de pauze bogen Faouzi Kallah en Levi Marengo de score om. Het bleek dus niet voldoende voor een Leidse zege.

 

Collega Edwin Vurens van de eersteklasser uit Bergschenhoek had twee verschillene helften gezien. ,,Ik denk dat wij voor de pauze de mogelijkheden hebben gehad om verder uit te lopen. Na de pauze kwam FC Boshuizen dik verdiend over ons heen en kregen zij meer kansen om het duel op slot te gooien. Gelukkig bleven treffers uit, waardoor wij uiteindelijk konden profiteren.”

 

Koswal: ,,BVCB is een fysiek sterke ploeg. Achterin hebben ze een paar ‘basketballers’ staan , die veel weg stonden te halen. Wij hadden centraal achterin meer problemen, mede ook omdat nog iedereen terug is van vakantie en blessures. We zijn nog aan het finetunen, maar zo zoetjes aan hebben alle spelers hun kans gehad op speelminuten. Diverse spelers hebben mij zelf aangegeven dat ze er nog niet zijn. Ik heb een aardig beeld en plan door wat ik de voorbije weken heb gezien. Er is voldoende kwaliteit, maar het geheel mag nog wel fitter worden. We hebben daar nog een paar weken voor. FC Boshuizen staat er straks, daar ben ik van overtuigd.”