voorbeschouwing167x60Hij heeft in zijn carrière al de nodige toppers achter de rug. Routinier Peter Messemaker (31), voormalige sluitpost bij Noordwijk en Quick Boys, is dus gelouterd als het om cruciale duels gaat. De in zijn jeugd bij Oegstgeest gestarte sluitpost die nog steeds wekelijks gedreven zijn plek in ‘het hok’ in neemt, is er helemaal klaar voor: het duel tegen de koploper Deltasport.

 

Een cruciaal treffen op de Kooltuin dat hoogstwaarschijnlijk beslissend is voor de finale van de competitie. Immers, bij een nederlaag lopen de Vlaardingers vijf verliespunten weg van de Vogels. Vijf punten die zij nu ook al voor staan, maar met een wedstrijd meer achter de benen. Winst betekent dus virtueel lijstaanvoerder, maar dan zal de ‘inhaalwedstrijd’ (Deltasport speelde er een vooruit in het programma) ook wel gewonnen moeten worden. Kortom, Messemaker en zijn teamgenoten weten wat de missie is voor aanstaande zaterdag en hebben geen peptalk nodig. ,,We zijn tot op het bot gemotiveerd”, klinkt het vastberaden.

 

BV 3 APPLAUSJE resultaatDe doelman herinnert zich de uitwedstrijd, die destijds met 2-4 werd gewonnen, nog maar al te goed. ,,Een goed team met een hele goede voorhoede, vooral met die Pattinama, een gevaarlijke jongen. Als wij die goed in bedwang kunnen houden, dan zijn er volop kansen. Want ik denk dat wij over het geheel genomen over een evenwichtiger team beschikken en dat zou wel eens de doorslag kunnen geven”, blikt hij hoopvol vooruit. Omdat Messemaker via de media de concurrent wekelijks volgt, baseert hij aan de hand hiervan zijn analyse over de tegenstander vrij nauwkeurig.

 

Peter, het eerste seizoen bij de Vogels, voelt zich er prima thuis en zit lekker in zijn vel. Hij leeft ontzettend naar dit duel toe. ,,Wij hebben het nu nog in eigen hand en willen zo graag die stap maken, de stap naar de hoofdklasse. De club is er aan toe”, weet ook hij die vorig jaar juni toeschouwer was bij de beslissingswedstrijd tegen Achilles Veen waarin de Rijnvogels op de drempel van de hoofdklasse ook toen weer struikelden. ,,Zover willen we niet laten komen. Wij hopen rechtstreeks kampioen te worden en het niet op de nacompetitie aan te laten komen (de eerste periodetitel is binnen, red.) . We hebben nu alles nog in eigen hand. Alleen winst telt maar dan nog is de weg nog moeilijk met uitwedstrijden tegen Spijkenisse, Voorschoten ’97 en de regioderby’s tegen GHC en RCL voor de boeg.”

 

Toch is de Katwijkse doelman vol vertrouwen. ,,Ook alle gasten hebben er natuurlijk heel veel zin in.” Terecht stelt hij dat het team veel kansen creëert maar in verhouding er te weinig benut. Lachend: ,,Als wij ze allemaal hadden benut hadden we een doelgemiddelde van hier tot Tokio gehad”, grapt hij. Realistisch: ,,Maar als dat niet gebeurt zoals afgelopen zaterdag tegen Nootdorp, maken wij het ons zelf vaak onnodig lastig”, heeft hij al enkele keren dit seizoen ervaren. Dat heeft punten gekost. Punten die de Rijnvogels zeker zaterdag niet mogen laten liggen om de spanning er in te houden en de weg naar een (mogelijke) titel open te houden. Maar Peter Messemaker en zijn kornuiten hebben er zin in. Nogmaals: ,,We zijn gretig tot op het bot.”