derby daysZaterdag eerste klasse B- GHC verloor voor de tweede keer in een week een regionale derby. Na de schrobbering door RCL was het verschil nu minder groot, maar daar maalde Voorschoten’97 niet om (0-1). De enige treffer van de middag kwam voort uit een strafschop.

 

Een minuut of tien na rust ging de bal op de stip. In een luchtduel zou centrale verdediger Tim Gonlag van GHC bij Joshua Steenvoorden een elleboog in het gezicht hebben geplant. Arbiter Erkens was gedecideerd in zijn beslissing. Trainer Marcel de Hoogt van Voorschoten had het niet goed kunnen beoordelen, maar zijn collega Dennis Olman had er wel een ongezouten mening over. ,,We zijn geflest. Als er al sprake was van een elleboogstoot dan moet er ook een rode kaart worden getrokken. En GHC had in de slotminuut een pingel moeten hebben. Danny (Maaskant, red.) werd overduidelijk gehaakt.”

 

Maaskant was van mening dat zijn collega Gonlag niets meer dan een luchtduel was aangegaan en hij was met stomheid geslagen over de genomen beslissing. Zelf kreeg de linksback in de laatste tellen de grootste kans namens de thuisploeg. Hij raakte het leder volkomen verkeerd en de 0-1 bleef zo op het scorebord op veld 1, terwijl de wedstrijd vanwege de gesteldheid van het veld was verplaatst naar het tweede (kunstgras) veld. Maaskant: ,,Ik raakte die bal niet goed, omdat ik op mijn kuit werd getrapt. Voor mij was er geen twijfel. Dat was wél een strafschop.”

 

VS zo VS za 11MFransenFeit was dat Steenvoorden bij de wel gegeven elfmetertrap zich moest laten behandelen met een bloedneus en een tand door de lip. Maurice Fransen (foto) had lak aan de discussie en bracht de enige treffer van de middag op zijn naam.

 

Het duel was gebaat bij een doelpunt, want daarvoor was schraalhans keukenmeester in Leiden Zuid-West. Helaas werd het ook na de benutte strafschop niet veel beter. Wel nam de spanning toe en kreeg naast Maaskant Marvin Sloos eveneens een grote kans op de gelijkmaker. Daar stond tegenover dat Voorschoten’97 het ondermaatse duel vroegtijdig kon kaltstellen via Rodney Sno en de ingevallen Patrick Duarte.

 

Al met al werd er veel noeste arbeid op de mat gelegd, maar was er zelden sprake van verfijnde acties of gewaagde uitspattingen. De Hoogt had het prima gevonden en was verbaasd over de speelwijze van GHC. ,,Ik had een getergd GHC verwacht gezien de mindere prestaties van de laatste weken en de uitspraken van de trainer. Gas heb ik ze echter niet zien geven. Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen.”

 

Olman: ,,Wij kozen er bewust voor om de tegenstander op te vangen. Dat is normaal hun spelletje. Verdedigend deden we dat goed, maar we werden zelf te weinig gevaarlijk. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.”

 

GHC- Voorschoten’97 0-1 (0-0). 54. Fransen 0-1 (strafschop). Scheidsrechter: Erkens. Toeschouwers: 150.

GHC: Peschier, Van Voorthuijzen, Bueno De Mesquita, Gonlag, Maaskant, Weekhout (72. Schouls), De Roode, Madani, Sloos, Amarzagouio (82. Donders) ,Rietkerk (78. El Idrissi).

 

Bron: LD/HK