ts rijnvogelsWas het 1 oktober of 1 juni? Toen ik in alle vroegte uit het raam keek zou je bijna aan de eerste datum denken. Maar de kalender wees de eerste juni aan. En…… kalenders zijn betrouwbaar en nooit in de war. De boel boven daarentegen schijnt echter totaal van slag te zijn. Pet op, sjaal om. Op een dag waarop de mussen eigenlijk uit de dakgoot horen te vallen.

 

Op naar de Kooltuin. Gelukkig bleek er toch nog een vorm van enige clementie bij de weergoden te bestaan. Of waren zij vergeten om de kraan open te draaien? Zoals zij dat in voorgaande jaren nogal eens pleegden te doen. De zon hadden zij weer eens vrijaf gegeven. Om te tonen dat deze werkelijk nog bestaat mocht zij aan het begin van de avond slechts even een glimpje van haar kunnen vertonen………………

 

Grauw en grijs, een dun noordwestenwindje, de ambiance voor de afsluitende familiedag van het seizoen. Niets en niemand liet zich er door weerhouden. De Kooltuin was vandaag immers the place to be! Voor zeer jong tot in de seniorenleeftijd. De ‘familie Rijnvogels’ moest en zou weer onder elkaar zijn om met sport en spel, muziek en vermaak, de nodige voeding variërend van een Rijnvogeltompouce tot een warme lekkerbek, van een broodje haring, de nodige frieten of anderszins smaakpupillen verwennende voeding, deze gezellige meeting door te brengen. Een meeting van het weerzien met oude bekenden. Een dag om even lekker bij te beppen. Een dag waarop als het allemaal anders zou zijn gelopen, als het eerste elftal mogelijk op deze dag de stap naar de hoofdklasse had kunnen maken. Ook goed voor de nodige gespreksstof. Maar goed. Es möchte nicht so sein.

 

De jeugd had het daar minder moeilijk mee. Nam bezit van de luchtkussens, de bungyjumptrampoline of mocht het in de groene wei tegen de ouders opnemen. Zij die nog in de race voor de penaltybokaal waren, mochten vanaf elf meter hun geluk beproeven. De ‘oudjes van MVKV en KRV vochten in de vroegere tijden herkenbaar oranje-wit en blauw-wit hun traditionele partijtje uit. Oranje ging zwaar ten onder. Het mocht de pret niet drukken. Het was gewoon dikke mik. Op een dag die weer bijzonder geslaagd mag worden genoemd. Dankzij….. ja natuurlijk dankzij de reeds geprezen organisatie en de vrijwilligers die zoals altijd weer hun mannetje en vrouwtje stonden. 1 Juni 2013. In de vroege morgen de pet op, maar na afloop van deze ‘heerlijke dag’ petje af voor hen. De andere morgen. Stralend blauwe lucht……..