TS-FCBOSHUIZEN(Zondag,1B)- Het naderend competitie sluitstuk van de eerste klasse B heeft alles weg van een thriller. Waar wijlen Alfred Hitchkock het draaiboek geschreven zou kunnen hebben. Ongemeen spannend tot aan de laatste ronde en een verrassende (?) ontknoping zijn de ingrediënten van dit scenario.

 

Met nog  twee speelronden te gaan streden nog zeven ploegen voor een nacompetitieticket. (tweede plaats en/of derde periode) waaronder de Leidse ploegen FC Boshuizen en UVS. Vooral  voor de tweede plaats achter kampioen VOC is het al tijden dringen geblazen. Vier ploegen met 40 punten en de vijfde met 38 punten maken een verbeten jacht op de tweede plaats, waarvan Boshuizen de beste papieren in het bezit had voor dit weekend.

 

De ploeg van Mario Koswal had de buit al binnen kunnen hebben, maar door twee achtereen volgende nederlagen is flink wat roet in het eten gegooid in de afgelopen weken. De geel-blauwen konden zich geen enkele misstap meer veroorloven, daar anders wederom van een verloren seizoen gesproken zou kunnen worden.

 

De kadebewoners moesten niet alleen winnen van VOC, het doelsaldo zou ook nog wel eens beslissend kunnen zijn. Zondagmiddag waren de mannen van Koswal te gast op het schitterend complex van kampioen VOC. In de commissiekamer prijkt een nostalgisch kleuren affiche uit de begin jaren ’50 met de tekst: “Fortuna (Vlaardingen – VOC Rotterdam) Terrein Parrallelweg nabij de Sunlight Zeepfabrieken. Prijzen der plaatsen F 0,25. Overdekte tribune F 0,60. Werklozen en jongeren F 0,10.”

 

Beide trainers hadden als excuus een aantal geschorste of afwezigen spelers kunnen aanvoeren maar wenste daar geen gebruik van te maken. Al werd het gemis van Thomas Haar bij de thuisclub, die 70% van de doelpuntenproductie op zijn naam heeft, voelbaar.

 

Van een wedstrijd was alleen in de eerste helft sprake. Daarin lieten de gasten wederom zien waar het dit seizoen aan schort. Het missen van kansen loopt als een rode draad door het seizoen. Vaak strandde de acties van de Leidenaren rond het strafschopgebied. Vooral de acties van Mehmet Güngör op de rechtervleugel strandde te vaak in schoonheid. Ook de positiewissel van Güngör met Shabani  M’Famme Ramadhani zette geen zoden aan de dijk.

 

Naar mate de wedstrijd vorderde werden de gasten steeds sterker en regen de kansen zich aaneen. Vooral de sterke en goed spelende Nizar Lachkar was een plaag voor de rood-zwarten. De sterke spits creëerde zelf een kans na een knappe actie maar zag zijn ingezet gekeerd door de uitstekende doelman Michiel Vis.

 

De gastgeren die zeker voor een goed resultaat streden konden aanvallend geen potten breken. Boshuizen doelman Jeffery Loozen moest uit een hoekschop zijn niet geringe kunsten tonen. Vlak voor de theepauze had de ploeg van Koswal op voorsprong moeten komen. Een knappe actie van Faysal Bouchkachakhe die solerend voor doelman Vis verscheen, het leer verlengde naar Lachkar die echter te veel tijd nodig had om af te drukken terwijl zelf schieten wellicht een beter optie was geweest. Op slag van rust moest Güngör wegens een blessure het veld verlaten en werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De blessure, zo bleek achteraf, lijkt gelukkig mee te vallen.

 

Aimen SaidNa de pauze was het éénrichtingsverkeer. De vraag was niet of de goal zou vallen, maar wanneer? De reactie van Koswal na de treffer van uitblinker Lachkar was treffend. ,,Hè hè: (het kwam uit de tenen van Koswal). Lachkar bekroonde zijn uitstekende optreden met een fraaie treffer vanuit een halve draai (0-1). Randy Swedo werd even later onreglementair gestopt door een VOC verdediger, de boosdoener  moest dit met rood bekopen.

 

Koswal hamerde op de nul achterin. De ene aanval na de andere golfde richting VOC doel. Koswal wisselde Marciano Gangadin voor Angelino Vyent. Vyent beloonde zijn trainer met een prima invalbeurt en stond aan de basis van de 0-2 door Aimen Said (foto).

 

De 0-3 van wederom Lachkar, was een bekroning van zijn uitstekende optreden en een opluchting voor de brigade van Koswal die volgende week met De Meern gaat uitmaken wie de beste achter kampioen VOC is. De Leidse ploeg speelt thuis tegen PFC, terwijl de ploeg van Marinus Dijkhuizen gastheer is van Excelsior’20.

 

Lachkar die de wedstrijd open brak was over zijn eigen spel vóór rust niet tevreden. ,,Ik was te onrustig voor de goal, misschien doordat de druk bij ons hoog was. Na de eerste goal gleed er een last van mijn schouders en ging het verder uitstekend.  We weten dat we goed kunnen voetballen maar als het even niet mee zit zijn we kwetsbaar, mentaal is niet onze sterkste kant. Dit zijn heel belangrijke punten, nu moeten we het volgende week thuis afmaken. Achterin staat het prima bij ons, we hebben een zeer solide verdediging”, roemde de aanvaller zijn maten in de achterste linie.

 

,,Ruimschoots een terechte zege”, was de reactie van Koswal na de 0-3 zege op de aanstaande hoofdklasser. ,,Boshuizen heeft een sterke bank.  De drie wissels waren vanmiddag bepalend voor het resultaat. Na de 0-1 was ik nog huiverig, maar toen de 0-2 viel had ik eindelijk rust. Lachkar heeft laten zien door twee keer te scoren hoe belangrijk hij is voor het team. Ik ben onwijs blij en volgende week gaan wij het op zeker afmaken.”

 

Bart Jan Neuteboom was toch wel verrast door het matig optreden van VOC. In de rust vroeg hij aan Loozen: ,,Heb je eigenlijk wat te doen gehad?” Na de wedstrijd: ,,Wat we jaren geleden wel hadden missen we nu, doelend op het scorend vermogen. Het duurt vaak veel te lang voordat die ene erin gaat.” Neuteboom, die volgend jaar bij broer Jesper gaat voetballen, wil het seizoen bij Boshuizen goed afsluiten. ,,Dat zou een mooi afscheid zijn.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Nandkoemarsing, Dogan, Neuteboom, Van As, Gangadin, Koc, Bouchkachake, M’Famme Ramadhani, Güngör, Lachkar.