TS-FCBOSHUIZEN(Zondag,1B)- Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen De Meern groeit het vertrouwen – voor zover het er al niet was – om écht nog voor een prijsje te gaan weer verder bij kadeclub FC Boshuizen. De woorden van Marciano Gangadin bevestigen dit. ,,Het gaat de laatste weken erg lekker en het zit bij iedereen in het achterhoofd dat wij nog kans maken op de tweede plaats in de competitie. Ook in de derde periode doen wij nog mee. Daarom was de overwinning op De Meern erg belangrijk. Dat realiseren wij ons allemaal.”

 

Gangadin vergeet nog te melden dat zijn ploeg nog een duel heeft open staan in de tweede periode en daar kan FC Boshuizen ook nog steeds een veer op de hoed plaatsen. Kansen dus te over voor de mannen van Mario Koswal, die per week meer naar elkaar toegroeien.

 

,,We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Dat legt best wel een druk op ons en we moeten laten zien dat wij die aan kunnen”, verwoordt de optimistische realist Gangadin de intentie van de groep, die nog volop ‘op prijzenjacht’ is. Een goed standpunt van een sportman die te kennen geeft er met elkaar alles nog uit te willen halen wat eruit valt te halen in de resterende vijf wedstrijden (en misschien nog wel meer).

 

Rafik el Ousrouti,,Of het een lastige wedstrijd was? Nou, in zekere zin wel. Zeg maar zwaar, want er werd heel snel heen en weer gespeeld en gelopen. We moesten heel veel meters maken. Maar toch vond ik dat wij overwegend de betere ploeg waren en daarom ook wel verdiend hebben gewonnen. In de rust stond het al 1-0 door een benutte penalty van Mehmet Güngör. Maar vooral in de tweede helft kregen wij meer en betere kansen. Eén van die kansen werd door Rafik el Ousrouti (foto) benut. Toen was de overwinning vrijwel zeker binnen, want de tegenstander creëerde zelf erg weinig mogelijkheden. Daarom is onze overwinning ook wel terecht”, is de visie van de tot voor kort als linkerspits spelende Gangadin, die nu op nummer tien zijn stekkie heeft gevonden. ,,Het voetbalt er in ieder geval erg lekker”, geeft hij te kennen.

 

,,Of de volgende wedstrijd uit bij Nieuwerkerk lastig wordt? Ik zei al dat elke wedstrijd op zich staat en ook hier zullen wij net als afgelopen zondag met elkaar een teamprestatie moeten leveren voor een goed resultaat. Wij hebben de thuiswedstrijd toen wel met 4-1 gewonnen, maar dat zegt nu niets meer. Veel ploegen strijden nog om de punten en je ziet bijvoorbeeld aan koploper VOC dat zij ook onverwacht punten verspelen tegen mindere tegenstanders. Zo gaat dat vaak tegen het einde van de competitie. Nieuwerkerk zal daarom zeker ook weer een lastige wedstrijd worden. Zij hebben de punten nog nodig, maar als iedereen z’n steentje bij blijft dragen, heb ik er wel vertrouwen in”, blikt Gangadin optimistisch vooruit.

 

Trainer Koswal nam de punten met veel genoegen aan, maar ziet bovenal een enorme progressie in het teamverband. ,,Eilandjes zijn er niet meer. Er wordt elkaar wat gegund en van daaruit worden successen geboekt. Het heeft even geduurd, maar het besef om elkaar nodig te hebben is er nu. De ploeg kijkt reikhalzend uit naar het slot van de competitie.”

 

Invallers aan Leidse zijde waren dit keer Shaban M’Famme, Ajar Said en Rafik El Ousrouti. Centrale verdediger Bart Jan Neuteboom is nog steeds herstellende van een blessure. FC Boshuizen heeft nog drie punten achterstand op het verliezende Neptunus. De Rotterdamse nummer twee speelde echter een wedstrijd meer.

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Dogan, Van As, Koc, Güngör, Bouchkache, Marengo, Nandkoemarsing, Lachkar, Gangadin.