HomeDerde klasseDoCoSDoCoS-aanvoerder Onvlee: ,,Terecht met 0-4 verloren”

DoCoS-aanvoerder Onvlee: ,,Terecht met 0-4 verloren”

-

ts-docos(Zaterdag, 3A)- Promovendus DoCoS moet duidelijk zijn draai nog vinden in de derde klasse. Na het verlies, vanwege een reeks persoonlijke fouten, van vorige week tegen DWO hadden de mannen van Joop Lankhaar wat recht te zetten.

Zaterdag kwam het jubilerende BSC ’68, dat 45 jaar bestaat, op bezoek op sportpark De Morsch. Spanning alom gezien het feit dat de ploegen elkaar qua punten niet veel ontlopen. Desondanks was er sprake van een groot krachtsverschil. DoCoS kreeg er met duidelijke cijfers van langs: 0-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf trainer Joop Lankhaar aan dat de drie punten moesten worden gepakt om de tiende plek weer in zicht te krijgen. Het doel van DoCoS dit seizoen is om minimaal als tiende te eindigen, zodat handhaving dan verzekerd is. Zonder de clubtopscorer van vorig seizoen, Maik Groote (lichte hamstringblessure), verscheen de thuisploeg aan de aftrap.

Cenny Scheffer resultaatNa een redelijk gelijkopgaand begin van de wedstrijd, waarbij BSC ’68 wel de betere kansen creëerde, nam het team uit Benthuizen langzaam maar zeker het heft in handen. Na een aantal goede kansen waarbij keeper Mitchel van Abswoude meerdere malen attent reageerde, was het in de 33e minuut raak voor de bezoekers. Na een fraaie voorzet van links kon Danny Schreurs de bal eenvoudig binnentikken en was de 0-1 een feit.

Op slag van rust kreeg diezelfde Schreurs nog een grote mogelijkheid om de 0-2 binnen te schieten. De verdediging van DoCoS was echter alert genoeg en wist de bal van de doellijn te halen. Al met al genoeg stof tot napraten in de rust voor trainer Joop Lankhaar om zijn ploeg op scherp te zetten.

DoCoS kwam na rust sterk uit de startblokken en probeerde BSC ’68 vast te zetten op eigen helft. Dit leverde een aantal kansen op, waarvan de beste uit een afstandsschot voor verdediger Zoey de Jong.

De krachtinspanningen van DoCoS vanwege het vroege druk zetten, begonnen zijn tol te eisen in de laatste 25 minuten van de wedstrijd. BSC ‘68 zette aan en in de 74e minuut was daar de 0-2 van Robin de Boer, die keeper Van Abswoude omspeelde nadat hij de bal uit de kluts had opgepikt.

Het geloof was nu helemaal weg bij DoCoS en in de laatste vijf minuten wisten invallers Ezzaki en De Jong 0-4 op het scorebord te zetten. Met deze verdiende overwinning konden de bezoekers met een goed gevoel huiswaarts keren, alwaar een feestavond ter ere van het 45-jarig bestaan gevierd zou worden.

Docos-aanvoerder Marcel Onvlee over de teleurstellende afloop: ,,De eerste twintig minuten begonnen we goed aan de wedstrijd. Daarna werden we te slordig in de passing en werden de ruimtes te groot. Op dat moment zit je niet lekker meer in de wedstrijd en kun je erop wachten dat de 0-1 valt. De tweede helft probeerden we door vroeg druk te zetten het spel van de tegenstander te ontregelen. Dat ging voor ons gevoel ook goed, alleen werden we weer slordig in de passing. We konden weer de ruimtes niet belopen en verliezen uiteindelijk terecht met 0-4.”

Trainer Lankhaar: ,,Ik vind dat we zijn afgebluft op strijdlust en dat is kwalijk. Voetballend gezien hadden we meer in huis,maar in deze klasse is meer nodig. Dat besef mag er nu wel zo zoetjes aan zijn. We zijn te kakken gezet tegen een ploeg waarvan we de punten hadden moeten halen. Ik heb zelf ongeveer honderd jaar gevoetbald en dan weet je dat je er vooral kunt komen door strijdlust te tonen. Dat ontbeert er nog teveel aan.”

Hoewel de teleurstelling groot was, weigert Lankhaar zijn positivisme te laten varen. ,,Onze doelstelling blijft nog steeds hetzelfde. Pas in de winterstop zien we waar we staan en dan kunnen we altijd nog een andere insteek volgen. Misschien is het maximale voor ons om er twee onder ons te houden, maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Ik blijf er voorlopig op hameren dat we niet alleen moeten ballen, maar dat ook de mouwen omhoog moeten. We krijgen nog steeds teveel goals tegen uit standaardsituaties en daar moeten we snel van leren. Ze begrijpen het kennelijk allemaal wel, want als ik er over begin dan knikken ze allemaal. Nu moet het nog in uitvoering worden gebracht. Dat het uiteindelijk 0-4 werd vind ik van minder belang. We hebben na de 0-1 en 0-2 risico’s genomen en dan weet je dat je ook nog kan worden afgestraft. Het is ook wel logisch. Er staat een jonge, onbezonnen groep die nog veel moet leren. Overigens is het jammer dat Cenny (Scheffer, red.) nog een rode kaart kreeg. Hij zou hebben nagetrapt. Dat zal dan frustratie zijn geweest dat het weer niet is gelukt. Maar, we blijven strijdbaar. Ja, ook tegen Koudekerk als we inhalen volgende week. Die punten zullen er toch een keer moeten komen.”

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink, Zoey de Jong, Maurice Lagendijk (Maik Groote), Rowin Peet, Marcel Onvlee, Wim de Bolster, Erik van der Pot (Ton Heemskerk), Christiaan van Empel, Melvin van Gent, Cenny Scheffer.

Op de archieffoto: aanvaller Cenny Scheffer in het uitduel bij DWO.