TS-FCBOSHUIZENHet was net als de voorbije jaren een drukte van belang bij FC Boshuizen in de zomermaanden. Ofwel, er ging een grote groep de deur uit en anderzijds kwam er weer vers bloed. Een ware gedaantewisseling dus voor de equipe van Mario Koswal en tegelijkertijd een grote uitdaging op succes in de hoofdklasse A van het zondagamateurvoetbal. Nieuweling Doriano Kortstam werd niet ver voor de aanvang van de competitie als eerste aan de tand gevoeld over ‘het badwater’ aan de Kade.

 

Hoewel de oefenperiode weinig reden tot vreugde gaf is Boshuizen aanwinst Kortstam vol vertrouwen. ,,Ik ben nieuw hier net als een heel aantal andere jongens, maar als ik zie wat er allemaal mogelijk is bij de trainingen, dan ga ik er vanuit dat wij heel goed gaan presteren dit jaar. Verenigingen die promoveren hebben het vaak over “handhaven” of “eens zien waar we staan”, maar ik zeg je dat we in het linkerrijtje gaan eindigen.”

 

Doriano Kortstam FC Boshuizen zondag resultaatKortstam kijkt er naar uit in de hoofdklasse te kunnen voetballen. Hij beseft, dat het voetbal anders is dan vorig jaar toen hij bij het ondertussen failliete Veendam voetbalde. ,,Iedereen denkt dat hoe lager je voetbalt, hoe meer ruimte je krijgt. Dat is niet waar. In de Jupiler League of als je tegen topklassers speelt, dan voetballen de backs meer mee. Daarachter kan ruimte ontstaan, wat natuurlijk ideaal is voor iemand met snelheid. Laat dat nou net mijn sterke punt zijn. Hier in de hoofdklasse verwacht ik dat de linies dichter op elkaar staan. Je moet dan ook in de kleine ruimte kunnen spelen. Ik denk dat deze groep daartoe zeker in staat is. Voor mij is het minder opkomen van backs een voordeel. Ik hoef dan ook minder mee te gaan met zo’n jongen. Dat meeverdedigen kost enorm veel kracht. Hoewel ik fysiek sterk ben kan het toch slopend zijn. Die kracht wend ik liever aan om aanvallend gevaarlijk te zijn.”

 

Tot nou toe heeft het jonge talent zijn kunsten alleen op de trainingen kunnen laten zien. De overschrijving was op de dag van schrijven (25 augustus) nog niet in orde, maar hij hoopt dinsdag in de bekerwedstrijd tegen het Vlaardingse Delta Sport mee te mogen doen.

 

Ik heb de exhibitiewedstrijden van de VVCS gespeeld in de hoop dat er een club uit het betaalde voetbal belangstelling had. Dat is nog steeds mijn droom. Er zijn wel wat vage contacten, maar zolang het niet concreet en aantrekkelijk is blijf ik bij Boshuizen. Het is een club met een ambitieuze selectie en een prima trainer. Ik ga me hier thuis voelen.”

 

Het is voor Doreano Kortstam moeilijk in te schatten wie er favoriet is voor de titel in de afdeling. Na enig aandringen noemt hij de naam van DHC. ,,Van wat ik heb gehoord hebben zij een sterke selectie. We zullen het zien.”

 

Kortstam verwees al naar het grote aantal nieuwkomers bij Boshuizen: vijftien in getal. Daar staan dan zeventien spelers tegenover die vertrokken. Trainer Koswal lijkt er een hele kluif aan te hebben er een ingespeelde groep van te maken. Des te lastiger als je bedenkt dat er op 22 augustus nog twaalf spelers van de selectie afwezig waren vanwege vakantie of lichte blessures. Ga er maar aan staan als oefenmeester! Voor het Leidse zou het echter mooi zijn als Kortstams voorspelling uitkomt en Boshuizen inderdaad een aardige rol gaat spelen in de hoofdklasse.

 

De aanvaller, tevens rapper en gek op het lezen van vrouwenmagazines heeft trouwens  een lijfspreuk. ,,Doe wat je zelf wil, maak de keuzes die voor jezelf het beste zijn en denk ten allertijden aan jezelf. Zet je zelf op nummer 1.”