ts-docos(Zondag, 4A)- Soms moet je wel twee of drie keer kijken om een uitslag op Teletekst te geloven. Voor de volgers van het amateurvoetbal zal dat gewis ook het geval zijn geweest bij het zien van de uitslag van ASC tegen DoCoS. De nummer vijf tegen de nummer laatst in 4A. Het werd 1-8!

 

Een dergelijke overwinning behaalden de roodwitten in het seizoen 2010/2011 voor het laatst, destijds op bezoek bij GOL Sport. Overigens was het verschil op eigen veld toen nog groter (9-1). De grootste nederlaag in de laatste jaren van ASC werd in datzelfde seizoen geleden. Dat was nog in de derde klasse, toen de stokoude club werd weggespeeld door Nieuwkoop (8-0). Dat was toen.

 

Onder ideale weersomstandigheden werd in Oegstgeest de wedstrijd tussen subtopper ASC en DoCoS afgewerkt. De groene mat had de afgelopen maanden het nodige te verduren gehad en dit kwam het veldspel van beide ploegen zeker niet ten goede. Op papier was ASC veruit favoriet, want tot nu toe haalde de ploeg uit Oegstgeest twee keer zoveel punten dan DoCoS (18 om 9). Daarentegen putte de ploeg van Ton van der Bijl moed uit de 2-0 overwinning op ASC, eerder dit seizoen.

 

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig, waarbij de scheidsrechter niet echt bij de les was. De leidsman leek in de beginfase van de wedstrijd voornamelijk door een rood-zwarte bril te kijken, waardoor DoCoS erg vaak werd teruggefloten. Na wat kleine irritaties aan DoCoS-zijde was het dan ook de thuisploeg die aan de leiding kwam.

 

Voor DoCoS was deze relatief vroege achterstand een signaal om de huid duur te verkopen. Steeds vaker werden de duels in winst omgezet, het veldspel werd wat beter en er werden steeds meer tweede ballen gewonnen. Het was dan ook zeker verdiend dat Cenny Scheffer voor het evenwicht zorgde: 1-1. ASC was het even kwijt en het momentum lag volledig bij de ploeg van Ton van der Bijl. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst was dan ook nauwelijks merkbaar.

 

Nog voor rust was het DoCoS dat nog tweemaal wist toe te slaan. Beide keren was het Cenny Scheffer die het net wist te vinden en zodoende een zuivere hattrick op zijn naam bracht. Het was nu wel zaak voor DoCoS om in de tweede helft de concentratie te behouden en het niveau van de eerste helft te evenaren.

 

In deze tweede rondgang was het krachtsverschil tussen beide ploegen zelfs nog wat groter dan in de eerste. ASC was geen schim van de ploeg die tot dusver achttien punten wist te vergaren en DoCoS leek een ontembare terriër die van geen ophouden wilde weten. Het was alleen nog de vraag hoe groot de uitslag deze middag zou uitvallen. Uiteindelijk stokte de teller bij acht, waardoor de bezoekers eindelijk weer een keer flink konden juichen.

 

Daarnaast had Cenny Scheffer ook reden tot een persoonlijk feestje. De makkelijk scorende DoCoS-aanvaller nam in de tweede helft ook alle goals voor zijn rekening, waardoor de volledige DoCoS productie op zijn conto kwam. Scheffer kroonde zich vanzelfsprekend en met levensgrote voorsprong tot Man of the Match.

 

DoCoS-speler Patrick Winckens kon zijn geluk niet op: ,,Vandaag klopte echt alles van onze kant. Eindelijk vielen de puzzelstukjes een keer in elkaar en dat je dan met zo’n grote uitslag wint, is geweldig voor ons. We hebben voldoende kwaliteit in ons team, maar het kwam er steeds niet uit. In deze wedstrijd gingen alle remmen los en ik hoop dat dit een ommekeer is voor ons. We hebben voor de wedstrijd van vandaag wat gewisseld met posities en ik kan niet anders concluderen dan dat het een goede keuze is gebleken.”

 

Verder was hij natuurlijk te spreken over de achtvoudige doelpuntenmaker: ,,Cenny maakte ze vandaag alle acht en dat is iets unieks. Hoe vaak kom je dat nou tegen op de velden? Zoiets zal niet snel weer gebeuren, dus moet hij er zeker van genieten. We zijn blij met hem en hopen natuurlijk dat er nog meer goals zullen volgen in de resterende wedstrijden.”

 

Over de toekomst van de zondagtak van DoCoS zei Winckens: ,,Trainer Ton van der Bijl vertrekt natuurlijk volgend seizoen. Verder zijn er veel spelers die waarschijnlijk naar een andere club zullen gaan of de overstap zullen maken naar de zaterdagtak van onze club. Op dit moment is er binnen de vereniging crisisberaad. Naar verluidt wil de club zelf graag door met de zondagtak, maar het is nog maar de vraag hoe hier invulling aan kan worden gegeven.”