Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCGenoegdoening blijft uit voor Boshuizen bij oude rivaal

Genoegdoening blijft uit voor Boshuizen bij oude rivaal

-

nabeschouwing167x60(Zondag, Hoofdklasse A)- De 5-0 nederlaag bij Quick dreunde zondagmiddag nog lang na op sportpark Nieuw-Hanenburg bij Boshuizen-trainer Mario Koswal en zijn spelers. De coach had gehoopt op een stuk genoegdoening, zeker nadat de Hagenaars twee seizoenen geleden de titel wegkaapten voor de neus van de Leidenaars. Van dat FC Boshuizen zijn overigens veel spelers reeds vertrokken, bij Koswal is dat hoofdstuk zeker nog niet vergeten.

De hernieuwde kennismaking met de Haantjes in de hoofdklasse liep echter uit op een klein drama.  Op alle fronten werd de ploeg van Koswal afgetroefd waarbij het collectief van de gastheren doorslaggevend was. Een jaar hoofdklasse-ervaring heeft de ploeg van Frans Danen goed gedaan. Quick was duidelijk verder dan Boshuizen.

De voorzitter van de thuisclub stak na afloop de Leidenaars een hart onder de riem. ,,We hebben vorig seizoen ook een moeilijke start gehad met acht punten uit negen wedstrijden en moesten duidelijk aan het niveau wennen. Daarna ging het een stuk beter.”

Koswal kon als excuus een aantal mutaties aanvoeren, maar zal toch nodig aan het collectief moeten werken. De wedstrijd was nog geen vier minuten onderweg toen Boshuizen al op achterstand werd gezet. Een vrije trap werd kogelhard in de kruising gejaagd door Kevin van der Geest, ex-speler van Noordwijk.

De vroege achterstand kwam hard aan bij Boshuizen, maar de ploeg herstelde zich snel en kon zeker mee met de Hagenaars in het eerste bedrijf. De ploeg van Koswal kreeg in een tijdsbestek van vier minuten een drietal mogelijkheden. Een schot van Gellano Fortes Lopes tussen drie verdedigers had te weinig kracht en zijn kopbal even later uit één van de weinige voorzetten vanaf de vleugel, van Djurandy Swedo, werd knap verwerkt door de doelman van de gastheren.

Quick werd sterker en de paal stond de 2-0 voor de gastheren in de weg. Het bleek echter uitstel van executie. Nadat de Hagenaars uit een fraaie combinatie vergaten te scoren, was het even later wel raak. De vrije trap bij de hoekvlag werd snoeihard binnengekopt door Joost de Gelder.

Koswal was not amused over de eerste twee doelpunten. ,,Bij de 1-0 stonden te weinig spelers in de muur, terwijl er duidelijke afspraken waren gemaakt en bij de 2-0 stapte een verdediger te laat in. Ook riep mijn keeper ` los` en dan moet hij hem ook hebben. Punt.”

Na de thee sloeg Quick keihard toe. Binnen twee minuten scoorden de Hagenaars tweemaal. De 3-0 na slordig balverlies van de voet van Sijben Bartlema (eveneens een bekende op de Duinwetering), de 4-0 na een uitstekende pass door het centrum (Steven de Kruijf). De wedstrijd was gespeeld en de 5-0, dit keer door Marc Boshoff)  in de zestigste minuut was voor de statistieken.

Koswal was na afloop begrijpelijk zwaar teleurgesteld en zocht niet naar verzachtende omstandigheden. ,,We hebben een paar kansen gehad maar niet benut, dat is funest op dit niveau. Het collectief van Quick heeft vandaag gewonnen.”

Randy Swedo liep ook niet om de feiten heen. ,,Het liep voor geen meter bij ons. Vooral verdedigend zit het niet goed. Die gasten waren veel feller en als je zelf te slap begint, krijg je deze nederlaag op je bord. Zij maken het af, terwijl wij de kansen niet benutten. Dat is het verschil tussen de hoofdklasse en de eerste klasse. Toch geloof ik dat het goed komt.”

Opstelling FC Boshuizen: Van der Voort, Batta, Fasanya, Güngör, Atif, Fortes Lopes, Marengo, Swedo, El Ousrouei, Koc, Rojer.