header hemd lijf

In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen zo nu en dan worden aangepast. In deze bijdrage Bas Mourits van FC Rijnvogels.

 

 

 

 HvHL Bas mourits

Bas Mourits

Ik ben Bas Mourits, 24 jaar geboren op 15 januari 1989 in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik Docent Lichamelijke Opvoeding op een VMBO school in Vlaardingen.

Mijn positie nu binnen het elftal en voorheen gespeeld op andere posities         

Momenteel speel ik bij FC Rijnvogels vooral als spits of aan een van de beide zijkanten voorin. Maar in de jeugd heb ik ook op “10” gespeeld.

Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal        

Naast het voetbal doe ik ook graag aan snowboarden, hardlopen en tennis.

Hoe zag jouw voetballeven er tot nu toe uit in chronologische volgorde  

Als 7-jarig ventje ben ik bij TOGB in Berkel en Rodenrijs begonnen met voetballen. Mijn eerste wedstrijd was in de F4 maar na deze wedstrijd werd ik snel overgeplaatst naar de F1. Zo doorliep ik mijn jeugd bij TOGB als volgt: E2,E1,D1,C1 en omdat ik vanaf de D’tjes bij de KNVB uitkwam voor het Jeugdplan Nederland werd ik tijdens een van deze wedstrijden gevraagd om een stageperiode te lopen bij Feyenoord Rotterdam. Na een geslaagde periode mocht ik het bij Feyenoord proberen. Helaas is dit geen succes geworden en keerde ik terug naar TOGB. Op 16-jarige leeftijd debuteerde ik bij TOGB 1 dat toen uitkwam in de derde klasse zondag. Na een aantal goede jaren waarin we kampioen werden in de 3e en 2e klasse promoveerden we naar de 1e klasse. Na een goed 1e jaar hadden we het in het 2de jaar in de 1e klasse het een stuk moeilijker. Via de nacompetitie wisten we ons toch te handhaven en aan het eind van dat jaar klopte Voorschoten’97 aan. Voorschoten’97 stond op dat moment bovenaan in de 1e klasse Zaterdag. Een mooie stap omhoog om te kijken of ik dat niveau ook aan kon. Na twee leuke jaren in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal degradeerden we helaas via de nacompetitie. De eerste degradatie in mijn loopbaan. Omdat het met de club Voorschoten’97 in het laatste jaar een stuk minder ging (belastingaanslag), vertrokken er veel spelers. Ook ik werd benaderd door een aantal clubs. Omdat ik met een aantal voetballers van Voorschoten’97 een goede band had opgebouwd hebben zij mij overgehaald om mee te gaan naar FC Rijnvogels in Katwijk. Een keuze waar ik tot op dit moment nog geen spijt van heb gekregen. Met een prima plaats op de ranglijst en een periodetitel doen we volop mee om te promoveren naar de hoofdklasse.

Benoem je sterke punten als voetballer

Ik ben een technische speler met snelheid en die daarbij ook redelijk sterk aan de bal is.

Benoem je zwakke punten als voetballer

Mijn individuele actie kan altijd beter en datzelfde geldt voor het koppen. Ook moet ik leren om af en toe wat meer rust aan de bal te krijgen.

Welke trainer is je het meest bijgebleven en waarom       

Arie Kurver, als 16-jarige liet hij mij debuteren in TOGB 1. Hij gaf me de volgende woorden mee: “Geniet ervan, geen breedteballen en blijf je tegenstander keer op keer opzoeken.”

Volgend jaar speel ik bij welke club? Op dit niveau ligt mijn plafond…

Volgend jaar speel ik hopelijk met FC Rijnvogels in de Hoofdklasse!! Ik denk dat de Hoofdklasse mijn plafond is, maar wanneer ik mij kan verbeteren op mijn zwakke punten zit er misschien nog wel een avontuur bij een topklasser in.

Wat zijn je toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten

Binnen het voetbal valt niet echt te plannen. Wel weet ik dat ik graag nog mijn TC2 diploma wil halen. TC3 heb ik al behaald en dit smaakte naar meer.

Buiten het voetbal hoop ik nog lang te mogen functioneren als Docent Lichamelijke Opvoeding. Want ik heb het namelijk enorm naar mijn zin. Ook woon ik sinds kort samen met mijn vriendin Rosalie en als het gaat zoals het nu gaat dan zit het met onze toekomst wel goed!

De posities aan het einde van de rit van de vier regionale ploegen in 1B zaterdag      

1.FC Rijnvogels

4.GHC

6.Voorschoten’97

7. RCL

Wat is de meest humoristische belevenis die je ooit meemaakte binnen het voetbal     

Na een training op dinsdagavond was een van de spelers zijn voetbalschoenen vergeten. Dit kwam hem duur te staan. Want een teamgenoot had zijn schoenen in een emmer met water gezet, en vervolgens in de vriezer. Bij binnenkomst op de donderdag kon hij eerst zijn schoenen gaan uithakken. 

Drie mooiste sportmomenten ooit voor jou        

  1. Doelpunt van Maradonna tegen Engeland op het WK van 1986.
  2. Gouden Medaille Epke Zonderland.
  3. De 100 Meter Mannen Olympische Spelen 2012.

Waarom moet leidenamateurvoetbal.nl verder aan de weg timmeren?

Omdat er enorm veel clubs in deze regio zijn, waar veel mensen nog te weinig van weten.

Met welke speler uit het betaalde voetbal zou je graag vergeleken willen worden en waarom

Qua speelstijl lijk ik als speler het meeste op Jermain Lens. Maar natuurlijk zou ik het liefst vergeleken worden met Lionel Messi. En waarom? Omdat hij de beste speler op de wereld is.

Dat wil ik ooit nog wel eens doen  

Op reis naar Brazilië.

Ik word blij van

Een heerlijke stift.

Lance Armstrong

De eerste zullen de laatste zijn….

Deze film zag ik als laatste

The Samaritan

Beste boeken die ik las      

De Kunst van het Veldspel, Chad Harbach.

Levensmotto

Neem niet meer dan je geeft

Boeiende vrouw en waarom

Mijn vriendin, omdat ze het nog steeds met mij uithoudt en ik met haar.

Dat kan echt niet meer

Uggs

Wat was dat een wereldgoal en waarom  

Doelpunt van Dennis Bergkamp in de kwartfinale van het WK’98 tegen Argentinië. Omdat bij het doelpunt alles klopte: Technisch uitmuntend, de manier waarop de bal erin gaat en het moment in de wedstrijd.

Grootste ergernis menselijk gedrag        

Wanneer mensen te laat komen.

Andere sporten

Tennis, snowboarden en hardlopen.

2013 wordt voor mij het jaar van

Alles of niets….

Grootste zorgen om

Het respect binnen de samenleving

Deze vijf mensen zou ik wel eens willen treffen        

De Spice Girls

  1. favoriete muzieknummers ooit gehoord
  1. Thriller – Michael Jackson
  2. Beautiful Day – U2
  3. Californication – Red Hot Chili Peppers
  4. Billie Jean – Michael Jackson
  5. Another One Bites The Dust – Queen