derby days streek(Zaterdag,1B)- Dat trainer Hein van Heek niet met zijn beoogd sterkste formatie op De Bloemerd tegen RCL zou aantreden, lag in de lijn der verwachtingen. Mannen als Sander van der Horst, Dirk Varkevisser, Stefan Schaafsma, Peter Messemaker, Pieter van den Breggen, Mitchel Beijersbergen en Bas Mourits mochten langs het lijntje toekijken hoe de stand-ins het er vanaf zouden brengen.

 

Het zevental, hetzij geblesseerd, het zij ‘op scherp staand’ zag hoe de mogelijkheid om minimaal een gelijkspel uit dit potje te slepen onbenut bleef gelaten. Aan mogelijkheden heeft het niet ontbroken maar de scherpte ontbrak. En dat is beslissend, oftewel was beslissend in een duel dat op papier en met een biertje erbij af had kunnen worden gedaan.

 

R 10 DE VREEDE V WIJK resultaatMaar ook zo’n wedstrijd moet nu eenmaal plichtmatig worden afgewerkt. Aanvankelijk leek de thuisclub het meest gretig en dit werd al na vijf minuten door de naar Noordwijk vertrekkende Thom Wijnalda geïllustreerd met een fraaie pegel die via de onderkant van de lat achter Robbert van Post plofte. Een voorbode van (alweer) een nederlaag in Leiderdorp? Achteraf zou dit inderdaad de enige treffer in een matig duel blijken.

 

Langzamerhand herstelden de Vogels het evenwicht. Te veel lopen met de bal tijdens de opbouw en onzuivere passing leidden echter niet tot zenuwslopende momenten voor het hok van een sterk keepende en afzwaaiende Matthijs de Vreede die later in het duel met enkele knappe reddingen de nul zou koesteren. Toch kwamen de Katwijkers een paar keer dicht in zijn buurt maar een gelijkmaker bleef achterwege. De gastheren konden de gelegenheidsdefensie van de gasten ook niet verontrusten en zo bleef de krappe marge tot aan de rust gehandhaafd.

 

R 11 THOMAS WINDHORST resultaatNa de rust bracht Van Heek Danny Wenink voor Thomas Dijk binnen de lijnen en kort daarna raakte Raymond Baten geblesseerd en mocht Adil Harfaoui – ook al vanuit het tweede – zijn minuten in het eerste maken. Hij was nog het dichtst bij de gelijkmaker maar lepelde de bal in kansrijke situatie van zeer dichtbij over het aluminium. Wesley van Wijk kreeg ook nog een beste mogelijkheid maar zijn inzet wat iets te zacht en derhalve een prooi voor De Vreede. Een kopbal van Joey Zandbergen werd van de lijn gehaald en dat waren toch wel een paar ultieme opties op de gelijkmaker. Want aan de overzijde waar RCL nu iets dreigender dan voor de thee was, slaagde het er niet in om Robbert van der Post die enkele malen attent ingreep, voor de tweede keer te passeren. Het lukte de Rijnvogels dus niet om – gezien de verhoudingen – een puntje mee naar Katwijk te nemen. Een puntje dat er overigens niets meer toe gedaan zou hebben.

 

De komende week zal de accu voor een cruciaal duel in de nacompetitie moeten worden opgeladen. Zoals nu bekend zullen het Amsterdamse Swift en Zwaluwen ’30 uit Hoorn (1e klasse A) aanstaande dinsdag moeten uitmaken wie de komende tegenstander zal zijn. De P/D kandidaten uit de Hoofdklasse, ARC en Volendam, zullen eveneens diezelfde avond een robbertje uitvechten wie onze tegenstander in de tweede wedstrijd zal zijn. Het is dus nog even afwachten. Hoe dan ook, de Vogels zullen de borst nat kunnen maken om via de nacompetitie eindelijk – na twee mislukte sessies – nu de derde mogelijkheid hopelijk eens succesvol af te kunnen ronden. Trekt het het goede lot uit de loterij?

 

Opstelling RCL: De Vreede, Windhorst, Hillebrandt, Van Luxemburg, Van der Marel, Van Westrienen, Van der Pot, Wijsman, Van Vliet, Wijnalda, Scheurwater.

FC Rijnvogels: Van der Post, Guyt, Zandbergen, Ouwehand, Stam, Hogewoning, Baten, Van Wijk, Buntsma, Krayenoord, Dijk.