ts-docosOnze redactie geeft DoCoS graag de ruimte om iets te vertellen over een recente trip. De aanstaande kampioen van de vierde klasse A zaterdag verdient wel wat extra aandacht. Binnenkort meer over hun titel, maar nu eerst nog even terug naar een, zo te lezen, zeer aangenaam weekend.

 

Na een jaar lang uit te hebben gekeken was het zover, de selectie van zaterdag ging naar Milaan. Op de vroege zaterdagochtend werd er verzameld op Schiphol, klaar om te vertrekken naar het zonovergoten Milaan. Het was erg vroeg dus het was maar de vraag of iedereen op tijd zou komen, maar nadat er een aantal laatkomers was  gearriveerd, konden we inchecken. Er stond ons een mooie wedstrijd te wachten, dus het beloofde een mooi weekend te worden.

 

Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Milaan stond daar een enorm welkomstcomité ons op te wachten, niemand dus! Het was even zoeken naar de chauffeur van de bus die ons richting het hotel zou brengen. Dit was een voorbode voor het weekend, Italiaanse mensen nemen het niet zo nauw met tijden dus alles gaat allemaal heel rustig aan.

 

DoCoS Milaan resultaatBij het Novotel aangekomen te zijn was iedereen vrij om zich even op te frissen. De groep moest natuurlijk wel fris en fruitig zijn om de Italiaanse harten te veroveren in de straten van Milaan. Omdat de temperatuur inmiddels was gestegen tot  aangenaam korte broeken weer, was het tijd voor een lekker koud drankje op het terras. Vervolgens zijn we de stad gaan verkennen en kwamen we aan bij een grote fontein met een mooi grasveld daarbij.

Om onze eigen voetbalkunsten ook de laten zien aan het Italiaanse publiek is een van de jongens richting een sportwinkel gesneld om een bal aan te schaffen.  Van het grasveldje is dus niets meer over.

 

’s Avonds was het tijd om het nachtleven van Milaan te ontdekken. Voor wij naar Milaan zijn vertrokken hebben wij een van onze uitgaansdeskundigen op Milaan gezet, met als resultaat dat de Hollywood  ‘the place to be’ was, dus daar moesten we echt heen. Na een tijdje verdwaald te zijn hebben we er verstandig aan gedaan om een taxi richting de disco te nemen.  Bij aankomst bleek de eerste stapavond uit te lopen op een deceptie. De eerder genoemde Hollywood was veel te prijzig net als alle andere discotheken daar in de buurt.  Uiteindelijk zijn we afgedropen en terug naar het hotel gegaan waar we ons eigen feestje hebben gestart, die tot in de laten uurtjes geduurd heeft.

 

De volgende ochtend was het dan ook erg vroeg. Gelukkig stond er niet heel veel op de planning, dus was er ruimte om rustig bij te komen van de avond daarvoor. Toen iedereen uit zijn coma was ontwaakt zijn we richting het centrum gegaan waar een teamfoto werd gemaakt. Dit was een groot succes, veel toeristen, waaronder  veel Japanners, waren in de veronderstelling dat wij een bekende club waren . Zij namen dan ook haastig  foto’s voordat het moment voorbij was. Ook het vrouwelijk schoon was de fotosessie niet ontgaan, een van hen wilde maar wat graag met ons op de foto. Na de sessie had iedereen wat tijd voor zichzelf en kon iedereen  zijn eigen plan trekken.

 

In de avond was er wel weer een programma. We gingen de wedstrijd AC Milan- Napoli bezoeken, dit was de nummer twee tegen de nummer drie van de ranglijst. Op voorhand klinkt dit dus ook als een knaller van de bovenste plank, dit was ook voelbaar aan de sfeer vooraf waar de spanning om te snijden was.  De eerste 10 minuten waren nog wel de moeite waard, waarbij de sfeer een hoop goed maakte, maar daarna was het niet om aan te zien. Het meest opzienbarende was in de tweede helft bij een stand van 1-1. Flamini, een speler van Milan, kreeg een rode kaart na een grove charge op Pandev op een totaal onnodige plek. Je zou dan verwachten dat hij werd uitgejouwd, maar niets was minder waar, hij kreeg een staande ovatie voor zijn heldendaad.

 

In de rest van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer, dus dat voelde als een kleine teleurstelling,  maar wel als een grote motivatie om de avond wel een mooi einde te geven. Door een beetje rond te banjeren in de straten van Milaan, kwamen we bij een groot plein waar allemaal jongeren drankjes aan het nuttigen waren. Om contact te krijgen met de locale bevolking zijn we erbij gaan zitten.  Doordat deze contacten ontstonden hadden we ook weer een plek adres geregeld om te gaan stappen. Het was een kleine discotheek met een stuk minder aanzien dan de Hollywood maar het was er drie keer zo gezellig. Het was zelfs zo gezellig dat wij het licht aan hebben gedaan.

 

De maandagmorgen moest er voor elf uur uitgecheckt zijn. Dit viel sommigen vrij zwaar na de vorige avond. Er werd nog een park bezocht en aan het eind van de middag begaven we ons richting metro om het vliegtuig terug te pakken naar Nederland. Tegen het einde van de avond waren we veilig en wel in Nederland en mogen we toch wel spreken van een zeer geslaagd weekend.

JvdG