(Zaterdag,1B)- Op sportpark Adegeest was er afgelopen zaterdag sprake van en ongelijke strijd. Met 0-4 kwam gastheer Voorschoten’97 er genadig vanaf en door die toch ruime zege deed FC Rijnvogels andermaal prima zaken op weg naar de titel. De ploeg van Marcel de Hoogt kreeg juist weer wat meer kopzorgen.

 

Op regelmatige basis deed de trainer van Voorschoten’97 zijn beklag over de improductiviteit van zijn manschappen in de voorbije maanden. Een week geleden nog verbrasten de geel-groenen nog kans op kans, om uiteindelijk met 1-0 te verliezen bij BVCB na een blunder van doelman Robbert van der Post. De Hoogt vroeg zich na die volkomen onnodige verliespartij zo langzamerhand af of het wel pech was of dat het toch echt begon te rieken naar onkunde.

 

Dit keer was alles anders. Voorschoten’97 kreeg hooguit twee kansen, terwijl de tegenstander daarentegen hier en daar ronduit slordig met de veelvoud aan kansen omsprong. Met die laatste constatering bleef overeind dat de bezoekers er nog wel vier in kregen en dat was in ruime mate voldoende om Voorschoten’97 eenvoudig achter zich te laten. Doelman Van der Post mocht daarnaast bedankt worden dat hij zijn ploeg behoedde voor een groter pak slaag.

 

In de eerste klasse moet de gewezen hoofdklasser nog steeds in staat zijn om zich uit de gevarenzone te spelen, maar zo langzamerhand moet code geel plaatsmaken voor oranje. Bij een nederlaag in het laatste duel van de heenronde tegen hekkensluiter Aalsmeer zou de voorlaatste plaats wel eens het lot kunnen worden van een ploeg die zich gericht had op een stek in de top vijf. Van FC Rijnvogels verliezen is geen schande en was wellicht zelfs ingecalculeerd, maar feit was dat het krachtsverschil wel erg groot was geweest.

 

Toch mocht de thuisploeg vrij lang hopen op een beter resultaat. Na een kwartier opende Yuri Guyt de score en dat was volledig overeenkomstig het spelbeeld. Vooral Kevin Wijmer en topschutter Mitchel Beijersbergen hadden de Katwijkers rondom die fase al in een leunstoel kunnen brengen, maar Van der Post liet zien weldegelijk over uitstekende keeperskwaliteiten te beschikken.

 

V97- FCR 7 december 2013 deel 1 resultaatEven was er een fase dat de lijstaanvoerder in verlegenheid kon worden gebracht, waarbij Joshua Steenvoorden van dichtbij koppend best de 1-1 had mogen afdrukken, maar Peter Messemaker redde dit keer zijn team. Met de 0-1 halverwege leek er nog immer sprake te zijn van een wedstrijd, maar wanneer Beijersbergen en Martin Onderwater koelbloediger zouden zijn geweest was het kort na rust wel beslist geweest. Het bleek evenwel uitstel van executie. Na de 0-2 van uitblinker Pieter van den Breggen was het pleit wel beslist en mocht Voorschoten’97 niet mopperen dat enkel Guyt en Joey Zandbergen nog trefzeker waren.

 

In tegenstelling tot tal van andere wedstrijden was Voorschoten’97 nu dus kansloos geweest. Redenen daarvoor konden aangewezen worden. De buitenspelers kwamen geen enkele keer langs hun verdediger. Spits Shemiel Constancia waande zich een eilandbewoner en creatieve middenvelders als Steenvoorden en Qendrim Gashi gaven dit keer niet thuis. Maar dan nog, de koploper speelde een solide wedstrijd en toonde, niet voor het eerst, aan dat de eerste klasse zo zoetjes aan onder de stand is. Normaliter is een Katwijks kampioenschap een kwestie van tijd en normaal gesproken moet het met Voorschoten’97 wel goedkomen na de winterstop. Afgaande op de onderlinge tweestrijd geeft inzetten op de eerste bewering beduidend meer zekerheid.

 

Voorschoten’97- FC Rijnvogels 0-4 (0-1). 14. Guyt 0-1, 64. Van den Breggen 0-2, 74. Guyt 0-3, 77. Zandbergen 0-4. Scheidsrechter: Kloet. Toeschouwers: 500.

Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guijt (78. Van der Plas), Michel, Simonis, Verlaan, Gashi, Steenvoorden, Diets (84. Van der Krogt), Constancia, Theil (65. Boukhidous).

FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, Stam, Van der Horst (80. Van Wijk), Van den Breggen, Guijt, Beijersbergen (67. Van Beelen), Onderwater, Schaap (72.Dijk).

 

Op de foto: Middenvelder Pieter van den Breggen komt hoog boven zijn tegenstander uit. Veel onderlinge duels werden gewonnen door de oppermachtige Katwijkers. Foto met dank aan Piet van Kampen.

Bron: LD/HK