ts rijnvogelsRijnvogels Sander van der Horst en Joey Zandbergen meenden dat hun ploeg zaterdag ‘op details’ met 1-2 verloor van ‘s-Gravenzande. Dat ‘op details’ vraagt om een nadere uitleg. Van der Horst: ,,Het waren persoonlijke fouten die ons de das om deden. ‘s-Gravenzande kwam wel heel gemakkelijk aan de doelpunten”, blikt de middenvelder enigszins aangeslagen terug. ,,En zelf maakten wij de kansen niet af, terwijl Gravenzande er over de hele wedstrijd maar één of twee gecreëerd heeft”, is de verdere uitleg over de onnodig verloren partij.

 

Zandbergen knikt instemmend. ,,Behalve die penalty (was het er wel één?) en die fout van Mitchel Beijersbergen hebben wij niets weggegeven. Het is jammer, want na die 1-2 bleek het wel een breekpunt in de wedstrijd. Toen we gelijk maakten dacht ik: we gaan erop en erover. Toen liep het even lekker, maar die tweede goal viel snel”, betreurt Zandbergen het verdere verloop van de tweede helft.

 

,,Het was inderdaad een mentale tik, die 1-2″, meent ook Van der Horst. ,,We wisten dat we moesten winnen om nog in de race te blijven, maar we konden het daarna niet meer voetballend oplossen. Desondanks kregen we nog mogelijkheden, maar die 2-2 bleef uit. We hadden voor de rust al voor moeten staan. Een goede kans voor Raymond (Baten, red.), die bal van Mitchel tegen de paal en dan in diezelfde minuut die pingel tegen.. Nee, het mocht niet lukken vandaag”, jammert Van der Horst nog na.

 

Deltasport speelde met 1-1- gelijk tegen Voorschoten ’97, waardoor met nog twee wedstrijden te gaan het gat nu vier punten bedraagt. De beide Rijnvogels geloven er niet in dat de koploper in de laatste twee wedstrijden nog punten zal morsen, dus rest de roodwitten vrijwel zeker de nacompetitie. Een gegeven waar beide mannen in het achterhoofd al mee bezig zijn. Van der Horst: ,,Hier zullen wij ons nu volledig op moeten richten. Je moet je natuurlijk wel weer oppeppen, maar het is de enige kans op promotie.” Zandbergen: ,,Natuurlijk gaan wij ervoor”, zegt hij met een blik die kort na de teleurstelling alweer gretig oogt.

 

Maar zo ver is het nog niet. Er wachten nog de thuiswedstrijd tegen Benschop en de uitbeurt tegen RCL. Pas dan zal er definitief duidelijkheid zijn. Deltasport ontvangt nog DSVP en gaat nog op bezoek bij en in Nootdorp.

 

Note red: een uitgebreid verslag werd al geplaatst en er is ook nog ruimte voor een podcast met trainer Hein van Heek.