TS-FCBOSHUIZEN(Zondag,1B)- Voor FC Boshuizen stonden er dit paasweekend twee thuiswedstrijden op het programma. Met VELO en Excelsior’20 ontvingen de Leidenaren twee ploegen die lager op de ranglijst staan. Het leverde met respectievelijk 0-0- en 2-1 vier punten op, waardoor de Leidenaren nog volop meedoen voor de promotieplaatsen.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd bevond Boshuizen zich met 27 punten uit 17 wedstrijden in de subtop van de competitie. Het Wateringse VELO, dat zaterdag op bezoek kwam, vond zich terug aan de onderkant van de middenmoot en is nog niet helemaal veilig. Excelsior, de tegenstander van maandag, stond zelfs op de één na laatste plaats. Met deze wedstrijden in het verschiet zou Boshuizen een heel goede slag kunnen slaan in de strijd om de bovenste plekken. Op South Park zal men gehoopt en misschien wel gerekend hebben op twee overwinningen.

 

Tegen VELO had Boshuizen het meeste balbezit, maar speelde het toch een lastige wedstrijd, aldus linksback Ovidius Maksimovas. ,,Wij waren de bovenliggende partij en hadden veel de bal op hun helft, maar VELO was ook wel goed. Ze speelden heel compact en probeerden af en toe te counteren, maar achterin hebben we niks weggegeven. Zelf creëerden we wel wat mogelijkheden, maar niet echt honderdprocentkansen. Jammer dat we niet gescoord hebben.” Zo kon het gebeuren dat de mannen van trainer Mario Koswal, ondanks veelvuldig balbezit, bleven steken op een 0-0 gelijkspel.

 

Om een erg teleurstellend paasweekend te voorkomen moest er op Tweede Paasdag dus gewonnen worden van Excelsior, iets wat in principe geen problemen zou mogen opleveren. Boshuizen bleek dan ook kwalitatief een stuk beter. Maksimovas: ,,Wij domineerden de wedstrijd en probeerden te voetballen. Zij speelden echt heel erg hard en maakten veel overtredingen.” Aanvaller Mehmet Güngör zorgde voor de verdiende 1-0. Even sloeg de schrik erin toen, na slordig balverlies op het middenveld van Firat Koc, zomaar de eerste de beste kans van Excelsior de 1-1 opleverde. Gelukkig zorgde opnieuw Güngör, tussentijds overgekomen van ’s-Gravenzande, nog voor rust voor de 2-1.

 

Een voorsprong die Maksimovas en zijn collega’s de gehele tweede helft overeind zouden houden. ,,Zij speelden de tweede helft met extra aanvallers en pompten de ballen lang naar voren. Toch zijn we niet echt meer in gevaar gekomen. Ik was niet bang dat zij nog zouden scoren, want wij hadden bijna de hele tijd balbezit en achterin stond het gewoon goed.”

 

Al met al was Maksimovas tevreden met de twee wedstrijden en überhaupt met de voorbije periode. ,,Natuurlijk hadden we gehoopt op zes punten, maar als ik terugkijk ben ik wel tevreden. De laatste paar weken hebben we heel goed gevoetbald en gaven we ook weinig weg achterin. In de afgelopen vier wedstrijden kregen we ook maar twee goals tegen, waarvan één penalty. Verder hebben we ook een heel sterkte bank die het verschil kan maken. Tegen RKDEO heeft de bank ons er doorheen gesleept en vandaag scoorde Mehmet, die de vorige wedstrijden nog wissel zat, twee keer.”

 

Het is te hopen dat Boshuizen het goede spel en het goede gevoel tot het einde van het de competitie kan vasthouden. VOC staat op de eerste plaats en lijkt niet meer te achterhalen, maar daarachter vecht Boshuizen met een grote groep andere clubs om de plaatsen die recht geven op de nacompetitie, de plekken waar de club volgens Maksimovas op mikt.,,Ons eerste doel is nu om de tweede periode te pakken, daarvoor moeten we de inhaalwedstrijden tegen Kocatepe en SJC nog winnen. Het tweede doel is om als tweede te eindigen. Misschien dat de ploeg op de tweede plek ook wel direct mag promoveren, doordat clubs in de top-en hoofdklasse met de zondag stoppen. Dat die regeling er komt is nog niet zeker, maar veel mensen gaan er wel van uit.”

 

Maksimovas heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat Boshuizen de doelstellingen kan behalen. ,,We moeten van SJC en Kocatepe kunnen winnen als we als één team spelen en niet te veel op elkaar zeiken. Ook staan we kort op de nummer twee Neptunus als we een inhaalwedstrijd winnen en dan kan alles nog gebeuren. Ik geloof er zeker nog in. Na vorig jaar geloof ik overal in, haha”, doelend op het onwaarschijnlijke slot van vorig seizoen.