ts-docosSpelers en begeleiding van DoCoS Zaterdag 1 worden op zaterdag 11 mei voor en na de derby tegen UVS gehuldigd vanwege het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal district West II. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark van  DoCoS aan de Haagsche Schouwweg. De huldigingsfestiviteiten beginnen om 14.00 uur.

 

DoCoS Zaterdag 1 is het enige eerste elftal uit Leiden dat in het seizoen 2012-2013 het kampioenschap heeft veroverd. DoCoS is vanzelfsprekend trots op dit bereikte resultaat plus de daarbij behorende promotie naar de 3e klasse.

 

Het bestuur van DoCoS heeft in 2010 het besluit genomen om in het seizoen 2011-2012 te starten met een eerste standaardteam in het zaterdagvoetbal. De aanleiding voor die keuze was de behoefte van de jeugd om op zaterdag te voetballen.

 

Na een eerste verkennend seizoen heeft de eerste elftalselectie onder leiding van oud-Oranje-international Joop Lankhaar dit seizoen vanaf de 4e wedstrijddag de leiding in handen genomen. De koppositie is nooit meer afgestaan, het kampioenschap werd een feit na het verlies van de laatste concurrent Blauw Zwart bij LSVV en werd onderstreept met de zege bij Blauw Zwart door DoCoS afgelopen zaterdag 4 mei (3-5 winst). Het bestuur van DoCoS is erg verheugd en trots dat dit resultaat is behaald met vrijwel allemaal spelers die hun voetbalopleiding hebben genoten bij DoCoS.

 

Behalve de huldiging a.s. zaterdag 11 mei met een feest voor spelers en begeleiders na afloop van het duel tegen UVS volgt er nog een officiële receptie op 1 juni. Tussen haakjes: het eerste vrouwenteam van DoCoS speelt a.s. zaterdag 11 mei om 13.30 uur haar kampioenswedstrijd tegen Altior. Bij winst is DoCoS Vrouwen kampioen. Dubbelfeest in dat geval.