ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- Alles leek er op te wijzen dat de Vogels in eigen huis het derde gelijkspel zouden moeten incasseren. Nadat Jaap Molenaar met een fraaie diagonaal via de binnenkant van de staander zijn team naar een op dat moment verdiende 1-1 schoot, leek een remise in aantocht. Maar zoals eerder dit seizoen werd een tegentreffer snel beantwoord. Mitchel Beijersbergen, die al een paar weken ‘droog’ stond, joeg het leer na een rebound keihard in de touwen. Het geluk van de koploper?

 

Misschien wel, maar geluk moet je soms afdwingen. De rood-witten namen met een punt geen genoegen en gingen alsnog voor de volle winst. De vraag of de zege al dan niet terecht was, daar zal in beide kampen verschil van mening over zijn. Maar het scorebord wees 2-1 aan en na een fraaie reeks van dertien wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven en met tien punten voorsprong op nummer twee Swift, kunnen de mannen van Hein van Heek met een happy feeling van de feestdagen gaan genieten.

 

Ook als lijstaanvoerder kun je niet elke wedstrijd naar je hand zetten zoals de week ervoor tegen Voorschoten ”97. Je speelt zoals je tegenstander het toe laat of zoals captain Sander van der Horst na afloop concludeerde: ‘Wij speelden net als tegen Swift aanvankelijk behoudend om niet in het mes te lopen. Daardoor leek het of Zwaluwen 30 soms een overwicht had’. Daar leek het in het laatste part van de tweede helft dan ook bedenkelijk veel op toen de mannen uit Hoorn aanzetten om een punt uit het vuur te slepen. Zoals vermeld leek het hier ook op uit te draaien toen de behendige en aalvlugge Jaap Molenaar de trekker fraai overhaalde. Voor het overige vond hij in Andreas Stam – man of the match- een prima opponent tegenover zich. Hein van Heek: ‘Over de tweede helft was ik meer tevreden dan over de eerste helft’.

 

Onderwater 1-0 FCRZwa resultaatHet was na een stief kwartier dat de gastheren de leiding namen. Een pass van Sander van der Horst bereikte Mitchel Beijersbergen die in één tijd (zoals de Belg dat zo sappig zegt) knap voor gaf en Martin Onderwater doelman Sjoerd Jaasma van dichtbij kansloos liet (zie foto). Hierna bleef de strijd in balans en deze had ook in de score tot uitdrukking kunnen worden gebracht ware het niet dat stand-in Sander van der Gugten (‘s ochtens nog een helft in het tweede acterend) Serdar Öztürk op de doellijn het scoren belette. Een prima moment van de vervanger van Orlando Ouwehand. De bezoekers waren minimaal de evenknie en zochten met lange diepte passes die vaak goed aankwamen hun snelle vleugelspitsen. Ondanks enkele penibele situaties voor het Katwijkse hok, werd dit niet doorboord. Aan de overzijde van de mat tijdens het soms snel over en weer golvende spel, waren er nog een paar aardige opties om de 1-0 marge uit te bouwen. Eén van de mooiste combinaties wist doelman Jaasma te verijdelen en hij was ter plekke bij een vlammend schot van Thomas Dijk. Tea-time.

 

Na de hervatting een eerste waarschuwingsschot van Jaap Molenaar dat Peter Messemaker gestrekt tot corner promoveerde. Zoals trainer Hein van Heek al concludeerde, kwamen de rood-witten na de thee beter uit de verf. Het nam meer initiatief en het resulteerde ook in Beijersbergen FCRZwa resultaatmogelijkheden. Maar sluitpost Jaasma gunde Yuri Guijt geen treffer en lag ook in de weg toen Thomas Dijk op weg naar de bevrijdende 2-0 leek. Daarna volgde een fase waarin Zwaluwen ”30 tijdelijk een licht overwicht opeiste en waarin de gelijkmaker viel. Met nog zeven (officiële) minuten op de klok rechtten de Vogels hun ruggen om deze late tegenvaller alsnog weg te poetsen. De slotfase was dan ook voor de Kooltuinboys. Thomas Dijk brak door, zag zijn voorzet via een Hoorns been en doelman Sjoerd Jaasma het veld in ketsen waarna Mitchel Beijersbergen (op foto in actie) de bevrijdende 2-1 binnen knalde. Bijna had Sander van der Gugten een corner van Pieter van den Breggen met het hoofd verzilverd, maar het leer scheerde rakelings voorlangs. De dying seconds bleven derhalve uitermate spannend maar uiteindelijk werd de elfde seizoenzege luid bejubeld. Misschien niet altijd sprankelend, maar op de juiste momenten gedegen en effectief spelend, sluiten de Vogels met een ongekend fraaie reeks de eerste helft van het seizoen af.

 

FC Rijnvogels: P. Messemaker, J.Zandbergen, K.Wijmer, S.v.d.Gugten, A. Stam, P.v.d.Breggen, S.v.d.Horst, Y.Guijt, M.Beijersbergen, M.Onderwater (73. H.v.Beelen), T.Dijk.