Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsFC Rijnvogels laat zege in blessuretijd glippen

FC Rijnvogels laat zege in blessuretijd glippen

-

ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- Concentratie, communicatie en organisatie. Daar ontbrak het in de 92e minuut aan. Als dit in orde zou zijn geweest had die vrije trap van Steven Kenepa er nooit in gemogen. Een bal laag langs de grond moet toch te verdedigen zijn als de muur goed staat? Dat stond hij dus niet en doelman Peter Messemaker die in een spannende slotfase een kopbal nog knap keerde en kort daarna de hulp van de lat nodig had, graaide mis. Met deze knullige gelijkmaker van Forum Sport werd de thuisclub in de dying seconds de illusie ontnomen dat het een moeizame pot alsnog winnend af zou ronden. Het geluk kan je niet altijd toelachen.

FCR-Forum Sport deel 1 resultaatTrainer Hein van Heek – natuurlijk teleurgesteld – was realistisch. ,,Het 2-2 gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien verdiend. Sommige spelers bleven ruim onder hun normale niveau. Vooral in de eerste helft bleef het team onder de maat en sloten de linies niet goed op elkaar aan. Bovendien leek het wel op we op tachtig procent deze wedstrijd dachten te kunnen spelen.”

Niets was echter minder waar want in de eerste helft speelden de Voorburgers frank en vrij en waren de gevaarlijkste ploeg. Wellicht had een en ander anders kunnen lopen als de slimme lob van Kevin Wijmer die doelman Davy Schilperoort te ver voor zijn hok zag staan hem bijna zou hebben verrast. De doelman kon met een ultieme poging een vroege openingstreffer voorkomen. De kopbal van Hendrik van Beelen na een voorzet van Joey Zandbergen zag hij ruim naast vliegen. Dat waren in eerste instantie de belangrijkste Katwijkse wapenfeiten.

FCR-Forum Sport deel 2 resultaatDe bezoekers namen het voortouw en speelden onbevangen. Zij forceerden enkele corners waaruit gevaarlijke situaties ontstonden. Peter Messemaker moest een save verrichten om de score vooralsnog blanco te houden maar toen de sterke spits Regillio Bezemer een diepe bal doorkopte kon Osman Lamin met een bekeken schuiver zijn team verdiend aan de 0-1 helpen. Niets op af te dingen. De Vogels die niet echt gewend zijn om tegen een achterstand aan te lopen, probeerden voor de thee nog wel de gelijkmaker te forceren. Met oogstrelende combinaties – die vaak ver te zoeken waren – lukte dit niet, maar met enige pressie ontstonden er toch wel gevaarlijke momenten voor de Voorburgse kooi. Een vrije trap van Mitchel Beijersbergen – verder onzichtbaar – zoefde snoeihard over de lat en even later schoot de topscorer voor langs. Hetgeen dus inhield dat de gasten met een verdiende 0-1 gingen pauzeren.

Na de thee kropen de Vogels uit hun nest en legden meer ijver aan de dag. Er kwam iets meer voetbal in de ploeg en de jacht op de gelijkmaker leek ingezet. Deze viel al snel met dank aan Timo Schaap die gevaarlijk voor gaf en Pieter van den Breggen met een fraaie knik de 1-1 in de touwen joeg. De balans was weer in evenwicht. Ook op het veld waar de gastheren nu meer balbezit opeisten en de jacht op de 2-1 openden. Ondanks een reeks corners waaruit Hendrik van Beelen er een achterwaarts net over kopte, bleef de 2-1 uit. Ook een achterwaartse omhaal van Mitchel Beijersbergen scheerde over. Onder de lat zou het de goal van de week zijn geweest.

FCR-Forum Sport deel 3 resultaatDe mannen van trainer André Lourens groeven zich echter niet in en met hun snelle mannen in de frontlinie bleven ook zij de weg naar de volle buit zoeken. Het duel kon alle kanten uit. Het leek voor de thuisclub in de 83 minuut de goede kant uit te gaan. Thomas Dijk, na een blessure weer hersteld mocht even zijn rentree vieren en was dicht bij de 2-1 maar stuitte op doelman Schilperoort. Bij een tweede identieke situatie vanuit een moeilijke hoek was het nu wel raak. Een breedtepass van Pieter van den Breggen bracht de linkerspits in de vrije ruimte. Het opstomen van Thomas werd nu wel beloond. Nu versloeg hij de Voorburgse sluitpost met een beheerst stiftje en hiermee leek de – overigens niet geheel verdiende – zege alsnog op de Kooltuin te blijven.

Tot die fatale 92e minuut. Een onnodige maar verdiende gelijkmaker. Het zat er een beetje aan te komen vanmiddag. Maar het geluk leek de koploper toe te lachen doch die lach verdween al snel. Want in de resterende twee minuten viel er niets meer te halen. Het vlaggenchip van de Rijnvogels liep een keer gedeeltelijke averij op maar er is natuurlijk nog geen man overboord met vijf punten voorsprong. Concurrent Swift maakte bij RCL in Leiderdorp geen foutje door met 1-2 te winnen.

Nogmaals Van Heek: ,,Ik was al een beetje bang voor een (halve) uitglijder. In de eerste helft zag ik al dat we er niet voor 100% stonden en dat krijg je dikwijls lastig gekeerd in een wedstrijd. Op instelling knokten we ons naar 2-1, maar kennelijk zijn we niet in staat geweest om als koploper en met onze ervaring om die voorsprong over de streep te trekken. Het klinkt gek, maar eigenlijk was ik blij met die 0-1. Toen zijn we wel wat wakker geschoten. Al met al moeten we niet moeilijk doen over deze uitslag. Volgende week Voorschoten’97 uit en ik ga ik er vanuit dat de spelers dan minder gemotiveerd hoeven te worden. Blijft staan dat we het nu niet goed gedaan hebben en we mogen volgende week laten zien dat we hiervan geleerd hebben. Scherp zijn is één, scherp blijven is twee.”

Aanstaande zaterdag dus naar Voorschoten ’97 waar de Vogels vorig jaar een belabberde wedstrijd speelden. Na de halve misstap tegen Forum Sport dus weer een gelegenheid om een en ander ten opzichte van vorig seizoen en vooral vandaag recht te zetten.

Opstelling: Messemaker, Zandbergen, Wijmer, Ouwehand (89. Hogewoning), Stam, v.d. Breggen, v.d Horst, Guijt (68. Onderwater), Beijersbergen. v.Beelen, Schaap (71. Dijk).