Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten’97 (zo) voetbalt HVV ondersteboven

Voorschoten’97 (zo) voetbalt HVV ondersteboven

-

ts-voorschoten(Zondag, 2C)- Als twee ploegen die op de ranglijst elkaars gelijken zijn tegen elkaar voetballen dan verwacht je een gelijkspel of een krappe overwinning van een van beide teams. De directe concurrent met 0-6 verslaan is uniek en een knappe prestatie. Voorschoten kreeg het voor elkaar en slachtoffer was het Haagse HVV. Eerder dit seizoen werd de ploeg uit de hofstad trouwens ook al afgedroogd op Adegeest (5-1).

Niels van den Berg nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, waarna Ivan Nolet uit een vrij trap de 0-3 scoorde. Mike Nikic liet voor de rust de 0 – 4 aantekenen.

VS zo 10KHendriks,,Ja, dan is het over en sluiten voor die gasten”, vertelt Voorschoten aanvoerder Kevin Hendriks (foto). ,,Ze hebben geen schijn van kans gehad. Vandaag stond er bij ons een collectief in het veld. Als ik zeg dat we vanaf de eerste minuut hebben gevochten als leeuwen, dan overdrijf ik niet. Uiteindelijk hebben we alle wissels gebruikt zonder dat er ook maar een moment sprake was van minder voetbal. Op deze manier kunnen we meer dan alleen ons handhaven. We spelen voor het eerst in deze klasse en we merken wel dat het niveau hoger is. Het voetbal is kwalitatief beter. Wij zijn de laatste jaren ook aanzienlijk beter gaan voetballen. Dat is ook de verdienste geweest van onze trainer Stefan Luykx. Met alleen een bal naar voren rammen red je het niet. Ik speelde vandaag op het middenveld. Dat was een tijdje geleden, want ik stond eigenlijk steevast laatste man. Er was wat meer power en fysieke kracht nodig op het middenveld en de trainer (Mo Bougrine, red.) vond mij de aangewezen man blijkbaar. Het ging best lekker, maar wat kan je anders zeggen na zo’n overwinning?”

Hendriks is nu zo’n tien jaar aanvoerder van de Voorschotenaren, maar ‘still going strong’. Hij wil voor deze wedstrijd nog een forse veer op de hoed van de scheidsrechter geven. ,,Rico van der Hoed floot een perfecte wedstrijd en dat mag ook wel eens gezegd worden. Nou was het zeker in de tweede helft geen wedstrijd op het scherpst van de snede, maar ook een scheids moet tot het einde geconcentreerd zijn. Bij ons ging de sjeu er ook wat af, maar we gaven niets weg en scoorden wel. Vincent van Veen scoorde onze vijfde en Niels van den Berg maakte tenslotte zijn derde treffer van de dag. Je snapt, dat we de volgende wedstrijd tegen Meerburg met vertrouwen tegemoet zien. We hebben laten zien dat we uitstekend kunnen voetballen. Als we drie punten pakken tegen Meerburg én daarna hekkensluiter Vredenburch verslaan, dan ben ik een heel tevreden man.”