ts rijnvogelsFC Rijnvogels heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Terwijl veel clubs pas dit weekend in actie komen, beet de Katwijkse formatie al het spits af tegen Be Fair, een tweedeklasser onder leiding van ex-Kagia trainer Ramon Hageraats. Er werd lustig op los gescoord aan de 1e Mientlaan. De ploeg van Hein van Heek trof zeven keer het net, de gasten kwamen tot vier goals.

 

Het had iets weg van de wedstrijd tegen Aalsmeer. Toen stond er na 20 minuten ook een 0-3 op het scorebord. Echter in het voordeel van de Vogels. Na waren de rollen omgedraaid. Een opportuun gestart Be Fair trof in de openingsfase een niet al te degelijke rood-witte defensie tegenover zich. Wat gebeurde hier allemaal?

 

Trainer Hein van Heek had Peter Messemaker, Joey Zandbergen, Andreas Stam en Martin Onderwater een ATV dag gegund. Hetgeen niet wegneemt dat er op papier toch een representatief team binnen de lijnen kwam. Het trof echter een tegenstander dat het klassenverschil (Be Fair is tweedeklasser) volkomen nivelleerde. De enigszins gewijzigde Katwijkse defensie kreeg geen grip op de brutaal gestarte opponent en keek binnen 20 minuten tegen een ongewone 0-3 achterstand aan. Verantwoordelijk voor dit trio treffers waren Mohammed el Azzouli (0-1), Patrick Vermeulen (0-2) en de andere El Azzouli, Ahmed. Een rare gewaarwording op een doordeweekse avond waarin de Vogels niet in weekendvorm staken.

 

Maar goed, de draad werd opgepakt en Yuri Guijt bracht met twee treffers kort achter elkaar weer leven in de Katwijkse brouwerij. De gelijkmaker bleef vooralsnog uit omdat kopballen van Hendrik van Beelen (naast) en Thomas Dijk (reflex van doelman Richard Bitter) niet in de touwen belanden. Dus ff bij komen tijdens de rust. Na de thee waren het aanvankelijk de bezoekers die enthousiast op weg naar de 2-4 leken te gaan en daartoe enkele mogelijkheden onbenut lieten. Toen keerde het tij. Rood-wit herpakte zich en kreeg meer grip op de wedstrijd zonder echt dominant te worden. Toen Pieter van den Breggen met een fraaie knal de zaken recht had getrokken, ging het snel. Bij een hoge voorzet liet doelman Bitter de bal los en het was bitter voor hem dat Mitchel Beijersbergen in de kluwen ter plekke was om de 4-3 binnen te jassen. De topscorer was enkele minuten later weer de gevierde man toen hij een panklare voorzet van Thomas Dijk strak binnen knalde, 5-3.

 

De doelpuntenregen bleek nog niet voorbij. Carl Krayenoord mocht zijn invalbeurt al snel met een treffer bekronen. De koers leek gelopen, maar de mannen uit Waddinxveen beten nog even terug toen Ahmed el Azzoulli zich een weg richting GertJan Vlieland baande en deze met een subtiele lob voor de vierde keer liet vissen. De koek was nog niet op. Eerst voorkwam Gert Jan met twee knappe reddingen de 6-5 doch het laatste woord was aan de gastheren oftewel aan Carl Krayenoord die een slim steekpassje van Mitchel Beijersbergen beheerst afrondde, 7-4. Een niet alledaagse uitslag op een doordeweekse avond. Goed voor de volgende ronde in het bekertoernooi.