(Zaterdag,1B)- ,,Het was zeker niet best”, vertelde Rijnvogel Niels Hogewoning na afloop van de wedstrijd tussen FC Rijnvogels en het reeds gedegradeerde Benschop. Hiermee verwoordt de nummer 10 exact wat er op de Kooltuin gebeurde. De man die na twee langdurige blessures eindelijk weer in de basis mocht starten, blikt terug op een teleurstellende pot. Weliswaar werd er met 2-1 gewonnen, maar dat neemt niet weg dat er weinig verheffends over dit duel te vertellen valt.

 

Niels HogewoningIn de wetenschap dat Deltasport vrijwel zeker kampioen zou worden, wilde Rijnvogels er toch nog het beste van maken, maar dat lukte slechts gedeeltelijk. Hogewoning: ,,We wilden wel, maar het leek of de meesten er toch een beetje doorheen zaten. Het was moeizaam. De motivatie was er wel, maar het kwam er niet meer uit. Benschop zakte in en wij konden het spel niet echt maken”, is de analyse van de man die na zijn blessures te veel van zichzelf had verwacht. ,,We gaan ons nu maar richten op de nacompetitie.”

 

Inderdaad: dat is nog de enige mogelijkheid om toch een overwegend goed seizoen de nodige glans te geven. Maar nacompetities leerden in het verleden dat deze telkens in het nadeel van de roodwitten uitvielen. Zou driemaal dan toch scheepsrecht worden? Eerst nog even ‘plichtmatig’ de laatste uitwedstrijd tegen RCL afwerken. Een wedstrijd waar voor beide teams niets meer op het spel staat, behalve de eer dan. De Katwijkers zullen waarschijnlijk met een aangepaste formatie binnen de lijnen komen om geblesseerden en ‘op scherp staande’ spelers te ontzien.