(Zaterdag,4A)- Sommige titels worden gevierd na een nek-aan-nek-race. Andere kampioenschappen, zoals dat van DoCoS zaterdag, komen voort uit oppermachtig optreden. DoCoS zaterdag meldde zich vorig seizoen voor het eerst bij de standaardteams op zaterdag. Na tweeëntwintig wedstrijden, vierentwintig punten en ontgroening startte de ploeg van Joop Lankhaar, Bert Peet en Arjan van Empel dit seizoen voortvarend. De vaart bleef erin en uiteindelijk werden alle tegenstanders op grote afstand gezet. J.l. zaterdag kreeg UVS billenkoek (3-0) en werd er afscheid genomen van de vierde klasse. Een feest volgde. De foto’s en beelden mogen niet ontbreken.

DoCoS kwam na 24 wedstrijden uit op 65 (!) punten. Twee keer werd er een gelijkspel toegestaan en eenmaal was een tegenstander die dag beter (LSVV’70). Voor het overige werden alle tegenstanders met huid en haar opgepeuzeld. De andere twaalf ploegen moesten niet minder dan 93 keer aftrappen na alweer een doelpunt van de withemden. De zestien tegendoelpunten konden worden verwaarloosd. Tegen UVS mikten Chris van Empel, Melvin van Gent en Maaik Groote in de roos. Later op de dag werd er bier gedronken. Veel bier.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd zouden er tal van activiteiten worden uitgevoerd, maar de club besloot-volledig te begrijpen- om een en ander met eerbied en met medeleven in te vullen. Eerder in de week kwam er namelijk buitengewoon triest nieuws van een lid van een lager team. Hij liet vroegtijdig het leven. Zo was er geen muziek en werd er pas na de wedstrijd feest gevierd.

{artsexylightbox youtube=”y2kCdQoNIPE” loadJQuery=”false” }{/artsexylightbox}
Video en foto’s met dank aan Bert Peet en Mitchel Abswoude

Melvin van Gent had een geweldige dag beleefd, maar had nog steeds de rillingen van de gebeurtenissen. ,,Dan is een kampioenschap even niet meer belangrijk. Het was indrukwekkend om mee te maken. De club heeft juist gehandeld en dat respect verdient iedereen.”

 

Na afloop van de wedstrijd tegen de stadsgenoot kreeg DoCoS de bloemen, de complimenten en de schaal en werd de titel alsnog gevierd. De veelvuldig doelpuntenmaker: ,,We hebben eerst een biertje gedaan op de club. Daarna zijn we lopend naar de Haagse Schouw gegaan. Van daaruit zijn we met een boot richting de Leidse binnenstad gegaan om er een heerlijke avond van te maken. Jammer dat het zo koud was op de boot, maar ach…verder was het alleen maar feest. Het Koetshuis en Tante Jans kregen ook bezoek van de kampioenen. Beregezellig allemaal.”

 

DoCoS was recent nog in het buitenland, in Milaan om precies te zijn. Daar werd het seizoen nog meer opgefleurd met een trip van de selectie. ,,Ja, als je dan alles optelt dan kan je enkel maar stellen dat het een geweldig seizoen was. We hebben weinig zwakke momenten gehad en de concurrentie bleef maar snoepen van elkaar. De derde klasse wordt nu een uitdaging. Enkel Jochem (Van der Graaf, red.) stopt ermee, maar voor het overige blijft iedereen en krijgen we er een aantal prima spelers bij. We gaan dan ook weer voor een plek bij de beste zes. Waarom niet? Nu eerst nog even nagenieten. O, en we krijgen op 1 juni ook nog medailles van het bestuur. Het kan dit seizoen niet op.”

 

Ondertussen maakte het bestuur van DoCoS nog bekend dat de zondagtak ook door zal gaan. Daarover later in deze week meer. Lange tijd leek de stekker eruit te gaan bij de vierdeklasser op zondag, maar er is genoeg fundament om ook op deze dag door te spelen, zo is gebleken.

Video en foto’s met dank aan Bert Peet en Mitchel Abswoude
{moduleid=[614]}