ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- De zegekar dendert voort voor FC Rijnvogels. Weliswaar ging het op sportpark Oosterflank in Rotterdam met name in de eerste helft bepaald niet soepel. Ondanks soms wat slordigheden en een wat rommelige fase, wekten de blauwe Vogels niet de indruk hier vandaag zich te moeten laten verrassen zoals in voorgaande jaren.

 

De formatie van Hein van Heek stak in het eerste bedrijf niet in de weekendveren maar kon kort voor de thee toch een soort bevrijdende treffer noteren. Yuri Guijt kopte een corner van Martin Onderwater achter doelman Lee-Cheuk-A-Lam.

 

A66 FCR deel 2 resultaatDe winnende coach na afloop: ,,Jammer dat Hendrik van Beelen al vroeg moest uitvallen. Het werd daarna een beetje rommelig en we zakten in. Ik had overigens de opdracht gegeven om aanvallend geen risico te nemen want die jongens beschikken over snelle spitsen. Je zag het. Ze speelden achterin compact en loerden op de counter via hun vleugelspitsen. De doelpunten vielen op de goede momenten en het was lekker dat Mitchel Beijersbergen kort na de rust de 0-2 scoorde waarna we makkelijker gingen voetballen. Op zo’n moment kan je iets meer risico nemen en meer opbouwend gaan voetballen'”, analyseerde Van Heek het gewonnen duel. Ook de trainer had gezien dat de doelpunten in de tweede helft van een hoog kwaliteitsgehalte waren.

 

Hendrik van Beelen die dit seizoen nog maar weinig speelminuten heeft gemaakt, moest al vroeg in de wedstrijd afhaken na een kopbotsing met een tegenstander. De niet geheel fitte Martin Onderwater verving de pechvogel. Zoals eerder vermeld soms wat slordigheden in de Katwijkse afweer waar Orlando Ouwehand overigens een prima partij op de mat legde. Het lichte veldoverwicht van de ‘blauwen’ leverde vooralsnog geen rendement op want de voorzetten van zowel rechts als links misten hun precisie. Precisie die Pieter van den Breggen wel in zijn vrij trap legde, maar de naar de verre kruising draaiende bal werd knap door doelman Lee over getikt. Kort voor de pauze was hij echter kansloos toen Yuri Guijt een indraaiende corner van Martin Onderwater tussen een mêlee van spelers dankbaar binnen knikte. Een treffer die het vertrouwen direct na de pauze deed herstellen.

 

A66-FCR 3 resultaatNadat Chris Lever een behoorlijke mogelijkheid onbenut had gelaten, was het aan de overzijde raak. Een pass op maat van Orlando Ouwehand; een fraaie aanname van Mitchel Beijersbergen die het kanon weer eens met volle kracht deed afvuren. En dan is een doelman vrijwel kansloos. De 0-2 was de opmaat om nu franker en vrijer de aanval te gaan zoeken en het middenveld naar de voordelige balans voor de Vogels te doen over slaan. Zonder overigens al te veel risico te nemen want snelle uitvallen via Kevin Angel en Nichy Fortes op de rood-witte vleugels eisten nog immer volop de aandacht. Maar achterin klopte het nu goed.

 

 De 0-3 leek een kwestie van tijd doch Martin Onderwater zag eerst nog een poging door de voet van de Rotterdamse sluitpost in een reflex gekeerd alvorens hij met een direct genomen bal zijn inzet met een fraaie boog over doelman Lee zag binnen vallen. Hiermee leek de strijd halverwege het tweede bedrijf beslist.

 

BAL KLEM MITCH A66 resultaatDat was het in wezen ook. Want ondanks enkele opportune uitvallen van de gastheren kwamen zij niet tot scoren en heeft doelman Peter Messemaker- behoudens enkele malen attent uitlopen en hoge ballen vangend- geen reddingen op de doellijn hoeven te verrichten. De nul werd gehouden ook omdat het middenveld adequaat mee verdedigde. Dat de zege nog meer glans kreeg, mocht Timo Schaap – de uitstekende vervanger van de geblesseerde Thomas Dijk – op zijn conto schrijven. De schitterend geplaatste bal in de verre hoek, met akelige nauwkeurigheid gelanceerd, betekende op de valreep de 0-4.

 

Op basis van de tweede helft waarin weer een herkenbaar Rijnvogels acteerde, was de zege verdiend te noemen. Met deze overwinning werd afgerekend met enkele seizoenen geleden toen de Rijnvogels steeds aan het kortste eind trokken in de Alexanderpolder. De marge tussen achtervolger Swift blijft derhalve zeven punten. maar geeft nog geen pas om het allemaal rustig aan te doen. Het eigen spelletje spelen, ook al loopt het soms minder, is en blijft nog steeds de basis voor het succes.

 

FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen (77. Verdoes), Wijmer, Ouwehand, Stam, van de Breggen, v.d. Horst, Guijt, Beijersbergen, Van Beelen (18.Onderwater, 68. Van Delft), Schaap.