TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, Hoofdklasse A)- Het avontuur in de hoofdklasse begint voor Boshuizen steeds meer op een lijdensweg uit te draaien. Na acht wedstrijden is de ploeg van trainer Mario Koswal nog altijd zonder overwinning. Zondag liet Westlandia de Leidenaars in het stof bijten: 1-3. ,,Na vandaag zie ik het somber in”, zei verdediger Nicky van As. ,,De jongens werken gewoon niet hard genoeg.”

 

,,Misschien is de hoofdklasse toch te hoog gegrepen”, vertelt Van As. ,,Voetballend niet hoor, maar qua slimmigheid wel. Wij missen toch wel iets. Westlandia was dodelijk uit standaardsituaties, dat hebben wij niet. Wij moeten het puur van mooi voetbal hebben, maar verzaken in het scoren.”

 

Het spel van Westlandia was volledig afgestemd op de lange spits. ,,Die kopte alles door”, zegt Van As. ,,Daarnaast waren ze enorm gevaarlijk met verre inworpen. Ze scoorden daar één keer uit en tweemaal kwamen we goed weg en hadden we geluk.” De andere goals vielen uit een corner en een razendsnelle uitbraak. Bij rust liet het scorebord weinig aan duidelijkheid te wensen over: 0-3. In de tweede helft raakte Boshuizen iets aan de betere hand en deed het via Levi Marengo nog iets terug. 

 

,,Ik had de hoop dat we tegen Westlandia zouden winnen en daardoor de negatieve spiraal zou omslaan”, zei Van As. ,,Na vandaag heb ik de hoop eigenlijk een beetje opgegeven. Als je elke week verliest, neemt de frustratie toe. Het ergste is dat we veel wedstrijden onterecht hebben verloren. Vandaag overigens niet hoor tegen Westlandia, maar er zijn duels geweest waarin we voetballend veel beter waren.”

 

Niettemin is Van As kritisch op zijn ploeggenoten. ,,De jongens werken gewoon niet hard genoeg, ik kan er niet omheen. Over de juiste manier van druk zetten hebben we het al vijf keer gehad. Naar mijn mening begint het verdedigen al voorin. Maar de aanvallers en middenvelders hebben zoiets van: verdedigen is voor de verdediging en wij doen lekker niets.”

 

Van As vindt het tijd dat iedereen bij Boshuizen eens plichtsbesef krijgt. ,,Gesprekken voeren hoeft van mij echt niet meer. Het wordt tijd dat iedereen in de spiegel gaat kijken en eens hard gaat werken. Nu geven ze de trainer de schuld. Maar wat kan hij er aan doen dat wij zo belabberd spelen? Hij zet het in principe goed neer.”

 

Van As tot besluit: ,,Misschien is het nu een beetje frustratie, maar je kunt je voorstellen dat ik er niet zoveel zin meer in heb. Hopelijk slaat het spoedig om. Loon naar werken, zeg maar.”

 

FC Boshuizen zag de nummer dertien en twaalf ook met lege handen achterblijven, maar die ploegen, VOC en RKAVV, hebben wel respectievelijk vijf en zeven meer dan de geel-blauwen. Wel heeft FC Boshuizen nog twee wedstrijden open staan, maar dat het water per week stijgt is een open deur..

 

Opstelling FC Boshuizen: Van der Voort, Fasanya, Dogan, Heijgen, Van As, Faouzi, Marengo, Koc, Güngör (Rojer), Lachkar (Fortes Lopes), Vyent (Swedo).