ts rijnvogelsAmsterdam- Weer lijkt de nacompetitie niet besteed aan FC Rijnvogels. Bij de eerste de beste hindernis ging het fout en enkel een wonder kan nog de gekoesterde hoofdklasse opleveren. Bij Swift, in hartje Amsterdam, verloren de Katwijkers met 2-0 en daarbij mocht doelman Peter Messemaker nog bedankt worden dat hij zich wel staande hield.

 

FC Rijnvogels was eerder al dicht(er)bij geweest, maar destijds gooiden RVVH en Achilles Veen roet in het eten. Of de ploeg van Hein van Heek nu nog enigszins mag ruiken aan een avontuur op hoger niveau valt ten zeerste te bezien. Volgende week zou er dan ruim van Volendam moeten worden gewonnen en de wijdbroeken dienen vervolgens Swift aan het spit te rijgen, zodat het rekenwerk alsnog kan beginnen. Aan de gezichten van alle meegereisde volgelingen af te lezen, is het vertrouwen in een dergelijke ontknoping al uit het hoofd gezet.

 

Swift-FCR resultaatEven leek het erop dat de povere resultaten en het kwakkelende spel van de laatste weken zouden worden weggepoetst. Gedreven, getergd en met branie. Zo kon de start van het duel worden omschreven van Katwijkse zijde. Meer dan wat speldenprikken leverde het evenwel niet op. Ook doelman Peter Messemaker werd niet getest, maar dat zou later wel anders worden. Alsof Van Heek het onheil zag aankomen, riep hij zijn mannen na ruim twintig minuten toe om ‘eens te gaan voetballen’ en ‘de rust aan de bal te bewaren’.

 

Het kwam er niet of nauwelijks van. Swift nam bezit van het middenveld en bij de Vogels gingen de meest elementaire voetbalonderdelen fout. Wel was Eef Schoneveld een keer gevaarlijk en had Bas Mourits wellicht een strafschop verdiend, maar Swift had de zaakjes geleidelijk aan veel beter voor elkaar.

 

Bij het eerste serieuze gevaar was het raak voor de ex-hoofdklasser. Rechtsback Teddy Jansen bereikte de achterlijn en vond clubtopscorer Tijs Boeting voor de 1-0. Even daarna testte Niels Hogewoning Bogdan Constantin, maar de kans op de 2-0 van Mo Bouabgha was groter. Messemaker bracht redding.

In de tweede helft moest FC Rijnvogels gaan lijmen, maar een ware leider stond niet op. Messemaker voorkwam nog zeker drie doelpunten en werd een keer gered door de binnenkant van de paal, maar veel van zijn ploegmakkers faalden en behaalden simpelweg niet hun gebruikelijke niveau. Omdat de bezoekers nog leefden, kwam er waarachtig nog een grote kans op de gelijkmaker. Linkspoot Thomas Dijk kon met rechts echter niet afdrukken.

 

Peter Messemaker resultaatNiet ver voor tijd ging Mitchel Beijersbergen, rechtsbuiten en clubtopscorer, gruwelijk in de fout bij een terugspeelbal. Dit keer moest Messemaker, ook nog eens geschorst tegen Volendam, passen en door de 2-0 van Tim Steij lijkt het nu al gedaan met de aspiraties van de ploeg die zo snakt naar de ontmoetingen met onder meer Quick Boys. Een tiende seizoen in de eerste klasse in successie staat voor de deur, tenzij Volendam en Swift nog onbedoeld hoop doen herleven. Een mening van een doorgewinterde supporter was veelzeggend. ,,Het is klaar. Het was niks en wordt niet meer ook.”

 

Swift-FC Rijnvogels 2-0 (1-0). 30.Boeting 1-0, 85. Steij 2-0. Scheidsrechter: Roeleveld. Toeschouwers:500.

FC Rijnvogels: Messemaker, Varkevisser, Zandbergen, Schoneveld (81.Krayenoord), Van Wijk, Van den Breggen, Van der Horst (62.Baten), Hogewoning, Beijersbergen, Mourits, Dijk.

 

Bron: LD/HK, foto’s: Piet van Kampen.