TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, Hoofdklasse A)- De historische eerste zege van FC Boshuizen, vorige week behaald, in de Hoofdklasse heeft zondag geen vervolg gekregen. De ploeg van Mario Koswal ging op bezoek bij VOC met 3-2 onderuit. ,,Als je de hele wedstrijd bekijkt toch wel een terechte nederlaag”, vond Gellano Fortes Lopes, die met twee goals in de slotfase de Leidse eer redden. ,,Helaas was er daarna niet meer genoeg tijd om de gelijkmaker nog te scoren.”

 

Boshuizen kwam door twee klutsgoals met 2-0 achter. De derde Rotterdamse treffer was wél een goed uitgespeelde aanval, stelde Fortes Lopes. ,,Pas op het einde leken we wakker te worden. Ik scoorde zelf nog twee keer. Eerst op aangeven van Mehmet (Güngör, red.) met een geplaatst schot in de rechterhoek en later nog uit een zelf versierde strafschop.”

 

,,Het geluk was weer niet aan onze zijde”, baalde Fortes Lopes. ,,Maar dat moet je ook zelf doen afdwingen door scherp te zijn, zowel voorin als achterin.”

 

2013 2014 Gellano Fortes Lopes, FC Boshuizen zondagBoshuizen lijkt een klein wonder nodig te hebben om degradatie te voorkomen. De achterstand op nummer voorlaatst RKAVV bedraagt al acht punten, hoewel Boshuizen nog wel het inhaalduel tegen Hollandia tegoed heeft. Deze wordt overigens komende zondag ingehaald.  Toch heeft Fortes Lopes (foto) de hoop nog niet opgegeven. ,,Ik hoorde dat Quick vorig jaar in de winterstop negen punten had en toch in de Hoofdklasse is gebleven. Daar moeten we ons aan vastklampen. Ik denk dat het ons ook gaat lukken.”

 

Positief is in ieder geval dat Boshuizen langzamerhand aan een team kan gaan bouwen. ,,We hebben nu twee keer met de vaste elf gespeeld. Dit is ook het beste elftal, dus dat moet zo blijven. Dan kunnen we ook hechter worden en aan elkaar gewend raken.” Zelf steekt Fortes Lopes al weken in sterke vorm ,,Ik voel me goed, krijg vertrouwen van de trainer en heb in de laatste negen duels vijf keer gescoord.”

 

Mario Koswal gaf zoals gewoonlijk niet op en blijft geloven in een inhaalrace. En gelijk heeft hij, opgeven in dit stadium is zinloos. En Quick heeft dus bewezen dat niets onmogelijk is (overigens ook al in het seizoen daarvoor, maar toen was Boshuizen zelf slachtoffer). De trainer: ,,Enkel moeten we eens leren korter te dekken en afspraken na te komen. We hadden ze gewaarschuwd voor hun belangrijkste spelers, maar toch kregen ze in bepaalde situaties de vrije hand. Niet slim. We zullen er volgende week alles aan doen om toch met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Vink, Batta (Fasanya), Dogan, Van As, Van der Leeuw, Choukoud, Rojer, Fortes Lopes, Marengo, Lachkar (Kallah), Vyent (Güngör).

Scoreverloop: De Vries 1-0, Verhaar 2-0, De Vries 3-0, Fortes Lopes 3-1, Fortes Lopes 3-2.