ts-docos(Zaterdag,3A)- DoCoS zaterdag sloot de eerste seizoenshelft af met een gelijkspel tegen Semper Altius. De Leidse club komt daarmee uit op de negende plaats met vijftien punten in de tussenfase. De ploeg van Joop Lankhaar startte aarzelend in de derde klasse, maar lijkt inmiddels meer dan gewend aan de tegenstanders, het niveau en datgene wat er wordt gevraagd.

 

Mitchel van Abswoude moest j.l. zaterdag eenmaal capituleren en dat gebeurde zelfs in de extra tijd. Een nederlaag leek aanstaande, maar als een duveltje uit een doosje bracht Wim de Bolster de partijen alsnog op gelijke hoogte. De doelman was blij met de gelijkmaker, maar was van mening dat zijn ploeg best drie punten had kunnen beuren.

 

Van Abswoude resultaat,,We wilden alleen al graag drie punten halen voor de trainer die er niet bij kon zijn vanwege trieste privéomstandigheden. Ik denk ook dat het er wel in zat, hoewel ik zeker niet kan zeggen dat Semper een slechte ploeg heeft. Verre van. Toch kan ik zeggen dat wij vier grote kansen hebben gehad met vooral Cenny Scheffer en Melvin van Gent en zij kwamen slechts tot twee kansen. Dus het had gekund. Maar ja, voor hetzelfde geld ga je de bietenbrug op met die late treffer van Semper.”

 

Zonder Lankhaar op de bank speelde DoCoS met dezelfde gedrevenheid als de laatste weken waarin de nodige punten in de voetbaltas konden worden gestopt. DoCoS rukte op in het klassement en de doelman ziet wel wat er zoal veranderd is ten opzichte van de eerste maanden. ,,De koppies hangen veel minder snel. We speelden echt niet zo beroerd, maar als het even tegen zat dan bleef er weinig van ons over. Een voorbeeld daarvan was de wedstrijd tegen Zwammerdam. Verloren we met 1-4 van, maar niet op basis van het feit dat zij veel sterker waren. En dat was tekenend voor meerdere wedstrijden. Nu hebben we onze draai gevonden en deze ploeg blijkt dus prima mee te kunnen in deze derde klasse. We moeten het natuurlijk ook niet overdrijven, want we blijven een nieuwkomer. Ik denk wel dat we steeds sterker kunnen worden met dit team en dat de lat volgend seizoen weer wat hoger mag.”

 

Het verschil tussen de derde en vierde klasse vindt Van Abswoude aanzienlijk. ,,Vorig seizoen heb ik VV Leiden en Kamerik gezien in de derde klasse. Als ik dat nu vergelijk met de huidige tegenstanders dan denk ik wel dat deze derde klasse een stuk sterker is. Sportief valt er wat buiten en daar wonnen we met grote cijfers van. Toch winnen zij dan weer van LSVV’70 en dat verwacht je dan weer niet. Het is aanpoten, maar we kunnen het aan. Als je met 5-1 Roodenburg van het matje tikt dan is dat niet verkeerd natuurlijk. Het is goed te constateren dat we ondertussen veel minder goals tegen krijgen. En aan de voorkant gaat scoren ook veel beter dan in het begin. Ik zie het absoluut zitten met dit elftal voor de ‘terugreis’ na de winterstop.

 

Van Joop Lankhaar is nog niet bekend of hij door wil, kan en/of mag, maar Van Abswoude ziet de trainer graag aanblijven. ,,Hij geeft mij veel vertrouwen en dat heb ik nodig. Eigenlijk denk ik dat het gros hem wel ziet zitten als trainer. Natuurlijk hoef je niet allemaal vrienden van elkaar te zijn, maar het werken met hem is prettig te noemen. En het is toch leuk dat je een trainer hebt die kan zeggen dat hij bij ADO heeft gespeeld en voor het Nederlands Elftal.”