ts-docosDe nieuwe trainer van DoCos (zo.) bedoelt met deze uitspraak aan te geven dat hij beslist geen kampioensaspiraties koestert. Waarom zou hij ook? De 48-jarige oefenmeester die enkele jaren geleden de papieren voor TC 3 verwierf, begint met een vrijwel geheel nieuw team. ,,Op papier een interessante groep die erg gemotiveerd is en we hebben lekker getraind”, is de ervaring van de afgelopen weken waarin de nieuwe groep onder meer een leuke oefenpot tegen Alphia met 5-1 winnend afsloot en voor de beker tegen UVS (za.) nipt met 2-3 werd verloren.

 

DoCos verleden

Hoe komt Van Berkel er toe om het zondagteam onder zijn hoede te gaan nemen terwijl er sprake van was dat de zondagtak opgeheven zou worden? Ergens klopte er nog een DoCos-hart in hem. Vier jaar geleden was zijn broer Ted van Berkel trainer van het wit-rode vlaggenschip. De Morsbewoners zochten toen een trainer voor het tweede en John nam de uitdaging aan. Na een korte periode van afwezigheid – het gezin ging voor – neemt hij nu de uitdaging aan om van een nieuwe groep een eenheid te smeden die het voortbestaan van de zondtagtak (voorlopig) nog continueert. ,,Eerst werd ik door een aantal spelers gebeld die met elkaar er voor hebben gezorgd dat er in ieder geval met een team verder kan worden gegaan. Vervolgens belde het bestuur mij en toen heb ik de uitdaging aangenomen”, licht hij zijn terugkeer naar de club toe. ,,Ook omdat de spelers er de schouders onder hebben gezet en zodoende erg gemotiveerd zijn.”

 

Verwachting

Van Berkel, die tot zijn voldoening in korte tijd al veel progressie binnen de groep heeft waar genomen, gaat met een blanco lei beginnen. Zijn selectie is behoorlijk fit en daarmee gaat hij enthousiast van acquit. Waar het vlaggenschip strandt? ,,We blijven met beide benen op de grond staan en zien wel hoe het loopt. Na vier wedstrijden kan ik pas de eerste balans opmaken”, voorziet hij. Enige vergelijking met vorig seizoen gaat totaal manco want zowel trainer als spelers maken een frisse start. Die is gelijk al op De Vliet bij stadgenoot Leidsche Boys. ,,Het zal best wel weer leuk worden want ik heb horen zeggen dat ze na afloop een disco’tje hebben geregeld. Zo zit er in de eerste speeldag direct al muziek, zeker dus na de derby. Los van het resultaat. Als zijn team (misschien?) niet als titelfavoriet voor het komende seizoen door het voetballeven gaat, wie is dat in de ogen van John dan wel? ,,Ik heb er weinig zicht op maar ik denk dat Zoetermeer hier wel voor in aanmerking komt. Ze hadden al een goed team en hebben zich ook nog versterkt”, weet hij te melden. Ach, de tijd zal het leren. Als  ‘het nieuwe’ DoCos 1 (zo.) maar een leuk seizoen tegemoet gaat en tevens met beide benen op de grond blijft staan. De insteek van een man die nuchter over komt.

 

Overigens speelde DoCoS kort na het onderhoud een volgende bekerwedstrijd. De withemden schoten met scherp tegen KSD Marine (9-0). Dat team had eerder Toofan vernederd met dezelfde cijfers. Wellicht nietszeggende cijfers, maar het vertrouwen op een aanmerkelijk beter seizoen neemt ongetwijfeld wel toe bij de Leidse formatie, die het overigens zonder Cenny Scheffer gaan proberen. De regelmatig uitblinkende speler van het voorbije seizoen stak over naar de zaterdagtak.