derby days stad(Vierde klasse,A)- GOL Sport en DoCoS zijn met een gelijk aantal punten (16) de winterstop ingegaan, mede doordat de kadeploeg drie punten in mindering kreeg van de KNVB. Gisteren graaiden de mannen van John van Berkel de zege weg bij GOL Sport. Inclusief de twee reguliere aftrappen moest er nog acht keer worden afgetrapt (3-5).

 

Zoals bekend gaat het licht uit aan het einde van het seizoen bij DoCoS. Of er moet een wonder gebeuren. Er wordt achter de schermen nog gekeken naar mogelijke oplossingen, maar het heeft er alle schijn van dat de zondagtak elf wedstrijden verwijderd is van de eindstreep. Dit tegen het zere been van een aantal spelers. Zo ook die van Rob van Noort.

 

,,Ik wil eigenlijk niet weg, maar er lijkt weinig anders op te zitten. Ik wil standaardklasse blijven voetballen en als dat niet kan bij DoCoS dan moet ik maar eens elders gaan kijken. Ik ben er nog niet heel erg mee bezig geweest, maar Leidsche Boys zou bijvoorbeeld kunnen. Ik zou ook nog kunnen hoppen naar de zaterdagtak hier, maar die hebben nu al een ruime selectie. Ondertussen hebben we als spelersgroep de kostenpost ontvangen van het bestuur en we kijken nu naar mogelijkheden om de kosten te drukken zodat we wellicht toch nog door kunnen. Want die wil is er bij een groot aantal nog steeds. Een andere voorwaarde is natuurlijk wel dat er voldoende spelers zijn. We zitten nu erg krap, eerlijk gezegd. Regelmatig moeten we spelers van het tweede, derde of vanuit de A-jeugd vragen. We zijn blij dat we geholpen kunnen worden, maar het maakt ook dat we kwetsbaar zijn.”

 

DoCoS scoorde maar liefst vijf keer tegen GOL Sport, een ploeg die voorafgaand aan het seizoen gokte op een hoge klassering. ,,We doen er nog van alles aan. Als we compleet zijn dan kunnen we zeker met de top vijf mee en zijn we dat niet dan leveren we zo drie of vier plaatsen in. Maar soms vraag je je af waar je het voor doet. Stel dat je een periodetitel pakt. En dan? Aan de andere kant, we willen nog steeds winnen. Anders zouden we nu al beter kunnen stoppen. Wellicht dat veel overwinningen nog een positieve bijdrage zouden kunnen leveren aan de definitieve beslissing straks.”

 

Van Noort was verbaasd over de tegenstand van het technisch vaardige GOL Sport. ,,Zij dekten niet kort en daardoor kregen we veel ruimte om zelf te voetballen. Daarnaast ligt hun kracht niet in dode spelmomenten en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt. Tevens scoorden we telkens op de juiste momenten en zo bleven zij achter de feiten aan hobbelen.”

 

Mitchel van der Leek opende de score, waarna Michael Heppener zijn voorbeeld volgde. GOL Sport kwam terug, maar direct daarna werd de ruststand bepaald op 1-3. Opnieuw deed Van der Leek de gastheer pijn. Andermaal verkleinde GOL Sport na rust de marge, maar prompt zorgde Joey Schmidt weer voor lucht bij de ploeg uit het Morskwartier. Even later kon Schmidt zich andermaal laten feliciteren, waarna de laatste treffer op naam kwam van de thuisploeg. Voor de ploeg van Taoufik Maatoug scoorden Mo Azauag (2) en Otman Mouhyieddine.

 

,,Een terechte zege die op een goed moment kwam. We staan in de middenmoot en kunnen zeker nog omhoog kijken. Wat ik zeg, compleet hebben we nog steeds een aardige ploeg. Voor de trainer is het ook bijzonder lastig. Hij kan eigenlijk nooit maatregelen treffen bij een vormcrisis of een andere reden om iemand eens te wisselen. We zijn blij dat we er wekelijks genoeg hebben. Moeilijk, maar we blijven strijdbaar. Ondanks de wetenschap die we hebben, is het voetbal net even te leuk om het te laten varen.”