ts-docos(Zaterdag, 4A)- DoCoS haalde flink uit tegen overbuurman en stadgenoot Football Factory en liet geen spaan van hen heel met een niet alledaagse score van 0-9.  De titelkandidaat reikte net niet tot aan de dubbele cijfers maar die hadden er zeker in gezeten volgens middenvelder Chafick Ochan.

 

,,Het liep allemaal wel lekker”, zegt hij enigszins bescheiden. ,,Maar”, zo biecht hij eerlijk op: “zelf zat ik niet lekker in de wedstrijd en raakte geen pepernoot.” In dit geval dus niet schadelijk voor het team dat snoeihard op weg lijkt naar de titel. ,,Het is de kracht van ons team dat wij elkaar opvangen als er iemand eens een mindere dag heeft”, is zijn visie op de tot op heden voortvarende gang van zaken voor de wit-roden van De Mors.  Het loopt allemaal prima en zijn we zeker niet ontevreden.”

 

Was Football Factory zo zwak en was het een eenzijdige wedstrijd? ,,Ja, aan de score te zien lijkt het inderdaad éénrichtingsverkeer. Maar toch liepen er ook een paar fysiek sterke spelers in. Wij hebben echter praktisch niets weggegeven en scoorden vrij makkelijk”, is de korte analyse van Ochan. ,,Het was overigens lekker voetballen op de goede kunstgrasmat daar. De tegenstander mag trots zijn op zo’n veld.”

 

Een stapje dichter bij de titel? Chafick stelt zich voorzichtig op. ,,Natuurlijk is er veel vertrouwen in de groep, zowel bij de spelers als bij de technische staf. Maar wij blijven met beide benen op de grond want we zijn er nog niet. Elke wedstrijd is weer een finale. Bovendien krijgen wij nog een paar concurrenten zoals Blauw Zwart, VVSB en Woubrugge”, schetst hij nog enkele ontmoetingen waar hij en zijn team nog vol aan de bak moeten. ,,Dat worden nog een aantal zware wedstrijden.”

 

Toch kan hij niet ontkennen dat er natuurlijk in het achterhoofd voorzichtig aan een kampioenschap wordt gedacht maar dat wordt niet hardop uitgesproken. Zoals hij al eerder zei, elke wedstrijd is een finale. Eén daar van is de ontmoeting tegen – alweer een stadgenoot – LSVV ’70. De uitwedstrijd eindigde destijds in een 0-2 zege voor de huidige koploper die haar positie aanstaande zaterdag in eigen huis kan continueren. ,,Het zal echter geen eenvoudige opgave worden want uit hebben we het behoorlijk lastig gehad”, haalt Chafick de heenwedstrijd even voor de geest.

 

Maar de geest in het team dat voor de titel gaat is goed, een belangrijke voorwaarde voor succes. Succes waar Ochan en zijn teamgenoten ook dit weekend weer van hopen te genieten. DoCoS speelt nog zeven wedstrijden en zes overwinningen zijn nog nodig om zeker te zijn van de derde klasse. Tenzij VVSB meewerkt en zelf punten zal morsen. Dan kan het Leidse feest eerder losbarsten. Ondertussen liet de ploeg van Joop Lankhaar de tegenstanders 71 maal aftrappen. Pas negen keer wist een tegenstander de DoCoS-muur te slechten. Indrukwekkende cijfers voor een jonge ploeg met toekomst.