ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- FC Rijnvogels heeft het niet meer in eigen hand. Na de nederlaag bij Spijkenisse ging het nu fout tegen Voorschoten’97, dat in 2013 de beste is in de eerste klasse B. Het duel was nog een ‘goedmakertje’ in de tweede periode en eigenlijk kwam het duel voor de thuisploeg niet gelegen. Voorschoten gokt immers op de derde periode en wilde geen blessures en schorsingen oplopen. Uiteindelijk kwam de ploeg van Marcel de Hoogt er zonder kleerscheuren vanaf en ook nog eens kreukvrij.

 

Bij FC Rijnvogels was er juist sprake van een onderkoelde stemming. Twee dagen na de met 2-0 verloren wedstrijd (zie het eerder vandaag geplaatste verslag) was doelman Peter Messemaker nog strontziek van de nederlaag. ,,In een week tijd gooien we misschien wel een prachtseizoen weg. Ik ben 31 en ik wil dolgraag een prijs pakken. Natuurlijk, dat kan nog steeds maar we zijn nu wel afhankelijk van misstappen van Delta Sport. Ik ben ervan overtuigd dat we meer in huis hebben dan die ploeg. We wonnen niet voor niets tweemaal van ze. Maar nu staan wij in een week tijd twee keer met lege handen en daar baal ik op een verschrikkelijke manier van.”

 

Peter messemakerDe ervaren sluitpost was al maanden voornemens om zaterdagavond naar een concert te gaan van de Mumford & Sons, maar verkoos om de kaarten van de hand te doen. ,,Ik besloot om thuis op de bank te gaan zitten mokken. Ik had na de nare middag echt geen zin om ’s avonds vrolijk te doen. Zo steek ik nu eenmaal niet in elkaar.”

 

Messemaker vond dat zijn ploeg tegen Spijkenisse ondanks de nederlaag voetballend nog prima voor de dag was gekomen, maar tegen Voorschoten zat er bijster weinig in bij de Katwijkers. ,,Ik heb het gevoel dat een aantal spelers de druk niet aan kan. We hebben een ervaren ploeg, waarvan je mag verwachten dat ze juist nu opstaan. Heel frustrerend dat het juist nu niet lukt. Het is toch ook belachelijk dat ik in tien minuten na de rust drie keer iemand van Voorschoten op me af zie komen in zijn uppie. Dat zegt heel veel over ons. Daarbij wil ik niets ten nadelen zeggen van de tegenstander, want zij waren eenvoudigweg scherper en feller en wonnen terecht. Enkel de tegendoelpunten zitten me wat dwars. De 1-0 is echt een zondagsschot en die tweede is een pingel. Patrick Duarte liet zich gewoon vallen en dat heeft hij ook erkend na afloop. Daar was ik wel boos om, ja. Wat dat betreft kan je hem beter in je ploeg hebben dan dat je tegen hem speelt. Dan spreek ik uit ervaring.”

 

Gedaan is het natuurlijk nog niet, want bij winst volgende week komt FC Rijnvogels weer op drie punten van Delta Sport, dat niet in actie komt. ,,Geinoord thuis wordt nu heel belangrijk. We kunnen bij een driepunter de druk opvoeren, maar voorlopig koersen we af op de nacompetitie en dat was niet de bedoeling. Dat is altijd een loterij. Als je kampioen wilt worden moet je dat echter aan alle kanten uitstralen en dat hebben we simpelweg niet gedaan. Een dure rekening.”