TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, hoofdklasse A)-FC Boshuizen is nieuw in de hoofdklasse en is niet van plan na dit seizoen alweer een stap terug te doen. De ploeg van trainer Mario Koswal heeft voldoende kwaliteit en met het huidige spelersmateriaal gaat de nieuwkomer op z’n minst voor handhaving. In de eerste paar wedstrijden waren de Leidenaren zeker niet minder dan de tegenstander, maar het resultaat viel met twee punten wat tegen. Overigens verloor de ploeg van Koswal wel dikverdiend van oude bekende Quick.

 

Zondag moest er een flink stuk worden gereisd naar Bergen op Zoom om het op te nemen tegen DOSKO. De Brabantse ploeg pakte dit seizoen nog geen overwinning, maar stuurde FC Boshuizen na een spannende tweestrijd puntloos naar huis: 4-3.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Het was FC Boshuizen dat het betere van het spel had, maar met veel werklust knokte de thuisploeg zich goed in de wedstrijd. Na een minuut of tien was het Aimen Said (foto) die zijn klasse toonde. Met een goed gemikt schot in de kruising liet hij de Leidenaren juichen.

 

Lang kon FC Boshuizen echter niet van deze voorsprong genieten, want even later was het Marvin Bedaf die voor het evenwicht zorgde. Ondanks deze tegenvaller leek de ploeg van Koswal dan toch met een voorsprong de rust in te gaan. Weer was het Said die trefzeker was. De thuisploeg besloot echter anders, want binnen zestig seconden had ook Bedaf zijn tweede van de middag tegen de touwen geschoten.

 

Na rust leek FC Boshuizen even niet helemaal bij de les. DOSKO profiteerde dankbaar en via Rob Dietvorst stond de ploeg uit Noord-Brabant voor het eerst deze middag op voorsprong. De Leidenaren lieten het er echter niet bij zitten en na een vergrijp van de DOSKO-goalie ging de bal op de stip. Mehmet Güngör nestelde zich achter de bal en faalde niet: 3-3. Beide ploegen gingen vervolgens vol op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Uiteindelijk was het Nick Nuytemans die de trekker overhaalde, hierdoor DOSKO naar de driepunter schoot en FC Boshuizen met lege handen achter liet.

 

Aimen SaidFC Boshuizen-aanvoerder Nick van As jammerde vanuit de spelersbus. ,,Dit was een wedstrijd die over en weer ging en hierdoor ook beide kanten op kon. Het was wat chaotisch, maar ik vind wel dat wij het betere van het spel hadden. We maakten ook een aantal mooie doelpunten en kwamen ook twee keer op voorsprong. Beide keren konden we niet lang van de voorsprong genieten en dat is balen. Op dat soort momenten missen we voor mijn gevoel een bepaalde scherpte. Het zijn een aantal kleine dingen die ons dan de das om doen.”

 

Ondanks het feit dat de Leidenaren nog geen overwinning op zak hebben, blijft Van As wel optimistisch. ,,We hebben gewoon een goed voetballende ploeg en ik vind dat we alleen tegen Quick verdiend verloren hebben. De vorige twee wedstrijden hadden we naar mijn mening moeten winnen en daar moeten we mee verder. Ook zijn we nog niet compleet en ik denk dan ook dat wij gewoon in de middenmoot moeten kunnen eindigen.”

 

Tot slot benadrukte Van As het duidelijke verschil tussen de hoofd- en eerste klasse. ,,Wij hebben veel sierpaarden binnen ons team en vorig jaar ging het allemaal erg goed. Nu komen we echter veel teams tegen die over veel werkpaarden beschikken en tot het uiterste gaan. Op dat gebied kunnen wij nog een stapje maken, want aan het voetballend vermogen schort het niet bij ons.”

 

Bij de Leidenaren, die ondertussen de veertiende en laatste positie innemen, werd onder meer centrale verdediger Adem Dogan node gemist. Volgende week gaat de equipe van Mario Koswal een nieuwe poging ondernemen om de eerste winst te pakken in de Hoofdklasse. Delfia Hollandia Combinatie is dan de tegenstander aan de Boshuizerkade.