ts-rcl(Zaterdag,1B)- Het leek er j.l. zaterdag op dat Ben Kottenhagen, trainer van RCL, meer tevreden was met de nederlaag van zijn ploeg dan Hein van Heek, trainer van FC Rijnvogels, met de zege van zijn formatie. Zoals in een eerder geplaatst verslag te lezen was, wonnen de Katwijkers met 1-2. Een te billijken uitslag gezien de stand op de ranglijst. RCL toonde zich als team strijdbaar, terwijl de in het donderblauw gestoken bezoekers de overwinning uiteindelijk ts rijnvogelsnog moeizaam binnen sleepten ondanks dat er lange tijd vrij weinig aan de hand was voor de onbetwiste koploper.

 

RCL-FCR deel 2 resultaatVan Heek gaf na afloop aan toch niet geheel rustig op de bank te hebben gezeten. ,,Bij 0-2 was het in mijn ogen nog niet gelopen. Peter (Messemaker, red.) haalde er tien minuten voor tijd nog een hele moeilijke bal uit (fraai afstandsschot van Nicky Wijsman, red.) anders wordt het eerder 1-2 en kom je wellicht nog in de problemen. Ik had pas achterover kunnen leunen bij 0-3. Die kansen kregen we ook met Hendrik van Beelen, Mitchel Beijersbergen en Martin Onderwater maar die derde bleef uit. In twee van die drie situaties had afgeven beter geweest dan te gaan voor eigen succes.”

 

Kottenhagen stond met lege handen en dat besef was er uiteraard ook bij de Leiderdorper. ,,Maar we hebben er alles aan gedaan en dus geef ik mijn ploeg een compliment. Ik denk dat we in veel fases van de wedstrijd niet onder deden voor FC Rijnvogels en bij hen staat wel wat op het veld. Zij hebben heel veel specifieke kwaliteiten. Die Van Beelen kan natuurlijk wel een aardig balletje trappen, zeg maar. Maar kansloos waren we niet. Ook niet na die snelle 0-1 en die tweede tegengoal kort voor rust. En even zo goed staan wij na een minuut op 1-0, dat voetbalt toch net even anders. Ik denk dat we vooral in de tweede helft met veel lef hebben gespeeld. Jammer dat de aannames niet altijd even goed waren. Dat waren weldegelijk momenten om andere spelers weg te steken en gevaar te laten stichten. Het zegt wel wat dat zij telkens vier man achter hielden.”

 

RCL-FCR deel 3 resultaatVan Heek: We hadden meer gebruik moeten maken van onze snelle mensen voorin. Daarnaast speelden zij met Jonas Farih achter de spitsen en dus was er veel gelegenheid om ze vanaf de flanken stuk te spelen. Daar gingen we pas laat gebruik van maken. We voetbalden te vaak te snel vooruit. Nu kon RCL er in blijven geloven. Toch denk ik dat we weinig hebben weggegeven, ondanks dat het echt niet zo makkelijk ging. Ik heb de groep net als tegen Aalsmeer aangegeven dat ze direct scherp moesten zijn, want anders loert er een gevaar in zo’n wedstrijd. Scherper dan hoe ik ze heb voorbereid op de wedstrijd kan niet. De invulling daarvan moeten ze toch echt zelf doen.”

 

RCL-FCR deel 4 resultaatRCL hoopte stiekem op een puntje, maar dat zat er dus net niet in. ,,Dat zou een bonus zijn geweest. Iedereen weet dat FC Rijnvogels de te kloppen ploeg is. Kijk naar hun basis en naar hun bank. Dat is een ander verhaal dan bij ons. Wij hadden er met alle respect een paar vanuit de A-junioren bij. Zij hebben ook veel prima koppers in het team. Wij hebben er twee met Johan Koot en Gwen Koet en die had ik allebei niet tot mijn beschikking. Maar goed, het verhaal is bekend dat wij een krappe selectie hebben. Dus al met al hebben we het gewoon goed gedaan tegen een tegenstander van dit kaliber. Feitelijk hebben we pas eenmaal echt het onderspit moeten delven en dat was in de tweede helft tegen Voorschoten’97. Toen liepen we met tien man en was het verklaarbaar dat we het niet meer trokken. Voor het overige worden we tegen geen enkele tegenstander weggespeeld. We gaan ons nu volledig richten op volgende week. Aalsmeer uit, daar moeten we drie punten ophalen. Broodnodig ook gezien de stand.”

 

Van Heek en de zijnen zag op het uitslagenbord dat Swift won van Zwaluwen’30 en dat Swift nu tegelijkertijd de nummer twee is met al een achterstand van vijf punten. ,,Wij houden ons niet bezig met de tegenstanders. Die tegenstander kunnen we zelf zijn. Als we dat zien te voorkomen weten we straks waar we staan.” Van Heek bleef bescheiden en dat is niet in de laatste plaats omdat de Katwijkers al diverse keren oog in oog stonden met de hoofdklasse. Telkens ging het mis. Die kans lijkt nu klein tot nihil, maar daar mag de buitenwacht, zo meent men op de Kooltuin, over oordelen.

 

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen.