HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsPieter van den Breggen (FC Rijnvogels): ,,Klaar voor kraker op de Kooltuin"

Pieter van den Breggen (FC Rijnvogels): ,,Klaar voor kraker op de Kooltuin”

-

artikel image Rijnvogels 1Dat de prestaties van FC Rijnvogels dit seizoen zeer behoorlijk zijn, is zo onderhand bij de doorsnee voetballiefhebber in de regio wel bekend. De ploeg van trainer Hein van Heek strijdt sinds het begin van de competitie mee om de bovenste plek en steekt de ambities niet onder stoelen of banken. De Hoofdklasse wordt als een reëel doel beschouwd en de wedstrijd tegen Nootdorp was één van de finales die nog komen gaan. Met de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen koploper Deltasport in het achterhoofd, moest er uit bij Nootdorp gewonnen worden.

Door de vele regenval werd de wedstrijd op het kunstgrasveld afgewerkt. Al vrij snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat FC Rijnvogels lekker in de wedstrijd zat. Nootdorp werd al vroeg onder druk gezet en de bezoekers hadden nadrukkelijk de overhand. De snelle openingstreffer van clubtopscorer Mitchel Beijersbergen was dan ook volkomen verdiend.

De Katwijkers staken lekker in hun vel en gingen direct op jacht naar meer. Nootdorp beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en hoopte dat de storm snel zou gaan liggen. De bezoekers hadden echter compleet andere plannen, maar Yuri van Es en Carl Krayenoord wisten Nootdorp-goalie Verhoef niet te verschalken.

De storm ging zo’n tien minuten voor rust dan toch wat liggen en helaas voor FC Rijnvogels trad een welbekende voetbalwet in werking. Na een korte fase van temporiseren, was het Nootdorp dat terug in de wedstrijd kwam: 1-1. Echter nog voor rust was het wederom Beijersbergen die met een schuiver in de verre hoek voor een nieuwe voorsprong zorgde.

De tweede helft was van heel andere aard dan de eerste. Nootdorp leek als herboren en FC Rijnvogels kon de hoge versnelling van de eerste helft nog even niet terugvinden. De thuisploeg wilde de zogenaamde handdoek dus nog lang niet werpen en gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft was het niet eens onverdiend te noemen dat Nootdorp op 2-2 kwam.

Hein van Heek besloot Raymond Baten te brengen voor Yuri van Es. Dit leek een gouden greep, want na de entree van Baten leken de Katwijkers weer als herboren. In eerste instantie moest Messemaker nog handelend optreden om de 3-2 achterstand te voorkomen, maar even later was het aan de andere kant wel raak. Na een goed genomen corner van de eerder genoemde Baten, was het Pieter van den Breggen die de 2-3 op het scorebord zette. Beide ploegen kregen vervolgens nog een goede kans om het net te vinden, maar gescoord werd er niet meer.

NO 31 PIETER HOOG resultaatMatchwinner Pieter van den Breggen (op foto in luchtduel bij Nootdorp) was ondanks de overwinning wel kritisch: ,,We hebben het onszelf vandaag gewoon heel moeilijk gemaakt. In de eerste helft speelden we goed en hebben we onwijs veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk maak je er dan slechts twee en is de marge maar één. De tweede helft was Nootdorp veel gretiger en hadden wij even een wat mindere fase. Toch hebben we op basis van de gehele wedstrijd verdiend gewonnen en dat ik dan de winnende maak, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Ook was Van den Breggen al bezig met de wedstrijd van volgende week tegen koploper Deltasport op de Kooltuin: ,,Natuurlijk leeft zo’n wedstrijd heel erg in de groep. We vechten samen met Deltasport om het kampioenschap en staan nu vijf punten achter met een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst hebben wij dus minder verliespunten en dat zou natuurlijk geweldig zijn. We hebben ze eerder dit seizoen al verslagen, maar elke wedstrijd staat natuurlijk op zich. Wel denk ik dat we vooral naar onszelf moeten kijken en uit moeten gaan van onze eigen kracht. We zullen ons dan ook niet aanpassen aan de tegenstander en moeten proberen om hun zwakheden in de verdediging bloot te leggen.”

Net zoals vele anderen binnen de vereniging, droomt ook Van den Breggen van de Hoofdklasse: ,,Promotie naar de Hoofdklasse zou een goede prestatie zijn. Ik denk dat we het aankunnen en het vertrouwen is groot binnen de ploeg. Daarnaast heeft vrijwel iedereen al bijgetekend voor het komende seizoen en zullen er wat spelers bijkomen. We zullen er dus alleen maar sterker op worden.”