derby days stad(Zondag, 4A)- Na het Leidse onderonsje zit het seizoen er voor Leidsche Boys wel op. Enkel probeert de ploeg van Richard de Graaf niet opgescheept te worden met de rode lantaarn na 22 wedstrijden. DoCoS heeft na de 4-1 overwinning en de revanche, eerder werd het 4-1 voor de Boys, nog altijd een kans om nacompetitie te spelen.

 

Aleks Aulic, linksback bij DoCoS, was goed te spreken na afloop van de Leidse twist. ,,Het was een super middag voor ons. We speelden best leuk voetbal en hebben bijzonder weinig weggegeven. De goal die viel kwam voort uit een schoonheidsfoutje van onze aanvoerder. Maar voor het overige waren wij de terechte winnaar en valt er nog steeds wat te halen en daar gaan we ook volledig voor.”

 

Mark Cerdijn resultaatVorige week won Leidsche Boys weer eens en was het volgens de trainer’ ouderwets gezellig in de kantine’. Dit keer moest echter weer een nederlaag worden bijgeschreven en dat was toch alweer de elfde van het seizoen. ,,Na vorige week is dit zeker teleurstellend te noemen. Ik vrees dat ik moet stellen dat drie spelers hun niveau hebben gehaald, de rest zat er onder. Daarmee is de nederlaag wel zo ongeveer verklaard. Ik vond die resterende acht echt een blamage, hoewel de 4-1 nog wel wat geflatteerd is in mijn ogen.”

 

Aulic: ,,We speelden compact en daar had de tegenstander geen antwoord op. Het is erg jammer dat we maar een punt bij elkaar hebben gevoetbald in het paasweekeinde. Wel vind ik dat we ons tegen GOL Sport (gespeeld op tweede paasdag, red.) goed herstelden van de matige vertoning van onze kant tegen FC Rijnland, twee dagen eerder. Nu gaan we naar SEP. Dat is de koploper dus het zal lastig worden. Zij spelen op de counter. Ik denk dat we niet kansloos zijn, zeker als we zo compact kunnen spelen als tegen Leidsche Boys.”

 

De verliezende trainer nog eens aan het woord: ,,Ik begrijp er eigenlijk geen klote van. Hoe kan je nou in een week tijd van een acht naar een drie terugvallen? Er waren er bij die geen inzet hebben getoond. Blijf dan gewoon thuis de volgende keer. Hier baal ik echt enorm van. Van de prima eerste seizoenshelft blijft zo weinig over. Daarom moeten we de laatste drie wedstrijden ons nog een keer oprichten. Zeker uit bij Warmunda volgende week. Als we verliezen staan we ‘gewoon’ weer laatste. Dat zou me enorm tegenvallen. Verliezen kan, maar de manier waarop steekt mij wel. Moet ik dan zelf mijn kicksen aantrekken als anderen niet willen?”

 

Bij Leidsche Boys speelde Ger Schoonderwoerd nog mee. Een schouderoperatie werd uitgesteld. ,,De komende wedstrijden is hij er echter niet bij en dat is nou juist iemand die er wel staat. Ik hoop en verwacht dat anderen die nu niet thuisgaven er in het restant van de competitie wel staan.”

 

Bij DoCoS blijft het voortbestaan van de zondagtak het gesprek van de dag. ,,Ik weet het wel. Ik wil door en volgens mij de meesten wel. We hebben gewoon een heel behoorlijk team en als er nog wat bijkomt, is het spelen voor promotie echt niet zo vreemd. Morgen (maandag, red.) is er een bespreking met het bestuur. Ik ga er vanuit dat DoCoS gewoon op twee speeldagen aan de bak gaat volgend seizoen. Ik speel hier nu een jaar en heb het reuze naar mijn zin. Eerder kwam ik uit voor RCL, GHC en Roodenburg. Ik zit hier echt op mijn plaats dus ik houd hoop dat het allemaal goed komt met de zondagtak van DoCoS”, spreekt Aulic zijn wens uit.

 

De doelpunten van DoCoS kwamen op naam van Marvin van der Kaay, Joey Schmidt, Mark Cerdijn (archieffoto) en Cenny Scheffer. Wesley Erades droeg zorg voor de 2-1.