ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- ‘Tijdens de training leek het wel alsof de spelers er geen geloof meer in hadden na de nederlaag tegen Voorschoten. Maar gelukkig bleek dit tijdens de wedstrijd vandaag heel anders. Ze hebben weer voor de punten gevochten’, was de conclusie van trainer Hein van Heek. ‘Het had overigens nog wel meer dan 4-1 kunnen worden’. Dat hadden behalve de trainer ook de trouwe toeschouwers langs de lijn gezien. Zij geloven er nog steeds in – en staan nog immer achter hun favorieten.

 

De pupil van de week, Stijn Haasnoot had het onder de rust goed gehoord. ‘Ze waren een beetje boos omdat het maar 1-1 stond’ had hij luid en duidelijk op gevangen. Ja daar was wel enige aanleiding toe. Want na de vroege 0-1 achterstand en de gelijkmaker kregen de Vogels nog de nodige kansen om daarna weer te verslappen. Door vroege treffers na de thee ging het allemaal een stuk makkelijker en bereikten de gastheren- nu met volle overgave spelend – het niveau wat we gewend zijn. Met 4-1 kwamen de mannen uit Geinoord er beslist niet slecht vanaf. Het bezoekende team wilde wel, maar bezat eenvoudig weg de kwaliteit niet om dicht in de buurt van het doel van Peter Messemaker te komen. De enige keer dat het wel lukte was al na tien minuten. Een diepe bal leek een prooi van de Katwijkse doelman te worden maar buiten de zestien wist hij het leer niet goed weg te werken en Ruud van der Meijden profiteerde dankbaar van dit buitenkansje.

 

Mitchel BeijersbergenEven schrikken voor de gastheren die zich vrij snel herstelden en overwegend het balbezit opeisten. De weg naar doelman Benjamin Velders werd ingeslagen. Deze werd voor Mitchel Beijersbergen (foto) onreglementair versperd en zelf mocht de topscorer van de Vogels vanaf elf meter doelman Velders op het verkeerde been zetten. De fase waarin de thuisclub leek door te drukken was aangebroken. Bas Mourits trof van dichtbij de reflex van de keeper in de poging op de 2-1 en zocht vervolgens het doel te hoog. Enkele aardige aanvallen die daar nog op volgden leverden geen rendement op. Daarmee leek de Rijnvogelkoek op en verzandde het duel in de fase die als rommelig gekenmerkt kan worden. Het tempo ontbrak aan de zijde van de Kootluinmannen. Daarmee stevende een vrij vlakke eerste helft op de 1-1 ruststand af.

 

De eerder door de pupil aangekaarte boosheid tijdens de theepauze bleek de vitamine om in het tweede bedrijf een betere act op te voeren. Van meet af aan drong de thuisclub de opponent op de eigen helft en er straalde meer gretigheid van het team af. Het duurde dan ook niet lang of de dadendrang werd in klinkende munt omgezet. Mitchel Beijersbergen geloofde in de assist van Raymond Baten en kopte van dichtbij gretig en gedreven de bal net voor de vuisten van Velders via de onderkant van het aluminium binnen. Toen nog geen vijf minuten later Thomas Dijk zijn avontuur binnen de zestien ook al volgens strafbare normen zag gestuit, kon de goed leidende arbiter Takacs niet anders doen dan wederom naar de kalkstip wijzen. De stip die Mitchel Beijersbergen weer vol vertrouwen opzocht. Zijn trefzekere inzet was een kopie van de eerste elfmetertrap. Waarschijnlijk gokte de Geinoordsluitpost nu op de andere hoek. Verkeerd dus. Want als de doelman op het verkeerde been wordt gezet hoeft een pingel niet altijd vlak langs de paal binnen te worden gemikt. De 3-1 bleek de definitieve genadeklap voor Geinoord dat het nog zwaar krijgt om het vege lijf in dit seizoen te redden.

 

Het bleek niet bij machte om de Rijnvogelmotor die toen op volle toeren draaide, te ontregelen. Het wachten was gewoon op de volgende inslag. Deze verdiende ook wel het predicaat: ‘op kracht en doorzettingsvermogen’. Beide componenten had Thomas Dijk voorhanden toen hij na een fraaie rush het kwartet vol schoot. Dat het hier ‘slechts’ bij bleef, is eigenlijk een klein wondertje. Het was Bas Mourits niet vergund, de mee koppende koppers bij de hoekschoppen ook niet en invaller Emiel Buntsma evenmin. Koud een minuut binnen de lijnen haalde hij knap uit maar met een dito parade voorkwam Velders erger. Dat deed hij in de slotfase ook nog diverse malen zodat de schade tot 4-1 beperkt bleef.

 

Tevreden gezichten op de Kooltuin. De rood-witten hebben de strijd nog niet op gegeven. Zelf blijven winnen en hopen op een misstap van Deltasport. De Rijnvogels maakten in ieder geval geen misstap in de achtervolgingsrace.

 

P. Messemaker, D.Varkevisser, E.Schoneveld. J.Zandbergen, A. Stam, P.v.d.Breggen. S.v.d. Horst, R. Baten, M.Beijersbergen, B.Mourits, T. Dijk (73. E.Buntsma).