ts-docos(Zondag, 4A)- Terwijl de zaterdagtak al het gehele seizoen de dans leidt, kwakkelde de zondagtak van DoCoS zich lange tijd door de competitie. De ploeg van Ton van der Bijl is zich echter op imponerende wijze aan het oprichten, ook al bestaan er geruchten dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van de verrichtingen op zondag. Als het aan Michael Heppener ligt, zal DoCoS evenwel gewoon doorgaan. ,,Daar is de huidige groep zelf verantwoordelijk voor.”

 

DoCoS won dit keer niet, maar de 2-2 tegen Kickers’69 was alleszins bemoedigend. De Leimuidenaren staan immers derde en kunnen met een uitmuntende reeks nog kampioen worden. De Leidse ploeg verkocht de huid duur en konden wederom een punt bijschrijven, nadat de laatste drie wedstrijden overtuigend werden gewonnen. Tien uit vier dus en Heppener ziet mogelijkheden om nog wat sporten te nemen op de ladder.

 

,,Ik ben zeer tevreden met deze uitslag. We hebben bij vlagen prima voetbal gespeeld, identiek aan de voorbije wedstrijden. Het was een leuke, vermakelijke open pot voetbal en dit resultaat is voor ons niet verkeerd. Kickers’69 vind ik de beste ploeg uit de afdeling, ondanks dat ze ver weg staan van de lijstaanvoerder.”

 

Er is dus een omslag gekomen bij de mannen van Ton van der Bijl en Heppener weet wel waarom. ,,De zondagtak stond lange tijd onder vuur, mede ook omdat de resultaten erg matig waren. Vervolgens zijn we in gesprek gegaan met elkaar en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De afspraak is om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Als dat lukt, zie ik het zitten dat deze groep door wil volgend seizoen. Voor mezelf weet ik dat al wel zeker. Het bestuur heeft ons aangegeven dat het in onze eigen handen ligt. Als wij doorgaan, gaat de club ook door met de zondag. En wanneer we zo blijven draaien, komt er misschien nog wel wat bij aan spelers. Stiekem ga ik er al vanuit dat we er volgend seizoen weer staan.”

 

Heppener is verdediger en scoort vrijwel nooit, maar tegen Kickers was het wel raak. ,,Uit een kopbal. Ik was er erg blij mee, want ik had dit seizoen nog niet gescoord. Vorig seizoen lukte het mij ook eenmaal, maar die werd onterecht afgekeurd. Dus mijn laatste goal is al van een tijdje terug, toen nog in het tweede elftal.”

 

Joey van den Berg en Niels Castenmiller bogen de stand om, maar Cenny Scheffer was er als de kippen bij om een van de lat terugverende inzet van Joey Schmidt binnen te werken voor de 2-2. Daarna volgden er nog kansen over en weer, maar het bleef bij de vier doelpunten.

 

,,Dit geeft vertrouwen. Plaats vier zit er nog steeds in en wie weet zelfs de derde plek. Vooralsnog zit alles boven op elkaar en is er nog weinig tekening. Maar we doen weer mee en deze reeks smaakt naar meer. Volgende week spelen we tegen Roodenburg, dat is ook al zo’n interessante pot. Het plezier is terug en dat moeten we nu vasthouden. Ik geloof weer in de toekomst. In die van de komende maanden en van volgend seizoen.”