ts rijnvogelsTerwijl de competitie nog niet halverwege is, wordt er bij tal van clubs al over het seizoen heen gekeken. Hier en daar zijn er twijfels, is men er uit maar wordt er gewacht om het naar buiten te brengen of zijn knopen al doorgehakt. Dat laatste is al het geval bij FC Rijnvogels. Het bestuur van de fiere koploper van de eerste klasse B op zaterdag en de huidige trainer, Hein van Heek, zijn er al uit. Ook volgend seizoen zal Van Heek de troepen aanvoeren op de Kooltuin.

 

Trainersduo resultaatGisteren deelde Peter de Koning, Technische Commissie, mee dat FC Rijnvogels geen enkele reden ziet om niet verder te gaan met de Leiderdorpse oefenmeester (op de foto links naast assistent-trainer Huig Hoek). ,,Buitenom het feit dat de resultaten geweldig zijn, is er een klik. Dat vanaf dag 1 en wij hebben heel veel vertrouwen in een passend vervolg. Hein is geen trainer van een pakket aan eisen, nuchter, heeft een heerlijk portie humor, kan relativeren en hij brengt rust in de tent. Hein past hier en het werken met hem is een verademing. We waren er snel uit over en weer. Het bestuur en de trainer hebben sowieso de intentie om te komen tot een langer verblijf, maar het kan geen kwaad om tussentijds te evalueren. Er moeten vrijheden zijn aan beide kanten wanneer de situatie veranderd. Voor nu zijn we heel blij dat we deze positie al hebben ingevuld en we zien het ook zitten voor de verdere toekomst.”

 

FC Rijnvogels heeft tot nu toe slechts twee verliespunten behoeven te incasseren, maar met een gemiddelde score van 2,8 punten per wedstrijd is de afstand tot de eventuele concurrentie nu al fors en mag worden vastgesteld dat alles er opwijst dat er koers is gezet naar de hoofdklasse. Vorig seizoen ging het nog mis in de nacompetitie, een toetje die al eerder slecht werd verteerd aan de 1e Mientlaan. Zover lijkt het dit seizoen niet te komen, maar in dat opzicht blijft een gelukkige Van Heek voorzichtig. ,,Er zijn voorbeelden van clubs die ook een straatlengte voor stonden, maar het toch nog vergooiden. Natuurlijk ga ik daar niet vanuit, maar laten we eerst maar doorgaan met punten verzamelen.”