ts-docos(Zaterdag, 4A)- De toch al riante uitgangspositie voor het kampioenschap werd door Docos zaterdag verder verstevigd. De Leidenaars wonnen met 2-0 bij nummer twee VVSB, waardoor die ploeg op de ranglijst werd gepasseerd door Woubrugge. Docos heeft nu – met twee wedstrijden meer gespeeld – respectievelijk elf en dertien punten voorsprong. Eigenlijk kan enkel Woubrugge nog roet gooien in de kampioenstaart van Joop Lankhaar en de zijnen.

 

Reden genoeg voor Docos-aanvaller Melvin van Gent  om al te dagdromen over het binnenhalen van de titel. ,,We kunnen op zijn vroegst in het weekend van 14 en 15 april kampioen worden. Wij zitten dan met de selectie in Milaan omdat we stil staan en VVSB en Woubrugge spelen dan tegen elkaar.  Het zou fantastisch zijn als we in Milaan het kampioenschap kunnen vieren.”

 

Hoewel de titel voor het grijpen ligt wil Van Gent ook weer niet te ver op de zaken vooruit lopen. ,,Ik durf nog niets te zeggen, want anders zul je zien dat het misschien alsnog fout gaat. Zaterdag spelen we tegen Woubrugge en dan wordt nog lastig zat. Als we die wedstrijd winnen, gaat het er heel goed uitzien. Dan hoeven we nog maar twee van de resterende vier duels te winnen.”

 

Van VVSB had Docos zaterdag weinig te duchten, hoewel vooraf rekening was gehouden met een zware dobber. Zeker omdat de koploper vijf basiskrachten miste. ,,VVSB had niet zoveel kans, moet ik zeggen. We hadden echt verwacht dat zij vanaf het begin druk zouden geven, maar dat was niet het geval. Vanaf minuut één waren wij de betere partij. We hebben ze onder druk gezet, als team gefunctioneerd en gevochten als leeuwen. We mogen trots zijn.”

 

Zelf tekende Van Gent vanaf de penaltystip voor de 0-1. De vleugelaanvaller is te spreken over zijn rendement. ,,Ik heb wel een redelijk seizoen gedraaid en ook redelijk wat gescoord. Gelukkig maar, want anders zou ik niet trots geweest zijn op mijn eigen prestatie. Ik weet namelijk dat ik beter kan. Maar ik doe mijn stinkende best en het komt er aardig uit.”

 

Van Gent begon met voetballen bij Roodenburg, maar belandde al snel bij Docos. In de B-junioren verkoos hij een overstap naar Rijnsburgse Boys, waar hij twee seizoenen landelijk speelde. ,,Ik had het daar super naar mijn zin en deed het ook goed. Ik had alleen geen zin om met allemaal oude gasten in het tweede te gaan spelen. Er moest namelijk een wonder gebeuren wilde ik in het eerste komen.” Het vooruitzicht om met zijn vrienden bij Docos te gaan voetballen kon hem meer bekoren. ,,Daar heb ik niet lang over hoeven nadenken.”

 

Dat de zaterdagtak van Docos in het tweede seizoen van zijn bestaan zo sensationeel goed zou presteren, hadden Van Gent en co niet voor mogelijk gehouden. ,,We hoopten bovenin mee te draaien, bij de eerste zes te eindigen. Maar dat we nu maar een wedstrijd verloren hebben én een gelijkgespeeld, dat hadden we nooit verwacht.”

 

Van Gent is ervan overtuigd dat Docos bij promotie geen modderfiguur zal slaan in de derde klasse. ,,Ik ga wel eens kijken bij VV Leiden en ik denk dat we in die competitie ook bovenin mee kunnen draaien. Er lopen een aantal gesprekken met oud-Docos-spelers en hopelijk komen zij terug, waardoor wij goed in de derde klasse kunnen meedraaien.”

 

Voor Van Gent zou het de ultieme bekroning zijn als Docos in Italië de kampioensvlag mag hijsen. ,,Het wordt sowieso een groot feest. We hebben mooie plannen: gaan leuk stappen, een wedstrijd van AC Milan bezoeken en lekker uit eten. Als we dat weekend al kampioen zouden worden, wordt het één groot gekkenhuis. En zo niet, dan maken we er later in Leiden een groot feest van.”

 

Het tweede doelpunt werd overigens voorzien van een handtekening van de hand van Philip Preud’homme van Reine. Eerder dit seizoen beten de paarsgelen Noordwijkerhouters ook al in het stof tegen de jonge Leidse brigade (3-2).