ts-docos(Zaterdag,3A)- Voor de tweede keer dit seizoen trok de zaterdagtak van DoCoS een zege naar zich toe. Eerder werd met veel pijn en moeite Koudekerk over de knie gelegd, maar met Sportief had de ploeg van Joop Lankhaar beduidend minder problemen. In Noorden werd het niet minder dan 2-9, een uitslag die eigenlijk veel meer past bij de jaargang 2012/2013, toen DoCoS als een TGV schade aanrichtte in de vierde klasse. Al met al een historische overwinning, want het was dus de eerste Leidse winst buitenshuis.

 

IMG 3789 resultaatErik van der Pot was de eerste zaterdagmiddag die Sportief in verlegenheid bracht. De vroege voorsprong werkte bevrijdend voor DoCoS en bijna twee uur later konden de wit-roden (voor deze gelegenheid in het zwart gestoken) net niet in de dubbele cijfers geraken, maar daarover werd niet lang getreurd. Chris van Empel scoorde de tweede en derde op aangeven van respectievelijk Maik Groote en Melvin van Gent. Sportief deed voor rust nog iets terug en dus was er nog enigszins sprake van een wedstrijd. Na de onderbreking liep DoCoS evenwel verder weg. Groote scoorde driemaal, waarvoor hij Van Empel, Peter Hamerling en Chafik Ochan mocht bedanken. Van Gent bracht de 1-5 op zijn naam, waarbij Van der Pot de aangever was. Bij de 2-7 en Van Gents tweede doelpunt bood Groote de helpende hand. Cenny Scheffer tenslotte, zette zijn krabbel onder de 2-9 nadat de thuisploeg bij 1-6 nog iets had teruggedaan.

 

Van der Pot, overgekomen van RCL, over de middag waarin DoCoS zich mocht uitleven. ,,Het belang van dit duel was groot. We stonden er vooraf niet al te best voor en een nederlaag tegen hen zou ons verder in de ellende hebben gestort. Er moest gewonnen worden en elk ander resultaat zou teleurstellend zijn geweest. Achteraf bezien ging het dus erg eenvoudig en dat betekent dat we eindelijk weer wat dichterbij andere ploegen kruipen en de laatste plaats laten we nu ver achter ons.”

 

DoCoS nam dus al afstand voor de pauze, maar op dat moment was er nog geen euforie bij de Leidenaren. ,,Zeker niet, want we hebben wel meer wedstrijden gespeeld waarbij we voor kwamen of beter waren, maar regelmatig gingen we toch de ballenbak in. Dus hebben we in de rust afgesproken vooral scherp te blijven en niet te denken dat de buit al binnen was. Onze felheid resulteerde al snel in de 1-4 en toen was het wel over en uit voor hen. Ik denk ook dat ze het daarna een beetje lieten lopen en wij gingen stug door met scoren. De uiteindelijke uitslag is mooi, maar we moeten ons er zeker niet op blindstaren. Sportief was wel erg matig en daar hebben we van geprofiteerd. Het is nu vooral zaak om de lijn door te trekken.”

 

IMG 3824 resultaatVan der Pot heeft het idee dat er maar een paar uitschieters zijn in de derde klasse en dat er dus voor DoCoS meer succes te behalen moet zijn. ,,Sportief is de zwakste en ik vind eigenlijk alleen SEV en Kagia er bovenuit steken. De rest kan van elkaar winnen en verliezen. Nee, koploper DWO vind ik eigenlijk niet eens zo zeer geweldig. Verloren we wel van, maar dat vond ik niet nodig. DoCoS moet vooral hard blijven trainen en dan gaat het goedkomen. Er is heel weinig negativisme, ook niet nadat we meerdere wedstrijden op rij verloren. We gaan ons nu even voorbereiden op een weekendje niks en dan de boel op scherp zetten voor Roodenburg.”

 

De middenvelder, tegen Sportief op de ’10’ spelend startte in de basis aan het begin van het seizoen, maar verloor zijn plek. ,,Ik was ziek tegen Koudekerk en die wedstrijd werd gewonnen. Daar was ik dus even de dupe van, want daarna kwam ik op de bank terecht. Ik moet ook zeggen dat ik niet altijd even gelukkig speelde. Nu kreeg ik mijn kans weer en ik denk dat ik die met beide handen heb aangegrepen. Ik heb in elk geval een goed gevoel van mijn overstap van RCL naar DoCoS.”

 

De ploeg uit de Mors moet het overigens ondertussen wel doen zonder routinier Marcel Onvlee, eerder spelend bij VV Leiden. ,,Ik weet niet precies hoe het zit, maar hij is gestopt. Jammer voor de groep, dat lijkt me duidelijk. Deze overwinning komt in elk geval prima van pas. We kunnen anders naar de stand kijken en dat voelt goed.”

 

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamerling, Lagendijk, Boumans, Peet, De Jong, Van der Pot, de Bolster, Van Gent, Van Empel, Groote.