TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, 1B)- Mario Koswal had maar één woord nodig voor de thuisnederlaag van FC Boshuizen tegen Neptunus/Schiebroek (1-2). ,,Teleurstellend.” Het woord werd door de trainer benut als omschrijving van het spel en het resultaat. Verdediger Nick van As vond eigenlijk niet dat FC Boshuizen zo zwak had gespeeld, maar sprak over de gemiste kansen en de gevolgen daarvan.

 

Firat KocTien minuten voor rust kwam de Rotterdamse ploeg op voorsprong, maar Firat Koc (foto) herstelde de schade enkele luttele ogenblikken daarna. Zeven minuut voor sluitingstijd kwam de formatie van Rob Jacobs echter opnieuw aan de leiding. Dit keer moest de Leidse equipe zich gewonnen geven. Sander van Gool (onder meer ex-Jodan Boys en ARC), in het eerste duel ook al tweemaal scorend, werd zo de matchwinnaar in Leiden.

 

FC Boshuizen zakte door de nederlaag weg naar de zevende plaats en de achterstand op Magreb’90, de nummer twee, is nu zes punten. Plaats twee geeft mogelijkerwijs recht op promotie. Uitsluitsel daaromtrent kwam nog niet uit Zeist.

 

Van As had wel een idee wat het manco was met de zesde seizoensnederlaag tot gevolg. ,,We speelden best goed en ik vond ons ook beter. Echter draait voetbal nog steeds om het maken van doelpunten en daarvoor moet je dus de kansen afmaken. Bij die kansen zaten zeker drie ‘bloedjes’. We hebben onszelf in de voet geschoten. Ik denk dat er ook teveel spelers bezig waren met hun eigen succes. Jammer, want we hadden prima zaken kunnen doen op de ranglijst. Het is eigenlijk wel maf die voetbalwereld. Vorige week hebben we een punt gepikt bij Magreb’90 en nu zijn wij bestolen.”

 

Zover kwam het niet en Van As had het hoorbaar niet naar zijn zin. Zo vaak kwam FC Boshuizen nog niet in actie in 2013 en elke nederlaag kan nu van doorslaggevende aard zijn. ,,Ik denk ook dat niet alle spelers vrede hebben met hoe het gaat. Voor mij maakt het niet waar ik speel. Waar ik ook word neergezet, ik zal er staan. Sommige spelers hebben moeite met positiewisselingen. Onze trainer heeft daar een handje van. De opstelling wijzigt vaak. De uitleg daarover vind ik altijd duidelijk en er zit altijd een idee achter. Maar het kan voor spelers een probleem geven. Daar moeten we ook bij optellen dat we niet bepaald ritme hebben kunnen pakken de voorbije weken. We hebben weinig gespeeld.”

 

Opvallend in de opstelling was dit keer dat Mehmet Güngör een basisplaats kreeg. Hij kwam recent weer terug van weggeweest na een uitstapje naar ’s-Gravenzande. Daddy Moses kreeg volgens Van As zijn eerste basisplaats van het seizoen. De spits wist niet te scoren.

 

,,Het zijn keuzes van de trainer, zoals elke trainer keuzes maken. Vind ik niet zo spannend. Wie er ook spelen, je moet er allemaal staan. Dat deden we ook vandaag maar als je niet scoort dan win je niet. Reëel gezien had het eigenlijk gewoon 3-1 moeten zijn. Dan is er niets aan de hand en zou er geen treurnis geweest zijn in de kleedkamer.”

 

Toch wil Van As niet te lang stil staan bij de driepunter van Neptunus. ,,Ik verlies liever deze pot dan volgende week. Dan spelen we tegen UVS en dan zal ik mij voor 150 tot 200 procent inzetten. Dat heb ik de jongens ook meteen laten weten. Ik denk wel dat het minder leeft bij deze club, omdat we veel spelers hebben lopen van buiten Leiden. Dat neemt niet weg dat we in alle opzichten ons willen revancheren. Voor de eerdere nederlagen tegen UVS, voor vandaag en bovenal omdat we niet meer terrein mogen verliezen. Ons seizoen is echt niet over na vandaag, maar komende zondag moeten we de kansen wel afmaken.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Dogan, Neuteboom, Van As, Koc (Gangadin), Güngör (Swedo), Bouchkache, Moses, Marengo, M’Famme Ramadhani (Said).