interview167x60(Zaterdag, 1B)- Carl Krayenoord speelde niet veel langer dan tien minuten. Als invaller moest hij het Vlaardingse slot van Delta Sport kraken en dat lukte. Trainer Hein van Heek wilde winnen en nam risico’s. Achteraf bezien een uitstekende keuze. Krayenoord scoorde de winnende treffer (2-1) met het hoofd, maar moest daarna groggy van het veld gedragen worden na een landing tegen de paal. Ook de rol van Raymond Baten was van belang. Hij verving Yuri van Es en gaf leiding aan het middenveld. Het tweetal werd na afloop van de topper aan de tand gevoeld door onze redactie.

 

Een minuut of drie voor tijd mocht Wesley van Wijk een vrije trap de zestien in laten zeilen. Dit in een alles of niets poging om drie punten in te lopen op de ploeg van Ton Pattinama. Van Wijk was bijna de hele middag niet zo succesvol geweest met zijn vrije trappen en hoekschoppen, maar nu kreeg hij het leder op het hoofd van de supersub. Krayenoord dacht niet na en knikte raak, maar kwam daarna wel in aanvaring met de paal.

 

Carl Krayenoord resultaat,,Die gaf niet echt mee. Wat een klap. Het inademen ging nog wel, maar met uitademen had ik moeite. Ik voelde meteen dat ik niet verder kon, maar mijn werk zat erop (haha). Het was me het waard. Wat een heerlijk gevoel om naar deze wedstrijd toe te leven en dan zo te eindigen. En joh, een paar biertjes erin en ik voel niks meer. Hier doe je het toch voor als speler.”

 

Vooral na rust liet FC Rijnvogels zien dat er enkel genoegen zou worden genomen met winst. De druk nam toe voor de ploeg uit Vlaardingen, maar de 1-1 bleef lange tijd op het scorebord staan. Totdat Van Heek Stefan Schaafsma bedankte voor zijn inzet en hij de Kraai bracht. ,,Er zat veel spanning op en dat moet ook voor zo’n wedstrijd. Ik denk dat de ploegen elkaar niet zoveel ontlopen, maar we hebben iets geforceerd en als je wint is dat terecht, denk ik dan.”

 

Krayenoord is een gelukkig man. Niet lang geleden speelde hij op de bijvelden bij Quick Boys, maar hij is nu een belangrijke pion bij de andere Katwijkers. Spelen doet hij niet altijd vanaf de eerste minuut. ,,Ik heb veel kansen gehad in de eerste seizoenshelft, maar Bas (Mourits, red.) kan natuurlijk ook in de punt staan en dat deed hij de voorbije tijd beter. Ik speel graag natuurlijk, maar ik schik me in mijn rol. We moeten het met zijn allen doen en dus doe ik daar niet moeilijk over. We zijn met iets heel moois bezig en dat moet een goede afloop krijgen. We willen het zeker niet op de nacompetitie aan laten komen.”

 

Raymond Baten wil ook graag spelen, maar hij kreeg zaterdag pas zijn eerste basisplaats. Voor de ex-speler van Voorschoten’97 ligt het niet spelen zwaarder op de maag dan bij Krayenoord. ,,Ik ben er pas in november bijgekomen. Dat was bekend bij de club. In de maanden daarvoor heb ik prachtige ervaringen mee mogen maken op Aruba, Barbados en in Mexico met het Arubaanse voetbalelftal. Daar ben ik als speler en als mens van gegroeid. Vervolgens heeft het erg lang geduurd voordat ik bij de groep mocht komen. Naar mijn idee te lang. Ik was fit en kon gewoon meekomen. Ik ben geen speler die zijn mond houdt en dat heeft wat disciplinaire akkefietjes opgeleverd. Sinds een wedstrijd of vijf ben ik nu bij 1. Vorige week viel ik in tegen Nootdorp en dat ging al lekker. Nu mocht ik starten en ik houd er rekening mee dat dit volgende week ook zo is. De trainer weet wat hij aan mij heeft en ik heb in deze wedstrijd ook aangetoond wat ik kan. Ik ben hier gekomen als een meerwaarde, maar dan moet je wel spelen. Ik vind dat ik met mijn kwaliteiten wat kan toevoegen, want er ontbreekt nog wat. Maar wie ben ik? Ik bepaal dat niet. Ik zie dit als een nieuwe start en wil succes halen met de ploeg.”

 

Raymond Baten resultaatBaten liet zien dat hij inderdaad nog meer kleur kan geven aan FC Rijnvogels, maar had wel een actie in huis die het enige tegendoelpunt opleverde. ,,Ik vond dat het niet liep en wilde temporiseren om de rust in ons spel te krijgen. Dat leverde een vrije trap en een gele kaart op en dus een doelpunt voor Delta Sport. Vervelend natuurlijk, maar ik hield de bal zo lang in mijn bezit met de beste intenties. Te lang naar het oordeel van de scheidsrechter. De gele kaart kan ik wel hebben, want zoveel heb ik nog niet gespeeld. Gelukkig konden we de goal ook hebben, want we scoorden twee keer op zeer belangrijke momenten. Vlak voor rust en vlak voor het einde.”

 

Zeker in de eerste helft was er balans tussen de nummers twee en een. Baten was echter niet onder de indruk van de tegenstander. ,,Nee, zeker niet. Als wij onze vleugels beter benutten en aanspelen dan moet je deze wedstrijd veel eerder naar je toe kunnen trekken. Het was vaak te onrustig en we speelden niet ons eigen spel. Als we dat wel doen, worden we gewoon kampioen. Als we meegaan met het spel van de tegenstanders in deze klasse dan kan het nog anders gaan lopen. Wat dat betreft denk ik dat ik nog wel wat kan sturen als ik de kans krijg.”

 

Krayenoord is wat gereserveerder met het oog op de titelkansen. ,,Volgende week Spijkenisse uit is lastig. Zij krijgen weinig goals tegen. En van GHC, RCL en Voorschoten’97 win je ook niet zomaar even. Maar deze stap geeft ons in elk geval nog meer vertrouwen in een klinkende afloop.”

 

Waar Krayenoord volgend seizoen ook weer speelt op de Kooltuin, is het maar de vraag of Baten er dan ook nog bij is. ,,Ik heb nog geen gesprek gehad en weet van niks. Als ze me willen houden dan hoor ik graag wat de plannen zijn. Als ze van me af willen dan verneem ik dat ook graag. Ik wacht het af. Het zou in elk geval prettig zijn wanneer ik nu ga spelen.”