TS-FCBOSHUIZEN(Zondag,1B)- FC Boshuizen leek de voorbije weken rechtstreeks af te stevenen op een prijs. Het voetbal was in orde, de kansen werden voldoende benut en de concurrenten verloren steevast punten. Plaats twee was binnen handbereik en een periodetitel lag voor het oprapen. Na de midweekse nederlaag tegen Kocatepe (3-1) en het verlies in de streekderby bij SJC doemt de vraag echter op of de Leidse ploeg net als vorig seizoen in de slotfase alle kansen weer zal vergooien.

 

In Noordwijk was er weer eens een oude song te horen van Leidse kant. De ploeg kreeg, vooral voor rust, kans op kans. En niet de meest lastige ook. Toch trof enkel Mehmet Güngör de roos, maar omdat Dandy Steenvoorden een zelfde plan bedacht had, was het op de helft van de wedstrijd ‘gewoon’ 1-1. Vooral Aimen Said deed trainer Mario Koswal diverse keren de handen voor de ogen slaan na alweer een gemiste kans.

 

In de tweede helft rook SJC bloed en wist het ook dat het sein ‘veilig’ kon worden gegeven bij een overwinning. Die zege kwam ook, nadat opnieuw Steenvoorden de enige was die het net nog kon vinden. Door de andere uitslagen werd het feest bij de ploeg van Laurens Mouter uiteindelijk nog groter. De (vervangende) tweede periodetitel ging als een ‘duveltje uit een doosje’ naar de Noordwijkse ‘pinguins’. ,,Bij winst had die prijs voor ons geweest en gezien de kansen die we hebben gehad, zat die prijs er ook aan alle kanten in”, mokte Koswal over de gemiste kans.

 

Kailash Nandkoemarsing, verdediger aan Leidse zijde, zag het duel vanaf de kant vanwege een hamstringblessure. Faysal Bouchkache kwam om dezelfde reden overigens ook niet aan spelen toe. Daar tegenover stond de rentree van Bart Jan Neuteboom die sinds begin maart niet meer had kunnen spelen voor FC Boshuizen. Nandkoemarsings eerste reactie na de nederlaag sprak boekdelen. ,,FC Boshuizen is te vergelijken met het Nederlandse weer. De wisselvalligheid druipt er vanaf. Dan is het alles, dan is het niets. Ik zeg nu niet dat het tegen SJC slecht was, maar wanneer je jezelf op deze wijze tekort doet dan is dat balen in het kwadraat. Te vaak hebben we moeite om te scoren en daardoor winnen we ook nu niet.”

 

Na de 2-1 nam Koswal de noodzakelijke risico’s door met vier spitsen te gaan spelen. Het kwaad was evenwel voor rust al geschied. ,,In die periode hebben we naast de goal nog zeker drie ‘bloedjes’ van kansen gekregen. SJC had toen al kansloos kunnen en moeten zijn. Door hun snelle 1-1 gingen ze er steeds meer in geloven. Ze speelden heel fysiek en het voetbal verdween geleidelijk aan bij ons. Een kolfje naar hun hand, want na rust hebben we niet veel meer klaar kunnen maken. Organisatorisch was het bij ons dit keer niet zo als anders. Zo hebben wij de laatste maanden ook heel weinig goals hoeven slikken, maar nu was de controle er niet meer in de tweede helft. Verschrikkelijk jammer. Letterlijk en figuurlijk een gemiste kans.”

 

Nandkoemarsing, die vrijwel de gehele jeugdopleiding bij Excelsior doorliep en ook uitkwam voor FC Lisse, wil niet te lang stil staan bij de twee nederlagen in vier dagen. ,,Daar is geen tijd voor. Er is nog niets aan de hand, hoewel de concurrentie om plaats twee erg groot is geworden. Toch hebben wij het in eigen hand, want Neptunus verloor bijvoorbeeld en gezien onze kwaliteiten moeten wij nu in staat zijn om er toch een prima eindsprint uit te persen. Tuurlijk, VOC is kampioen en daar moeten we heen. Heel lastig, maar als we wat willen dan moeten we daar winnen. Dat besef heeft iedereen en we zullen strijden tot de laatste snik. Natuurlijk moet ik er niet aan denken om uiteindelijk als zesde te eindigen, want dan is het seizoen mislukt. Maar zoals ik al zei, we hebben alles nog in eigen hand.”

 

Dit keer speelde FC Boshuizen noodgedwongen met een andere basis dan afgelopen donderdag, ook al vanwege schorsingen. De basis elf is echter eigenlijk elke week anders bij de Leidenaren. ,,Daar hebben we met zijn allen over gesproken en heeft de trainer zijn redenen voor. Elke positie is dubbel bezet en voor enkele plaatsen hebben we zelfs drie spelers. Ik zie dat als een voordeel, want zo blijft de boel op scherp staan. In elk geval was deze nederlaag, ongeacht de opstelling, niet nodig. Eigenlijk snap ik nog steeds niet dat een ploeg als SJC nu een prijs heeft en wij daar nog voor moeten spelen. Toch denk ik dat alles volgende week weer anders kan zijn, want dat is met het weer ook zo hier.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Dogan, Neuteboom, Van As, Koc, Lachkar,Gangadin, Marengo, Said, Güngör.