HomeDerde klasseDoCoSDe Jong (DoCoS): ,,Het goede voetbal moet er toch een keer uitkomen”

De Jong (DoCoS): ,,Het goede voetbal moet er toch een keer uitkomen”

-

derby days streek(Zaterdag,3A)- Na de fraaie zege van vorige week op het hoger geklasseerde Koudekerk verschenen de mannen van trainer Joop Lankhaar vol vertrouwen aan de aftrap. Op een zonovergoten sportpark De Morsch was deze week Oegstgeest de te kloppen tegenstander. Bij winst zou DoCoS op gelijke hoogte komen met Oegstgeest en aansluiting vinden in de middenmoot. Bittere noodzaak dus om deze wedstrijd te winnen, alleen wilde de ploeg uit Oegstgeest hier niet aan meewerken. Het werd 2-5.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde DoCoS duidelijk aan voor de volle winst te willen gaan. Oegstgeest kwam nauwelijks aan opbouwen toe, omdat DoCoS feller was in de duels en constant druk hield op de verdediging van de tegenstander. Grote kansen werden er echter niet gecreëerd. Dat kon niet gezegd worden van de bezoekers. Na een fraaie aanval in de 38e minuut haalde Bob de Hollander de achterlijn en met een strakke voorzet wist hij spits Remco Visser te bereiken, die beheerst de 0-1 binnentikte. Op slag van rust had DoCoS op gelijke hoogte moeten komen, maar doelman Teun Guijt pareerde een inzet van Chris van Empel.

Docos-VVO 2 26 oktober 2013 resultaatDirect na de theepauze kwam DoCoS furieus uit de startblokken. Na een aantal goed opgezette aanvallen was het in de 52e minuut dan eindelijk raak. Als gevolg van een verdedigingsfout van Oegstgeest pikte Van Empel de bal op en schoot hij bekeken de 1-1 binnen. Vreemd genoeg nam Oegstgeest na de gelijkmaker van DoCoS het heft in handen, wat resulteerde in een aantal grote kansen. In de 66e minuut krulde Jelle van Aarle de bal in de verre hoek en was het 1-2 voor de bezoekers. Binnen tien minuten Oegstgeest stond ook de 1-3 op scorebord, nadat de uitblinkende Bob den Hollander op aangeven van Visser binnenschoot.

Compleet murw geslagen moest DoCos toezien dat bijna elke kans van Oegstgeest werd omgezet in een doelpunt. In de 79e minuut kopte Joost de Hollander de 1-4 hard binnen vanuit een hoekschop. Maik Groote deed voor DoCoS nog wat terug, zes minuten voor het einde. Hij scoorde kalm de 2-4 na wederom een misser van de verdediging van Oegstgeest. Het bleek een spreekwoordelijke pleister op de wonde. Een minuut later mocht Bob den Hollander vanaf elf meter aanleggen nadat hijzelf in het zestienmetergebied onreglementair ten val was gebracht. Met zijn tweede goal van de middag was de 2-5 overwinning voor Oegstgeest een feit.

Docos-VVO 3 26 oktober 2013 resultaatDoCoS-verdediger Zoey de Jong over het verloop van de wedstrijd:,, De eerste helft speelden we geconcentreerd en goed, en lieten we ons niet gek maken toen we met 0-1 achter kwamen. We hadden het vertrouwen dat we dit recht konden zetten. Dat uitte zich ook in de manier waarop we in de tweede helft uit de kleedkamer kwamen. We wisten al snel de gelijkmaker te maken en vanzelfsprekend wilden we snel op voorsprong komen. We bleven druk naar voren zetten, alleen vergaten de mensen op het middenveld een man achter te houden, waardoor de tegenstander een man meer situatie kreeg. Dan moet je keuzes gaan maken en negen van de tien keer maak je dan de verkeerde keuze.”

De Jong vervolgt: ,,We hebben de tweede helft ook totaal geen geluk gehad, omdat alle afvallende ballen in de voeten kwamen bij Oegstgeest. We waren gewoon elke keer een stap te laat. Op basis van de tweede helft is dit dan ook een terechte zege voor Oegstgeest. Het is wel enorm balen, omdat we er na de winst van vorige week echt zin in hadden. Met recht een enorme zeperd, maar we blijven keihard trainen en ik ben ervan overtuigd dat het goede voetbal dat wij kunnen spelen er dan echt uit gaat komen.”

Trainer Rob van den Wijngaard van Oegstgeest gaf ook een compliment weg aan de jonge Leidse equipe. ,,DoCoS heeft gewoon een aardige ploeg en zeker in de eerste helft hadden we de nodige moeite. Daarin was het voetbaltechnisch gezien niet okay bij ons. In de tweede helft hebben we ze uiteindelijk stuk kunnen spelen. Conditioneel gezien kregen zij het moeilijker en dat was niet verrassend, want dat hadden we van tevoren al besproken in de analyse. Na de 1-2 zijn we een hoog tempo blijven spelen en zo konden we de wedstrijd naar ons toe trekken. Al met al een verdiende zege. Op naar Lugdunum nu. Deze reeks smaakt naar meer, maar we zijn er nog lang niet.”

Foto’s: met dank aan Jan van en Broek.

Opstelling Docos: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink, Zoey de Jong, Maurice Lagendijk (Erik van der Pot), Danny Sjaardema, Marcel Onvlee, Wim de Bolster (Rowin Peet), Rico Bouwmans, Christiaan van Empel, Melvin van Gent (Nick Baart), Maik Groote.

Opstelling Oegstgeest: Teun Guijt, Frank Bergers, Joost den Hollander, Mark Tetteroo, Derk Hachmang, Guido Leugering, Roy Dijkstra, Joep Zenden, Jelle van Aarle (Jan Ravensbergen), Bob den Hollander, Remco Visser.