ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- FC Rijnvogels won zaterdag de topper tegen Zwaluwen ’30 met 2-1 en kwam daardoor nog rianter aan kop. De vraag is niet of, maar wanneer de Katwijkers kampioen worden. Dat vindt ook doelman Peter Messemaker. ,, Eigenlijk mag het natuurlijk nu niet meer mis gaan. We mogen met tien punten voorsprong zomaar een aantal wedstrijden verliezen, maar van dat scenario mogen we natuurlijk niet uitgaan. Duidelijk is wel, wij zijn titelkandidaat nummer één!”

 

Messemaker blikt terug op de zwaarbevochten topper:,, Het zag er lang niet best uit zaterdag. We stonden veel onder druk tegen een fysiek sterke ploeg die goed voetbal speelde. We kwamen ietwat gelukkig voor door Martin Onderwater. Daarop volgde een schitterende goal van Jaap Molenaar, een prachtige volley. Zo’n goal zal hij niet heel veel meer gaan maken denk ik. Daarna werd het even billen knijpen voor ons en win je uiteindelijk toch de wedstrijd door Mitch (red: Mitchel Beijersbergen).”

 

Messemaker resultaatRijnvogels had volgens Messemaker (op archieffoto, met de lach van nu) een duidelijk strijdplan. ,,Vooraf was het de bedoeling om Zwaluwen’30 te laten voetballen en hen zo in onze fuik te laten lopen. Ze hebben een sterke voorhoede en een mindere verdediging. Voor ons was het taak om in de omschakeling toe te slaan, wat uiteindelijk dan ook is gelukt. We hebben een gevaarlijke en snelle voorhoede met Martin Onderwater, Thomas Dijk en Mitchel Beijersbergen.”

 

,,Ook invaller Hendrik van Beelen had in het laatste kwartier zeker nog toegevoegde waarde, hij was aan de bal erg vast, zodat de aansluiting voorin prima verliep. Hendrik pakt zijn rol prima op trouwens. Hij ziet ook dat Martin Onderwater een prima seizoen draait. Hendrik zet zichzelf niet boven de groep en is echt één met de groep, mooi om te zien.”

 

Messemaker (op archieffoto, met de lach van nu) tot besluit: ,,De groep heeft met een lekker Chineesje de goede eerste seizoenshelft gezellig afgesloten en  januari zullen we er allemaal weer staan.”. Voor het moment is het genieten van 35 punten uit dertien wedstrijden. FC Rijnvogels scoorde al veertig keer, tegen een gemiddelde van ruim drie per wedstrijd. Messemaker werd dertien keer geklopt, dus een gemiddelde uitslag van 3-1 per wedstrijd zegt meer dan genoeg over de suprematie van de Katwijkers tot dusverre. Messemakers hield overigens driemaal de nul, waarvan eenmaal op eigen veld.

 

Remco Mentink