HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsStam (FC Rijnvogels) roemt topschuttter Mitchel Beijersbergen

Stam (FC Rijnvogels) roemt topschuttter Mitchel Beijersbergen

-

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- FC Rijnvogels is de competitie op uitstekende wijze begonnen. De ploeg van trainer Hein van Heek had voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Aalsmeer dertien punten uit vijf wedstrijden bij elkaar gespeeld. Ook na het bezoek aan de laagvlieger heeft FC Rijnvogels nog slechts twee verliespunten, want Aalsmeer kreeg geen voet aan de grond tegen de veel te sterke koploper: 1-6.

Enkel GHC en Zwaluwen ’30 kunnen de Katwijkse brigade nog enigszins volgen, maar de achterstand van vier punten kan toch al als zeer behoorlijk worden gezien. Vorig seizoen stond Rijnvogels eveneens lang bovenaan, maar aan het eind ging het toch nog mis. In de nacompetitie kreeg de ploeg van Van Heek nog een kans op promotie, maar ook die kans bleek niet aan de Katwijkers besteed.

Volgens FC Rijnvogels-speler Andreas Stam heeft de ploeg dit seizoen een duidelijk doel.  ,,Ik vind het altijd gevaarlijk om te zeggen dat je kampioen moet worden, want de bal is en blijft rond. Daarentegen hebben we zoveel kwaliteit binnen onze selectie, dat we wel gewoon vol voor het kampioenschap gaan. Bijna alle posities zijn dubbel bezet. Ook zijn er een aantal versterkingen bijgekomen, dus we weten wat ons te doen staat.”

Het treffen in Aalsmeer was al snel geen echte wedstrijd meer. Alleen in het eerste kwartier wist de thuisploeg nog mee te komen met de koploper, maar daarna vond Mitchel Beijersbergen het welletjes. Binnen een kwartier wist hij een loepzuivere hattrick achter zijn naam te brengen, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Vooral zijn tweede treffer, een kiezelharde vrije trap, mocht er zijn.

Niet veel later was het spits Martin Onderwater die de marge naar vier tilde. Nog voor rust bediende diezelfde Onderwater de oplettende Joey Zandbergen, die de ruststand op 0-5 bepaalde. Was er wellicht een monsterscore, lees dubbele cijfers, in de maak?

De monsterscore kwam er uiteindelijk niet, omdat FC Rijnvogels in de tweede helft toch iets slordiger werd. Het overwicht was er nog steeds, maar de echte gretigheid ontbrak nu. Voor Beijersbergen was de koek evenwel niet op, want na zijn drie treffers van vorige week, tekende hij dit keer voor vier goals en dus de 0-6. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het Giano Bonam die de score wat draaglijker maakte voor de thuisploeg: 1-6.

Aalsmeer bij020 resultaatStam was vanzelfsprekend blij met de duidelijke overwinning. ,,Vantevoren wisten we dat het gepromoveerde Aalsmeer niet tot de sterkere teams in deze competitie behoort. We wisten ook dat we ze niet moesten onderschatten. Dat hebben we ook zeker niet gedaan, want de gewenste gedrevenheid was aanwezig en ik vind dat we ons voor deze wedstrijd goed hebben opgeladen. Ook is het lekker dat we Mitchel Beijersbergen hebben, want bij hem is bijna elke kans een doelpunt.”

(Op de foto loopt Mitchel Beijersbergen terug naar eigen helft. De afmaker pur sang en zijn ploeg staan dan al op 0-5 tegen het dronken gespeelde Aalsmeer)

Daarnaast is Stam ook tevreden over zijn eigen prestaties. ,,Vorig seizoen was ik geen basisspeler, maar de laatste wedstrijden ben ik dat wel. Als basisspeler beleef je een seizoen heel anders en ik ben blij dat het nu zo goed gaat. Als team zetten we vanaf het eerste moment druk en dat levert vaak meteen een voorsprong op. In het voorbije seizoen was dat wel eens anders, dus op dat gebied hebben we wel een stapje gemaakt. Wel moeten we proberen om nog stabieler te worden. In de eerste helft leggen we vaak een heel hoog niveau op de mat, maar nu is het zaak dat ook in de tweede helft te bewerkstelligen. Nu is het namelijk nog wel eens zo dat we twee helften spelen met twee verschillende gezichten.”

Overigens staat de teller van ex-Noordwijker Beijersbergen inmiddels op tien goals en daarmee is hij regionaal topscorer. Vorig seizoen kwam de buitenspeler uit op twintig doelpunten. De helft van dat totaal is dus al in de pocket!

Opstelling FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, Stam, Van den Breggen, Van der Horst (60. Verdoes), Guijt, Beijersbergen, Onderwater (46. Van Beelen), Dijk (60. Hogewoning).