ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- Vorig seizoen, om precies te zijn in november 2012, verdween Kevin Wijmer van het toneel bij topklasser Noordwijk. De verdediger scheurde zijn enkelbanden en in de rest van het seizoen kon hij niet meer in actie komen. In juli van dit jaar, ondertussen overgestapt naar FC Rijnvogels, scheurde Wijmer weer een enkelband, niet dezelfde overigens. Dat was tegen Scheveningen. Nu ging het herstel sneller en ondertussen vormt Wijmer het centrale duo met Joey Zandbergen bij koploper FC Rijnvogels vanaf de start van de competitie.

 

Zaterdag maakte Wijmer ook deel uit van de elf die aan de start kwamen en opnieuw speelden de Katwijkers zich naar de winst. Swift werd met 3-1 verslagen op de Kooltuin en daarmee werd een vlekje uit het vorige seizoen, de ploeg van Hein van Heek verloor in de hoofdstad het eerste duel van de nacompetitie, deels weggewerkt. Wijmer werd enkel tegen BVCB gewisseld, vanwege een lichte schouderblessure.

Wijmer over de vorige ontmoeting met Swift: ,,Daar was ik toen niet bij, maar gaandeweg de week werd er wel steeds meer over die wedstrijd gesproken. Ik heb er ook het een en ander over gelezen. Het kwam ook voorbij in de wedstrijdbespreking en alle betrokkenen van destijds waren duidelijk belust op revanche. Die hebben we gepakt en daarmee hebben we een stapje gezet. We staan nu vijf punten los van hen.”

Eerst nog even terug naar het blessureleed met de ex-speler van Noordwijk. ,,Ik heb er dus ruim een half seizoen uitgelegen en dat was een forse streep door de rekening. Noordwijk wilde mij na het seizoen toch houden, maar daar ben ik niet op ingegaan. Toen Hein van Heek mij benaderde, is het snel gegaan. Ik kende hem nog van Voorschoten’97 en had een prima band met hem. Ik verkoos FC Rijnvogels om vel te kunnen spelen en ik heb het echt enorm naar mijn zin. Vorig seizoen ben ik al eens gaan kijken en ik heb al de nodige festiviteiten meegemaakt op de club. Wat een geweldige familiaire sfeer. Echt ongekend. Het is net een attractiepark op de Kooltuin.”

Beijerbergen pingel resultaatMaar ondanks het warme gevoel werd Wijmer dus weer door pech achtervolgd. ,,Bij de eerste de beste oefenwedstrijd, die we al vroeg speelden tegen topklasser Scheveningen, ging het fout. Ik zat daardoor weer vijf weken aan de kant, maar nu kon ik vrij snel weer revalideren en heb ik mij het eerste elftal in kunnen knokken. Ik speel nog niet pijnvrij, maar het gaat absoluut wel de juiste kant op en richting mijn oude niveau. Da’s prettig, want de concurrentie bij FC Rijnvogels is bijzonder groot. Verdedigers Dirk Varkevisser, Eef Schoneveld en Wesley van Wijk zijn er nog niet eens bij vanwege blessures. Iedereen moet dus op zijn tellen passen en dat komt de prestaties ten goede.”

J.l. zaterdag won FC Rijnvogels voor de vierde keer, maar was het opvallend hoe de tegenstander werd bestreden. ,,Dat is juist. Meestal zetten we in het eerste kwartier meteen volle bak druk, maar nu lieten we Swift meer komen. We kregen zo controle en in defensief opzicht stond het als een huis en als er al eens wat doorkwam stond Peter (Messemaker, red.) er om de helpende hand toe te steken. Vervolgens hebben wij op de juiste momenten toegeslagen. Al snel in de wedstrijd en op slag van rust. Altijd lekker.”

Ook na rust bleef FC Rijnvogels fier overeind en was het doelpunt van de Amsterdammers na de 3-0 van Mitchel Beijersbergen, zijn derde van de middag (de eerste vanaf de stip, zie foto), nog slechts voor de statistieken. De Katwijkers gaan dus crescendo. ,,Maar dat gaat niet vanzelf. We weten dat we een hoop mogelijkheden hebben met deze groep, maar de ene wedstrijd is toch anders dan de ander. Tegen BVCB speelden we een helft heel erg god voetbal, maar dat evenaar je niet zomaar even een week later. Dat neemt niet weg dat het erg lekker is om veel punten te pakken aan het begin van het seizoen. Als je meteen in de achtervolging moet, kan dat je opbreken. Daar hebben we dus vooralsnog geen last van.”